Skip to main content

Poziţionare: New York Times anunţă pe cine susţine la preşedenţia Statelor Unite

 
New York Times
New York Times

Ziarele din Statele Unite îşi anunţă deschis susţinerea faţă de un candidat sau altul la alegerile prezidenţiale care se apropie.

Publicitate

New York Times, unul dintre principalele ziare din America, a anunţat recent de partea cui este la scrutinul din 8 noiembrie. Publicaţia îi va susţine pe democrata Hillary Clinton şi pe republicanul John Kasich în cursele către obţinerea învestiturilor partidelor din care fac parte în vederea alegerilor prezidenţiale.

Declaraţia de susţinere a celor doi vine din partea Comitetului editorial al New York Times, compus din 19 membri care au drept sarcină principală redactarea editorialelor cotidianului şi sunt independenţi de redacţie.

Susţinerea pentru Hillary Clinton şi John Kasich este arătată mai ales în editorialele apărute în paginile ziarelor.

Spre exemplu, Secretarul de Stat Hillary Clinton este numită drept “alegerea corectă a democraţilor pentru a prezenta o viziune pentru America”, potrivit cbsnews.com. Ziarul se concentrează pe experienţa de politică externă a candidatei şi laudă platforma ei economică. New York Times spune despre Hillary Clinton că este "una dintre candidaţii cei mai calificaţi" din istoria modernă a Statelor Unite.

Despre cel de-al doilea candidat susţinut, NYT spune că în pofida faptului că este un outsider în cursa republicană, Kasich este "singura opţiune plauzibilă".

În Campania dusă de New York Times nu se regăsesc doar editoriale pozitive cu privire la cei doi candidate preferaţi, ci şi material de opinie critice la adresa celorlalţi înscrişi în lupta pentru fotoliul de la Casa Albă.

În ceea ce priveşte adversarii democraţi ai lui Hillary Clinton în cursa pentru învestitură, editorialiştii recunosc că Bernie Sanders a surprins prin entuziasmul pe care l-a suscitat, dar precizează că "nu are experienţa sau ideile programului oferit de Hillary Clinton".

Pe Donald Trump îl consideră incompetent şi populist şi spune că nu are "nici experienţa necesară în domeniile securităţii naţionale, apărării sau comerţului mondial, şi nici dorinţa de a se educa în aceste subiecte".

Comitetul reaminteşte că a susţinut-o pe Hillary Clinton de trei ori, de două ori în cursa pentru Senat şi o dată în 2008 împotriva lui Barack Obama în cursa pentru învestitura democrată.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus