Skip to main content

PRESA DE AZI. Problema zăpezii, în ziarele de satiră. Caţavencii: Gerocraţia salvează România

 
PRESA DE AZI. Problema zăpezii, în ziarele de satiră. Caţavencii: Gerocraţia salvează România

Problemele cauzate de vremea rea sunt satirizate de săptămânalele Kamikaze şi Caţavencii. "Gerocraţia salvează România", titrează ziarul Caţavencii pe o copertă pe care apar Dacian Cioloş, Vasile Dâncu şi ministrul de Interne, Petre Tobă, îmbrăcaţi în eschimoşi.

Publicitate

"Ce se tot plâng românii de zăpadă şi viscol? E perfect pentru agricultură: creşte grâul, se fac porcii, se face pateul...Dacă-mi ies nămeţii cum mi-am propus, la anul mă întorc comisar la Bruxelles", spune Cioloş, în varianta caricaturizată.

La rândul său, Vasile Dâncu - eschimos spune: "Noroc cu vremea asta, am stat în casă şi-am elaborat masterplanul pe transporturi până în 2028. În primul deceniu propun să deszăpezim coridorul 4 pan-european. Astfel, guvernele politice care vin după noi vor şti pe unde să facă autostrada".

Săptămânalul Kamikaze îl are pe prima pagină pe Klaus Iohannis. Şeful statului, în varianta caricaturizată, spune "Hai că nu sunt peste tot probleme cu zăpada. Spre Florida se circulă bine".

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Evenimentul zilei: "Dezvăluirile Evenimentului zilei despre angajările ilegale din Televiziunea Română, pe masa Parlamentului". Un avocat consultat de EVZ demonstrează punct cu punct că şeful Ştirilor, Claudiu Lucaci, a făcut angajări fără să respecte legea. Comisia juridică a TVR a fost solicitată să dea explicaţii despre modul în care se ocupă posturile în televiziunea publică.

Adevărul: "Florin Piersic, ţinta 'Păun' a Securităţii". Cunoscutul actor Florin Piersic a avut, în 1986, dosar de urmărire informativă întocmit de fosta Securitate. Dosarul a fost închis după mai bine de un an, pentru că actorul a dat dovezi de îndreptare.

România liberă: "Interviu cu Emanuel Conţac, de la Institutul Teologic Penticostal din Bucureşti. 'În textul biblic, nuiaua funcţionează adesea ca simbol al disciplinării'". Teologul a explicat de ce este greşit să luăm în sens propriu proverbele din Biblie care fac trimitere la bătaie ca formă de disciplinare a copiilor.

Jurnalul Naţional: "Inculpatul-turist Rudeanu, două săptămâni la Viena cu voie de la judecători. Reţetă de ginerică: tun de 600.000 de euro şi apoi insolvenţă". Dosarul în care ginerele actualului co-preşedinte al PNL, fostul lider PDL, Vasile Blaga, este judecat pentru evaziune fiscală de peste 600.000 de euro a luat o turnură nu tocmai obişnuită. Ionuţ Andrei Rudeanu a cerut şi a primit, în două rânduri, permisiunea din partea instanţei să părăsească teritoriul României, cu toate că este sub control judiciar.

Gazeta Sporturilor: "Halep a ieşit din turul 1 la Australian Open. Mats Wilander (fostul lider ATP): 'E prea defensivă pentru statura ei!' Paralizată de frică". Simona Halep a început sezonul cu stângul şi s-a întors la situaţia din 2013, când a părăsit, de asemenea, imediat Openul de la Melbourne.

Click!: "Îngheţăm ca-n Siberia!". După ce au trecut ninsorile, 19 judeţe din sudul, sud-estul şi centrul ţării, inclusiv Bucureşti vor avea parte de nopţi cu până la -25 de grade Celsius, avertizează meteorologii.

Libertatea: "Bunicii manelelor au coborât de pe scenă, pentru că nu s-au înţeles la bani. Scandal de Generic". Dan Ciotoi, liderul veteranilor de la Generic, a decis să nu mai susţină un concert la finalul săptămânii trecute, nemulţumit de onorariu. Organizatorii, nemulţumiţi de decizia cântăreţului, a depus plângere la Poliţie.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuliana Iuliana
    Ma mir ca s-au oprit la Iohannis. Puteau gasi responsabili si mai sus. E ca la fotbal: am pierdut partida, dam afara antrenorul.

Trimite un comentariu

sus