Skip to main content

Prea mult peşte! Antena Stars, amendată de CNA pentru reclamă deşănţată la somon

 
Prea mult peşte! Antena Stars, amendată de CNA pentru reclamă deşănţată la somon

Postul Antena Stars a fost amendat de Consiliul Naţional al Audiovizualului cu 10.000 de lei pentru publicitatea făcută produselor Negro şi Flormar în ediţia din 27 iulie 2015 a emisiunii Star Matinal.

Publicitate

În timpul emisiunii, pe ecran a apărut marcajul PP (plasare de produs), dar prezenatorii emisiunii Rocsana Marcu şi Răzvan Botezatu au promovat în mod explicit produsele, fapt care depăşeşte specificul product placement-ului.

Iată cum a fost promovată marca Negro

  • Răzvan Botezatu: În fiecare zi, în fiecare dimineaţă trebuie să consumaţi somon de la Negro 2000! Cele mai bune produse, cele mai proaspete, bogate în vitamine! Nu trebuie să lipsească de pe masă, de la micul dejun, mai ales! Să începem ziua în forţă, cu multă energie.
  • Raluca Marcu: Exact! Dacă avem probleme cu tenul, Răzvan! Dacă avem coşuri, este bine să consumăm somon în fiecare zi, pentru că este foarte sănătos, foarte bun!
  • Răzvan: Mmm! E recomandat şi pentru copii. Bogat în vitamine, consumaţi somon în fiecare zi!

"Plasare de produse nu inseamna teleshopping in emisiune. In niciun caz nu spui mancati somon de la NegroŢ, a spus Radu Herjeu, membru CNA.

Sancţiunea a fost propusă de Radu Herjeu şi a fost votată în unanimitate, de următorii membri: Florin Gabrea, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tudeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Articolul de lege încălcat de Antena Stars

ART. 34 din Legea audiovizualului (1) Programele sponsorizate trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: c) să nu încurajeze în mod direct achiziţionarea sau închirierea produselor ori a serviciilor sponsorului sau ale unui terţ, în particular prin referiri promoţionale speciale la aceste

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    V-ați sesizat și voi...după 7 luni.
    Au schimbat și ăia două replici legate de somon, au pomenit o dată numele firmei și CNA dă ditamai amenda. Ce ridicol, CNAule, dacă ai ajuns să te ocupi de ”mărunțișuri”...

Trimite un comentariu

sus