Skip to main content

Charlie Hebdo, o nouă caricatură cu băieţulul sirian Aylan Kurdi, înfăţişat drept agresor sexual

 
Foto: thesun.co.uk
Foto: thesun.co.uk

Charlie Hebdo, publicaţia de satiră lovită de atentatele teroriste de acum un an din Franţa, a fost intens criticată din cauza unui desen ce-l înfăţişează pe Aylan Kurdi, băiatul de trei ani din Siria înecat anul trecut, ca fiind un bărbat ce hărţiueşte sexual o femeie, scrie Mediafax, care citează The Telegraph.

Publicitate

Desenul publicat de Charlie Hebdo vine ca răspuns la atacurile refugiaţilor din Germania, în noaptea de Anul Nou, atunci când sute de femei au fost atacate de grupuri de oameni descrişi ca fiind "arabi sau nord-africani".

Caricatura apărută în paginile publicaţiei franceze este însoţită de textul: "Ce ar fi devenit Aylan dacă ar fi crescut? Un agresor sexual în Germania". Desenul a fost aspru criticat pe reţele de socializare şi în mass-media internaţională.

CONTEXT. Aylan Kurdi s-a înecat, alături de mama sa şi de fratele său, Galip, în vârstă de cinci ani, după ce vasul care urma să îi transporte către Grecia s-a scufundat.

O fotografie cu trupul neînsufleţit al lui Aylan a devenit ulterior o imagine emblematică pentru criza migranţilor, dând naştere unei simpatii generale faţă de refugiaţi.

Nu este prima dată când Charlie Hebdo se foloseşte de imaginea copilului sirian. În luna septembrie a anului trecut, revista a publicat pe prima pagină corpul lui Aylan Kurdi alături de o reclamă la un meniu McDonald's pentru copii, alături de mesajul "Atât de aproape de obiectiv!".

Ca rezultat, angajaţii publicaţiei au primit la acea vreme în jur de douăzeci de ameninţări cu moartea.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Satira este satiră, până la un punct și moment dat.
    Să îți bați joc de memoria unor nefericiți mi se pare cu totul și cu totul deplasat.
    Eu, dacă aș francez, nu aș mai cumpăra acea publicație care a instigat la violență...
  • Alexandru Alexandru
    Sa nu se mire daca le se trezesc iar ciuriti in redactie! Prima data chiar m-a socat acest ce s-a intamplat la Charlie Hebdo! Daca le vor mai ataca teroristii ma voi bucura din suflet!

Trimite un comentariu

sus