Skip to main content

B1 TV, 10.000 de lei amendă pentru Lumea lui Banciu şi emisiunea lui Mânăstire

 
radu banciu
radu banciu
Expresiile injurioase folosite de Radu Banciu, dar şi emisiunea lui Silviu Mânăstire au adus postului B1 TV o amendă. Forul audiovizual a sancţionat cu 10.000 de lei televiziunea de ştiri.
Publicitate
CNA a analizat cele două emisiuni încă de săptămâna trecută, însă cele două propuneri făcute de membri, o amendă de 10.000 de lei, respectiv, o somaţie, nu au întrunit numărul de voturi pentru ca decizia să fie adoptată.

Astăzi, membri au ajuns la un consens. Şase dintre aceştia au votat pentru amenda de 10.000 de lei, propusă de Radu Herjeu. Sancţiunea a vizat articole privind informarea corectă (art 3, alineat 2 din Legea Audiovizualului), în cazul emisiunii lui Silviu Mănăstire, şi limbajul injurios (40 cu 3 din Codul Audiovizual), la Radu Banciu.
Paginademedia.ro prezintă în continuare cazurile sancţionate:

În emisiunea lui Radu Banciu din 9 decembrie:

  • Ei, s-au dus vremurile când pochii noştri îi făceau satanişti pe morţii de la Colectiv. Ca să recupereze un pic de imagine, zdrenţele astea, adică pochii, se vor duce acum să ridice o cruce în faţa locului cu pricina”
  • „Ce-i bătaia asta de joc, mă, la adresa oamenilor cu impozitele astea de căcat?!”
  • „Şi acum permite Guvernul, permite preşedinţia României, permit căcaţii de lideri politici să vină pochimea să le pună cruce ăstora?

În emisiunea lui Banciu din 14 octombrie:

  • „Ce Sibiu,mă? Te apucă şi râsul, sibienii! Sibienii trăiesc ca la ţară şi acuma. Sunt blocurile alea în centru, două, trei cartiere pe la marginea oraşului, ce Sibiu, mă? Sibiul a rămas tot aşa. Suflete de oieri, da, de pe vremuri, adevăraţii ciobani ai României, nu machidonii ăştia nenorociţi de pe aicea. Cu brânza lor, nu vedeţi că şi aici e plin Bucureştiul numai de brânza lor de Sighii? Ăştia sunt, mă! Ei sunt un burg dintr-ăla exact la nivelul burgului medieval autentic, ăla din Europa Centrală. Sibiul e un oraş din Europa Centrală.”

În cazul emisiunii Dosar de politician din 8 decembrie, prezentatorul Silviu Mânăstire a comentat legea de organizare şi exercitare a profesiei de medic veterinar propusă de Liviu Harbuz, deputat PSD şi vicepreşedintele Comisiei de Agricultură. Mănăstire a spus că Harbuz încearcă să treacă prin Parlament o nouă lege de organizare a profesiei de veterinar care să-i avantajeze interesele şi afacerile, însă realizatorul nu a adus dovezi în acest sens.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus