Skip to main content

După 30 de ani, britanicii lansează un ziar generalist pe hârtie. Fără variantă online

 
Foto: The Guardian
Foto: The Guardian

După 30 de ani, în Marea Britanie apare pe piaţă un ziar generalist pe hârtie. Grupul de presă Trinity Mirror va lansa pe 29 februarie cotidianul generalist The New Day, scrie The Guardian.

Publicitate

"The New Day va fi un cotidian neutru din punct de vedere politic", a precizat, într-un comunicat, grupul de presă care publică tabloidul de The Daily Mirror.

Reprezentanţii grupului de presă au mai precizat că noul ziar nu va avea şi o versiune online, va apărea exclusiv în varianta tipărită. Ziarul va avea 40 de pagini zilnic şi va fi disponibil gratuit în ziua lansării în peste 40.000 de puncte de vânzare, înainte de a fi vândut cu 25 pence (1,43 de lei/ 0,32 euro) timp de două săptămâni, iar ulterior cu 50 pence (2,86 de lei/ 0,64 euro).

Alison Phillips, editorul noului ziar:

“Sunt mulţi oameni care nu cumpără în prezent niciun ziar, nu pentru că aceştia nu mai iubesc ziarele în format tipărit, ci pentru că ceea ce găsesc la chioşcuri nu le oferă ceea ce au nevoie".

Directorul executiv al Trinity Mirror, Simon Fox, a spus:

"Peste un milion de oameni au încetat să mai cumpere ziare în ultimii doi ani, dar noi credem că un mare procent dintre aceştia pot fi tentaţi să cumpere publicaţii tipărite cu un produs bun"

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus