Skip to main content

Românii caută locuri de muncă pe eJobs şi pe LinkedIn

 
Foto: studenthacks.co.uk
Foto: studenthacks.co.uk

Unde îşi caută românii locurile de muncă? Mai mult de 1,5 milioane de români îşi caută lunar un job pe internet, potrivit unui studiu gemiusAudience, pe luna noiembrie 2015. Cel mai accesat site din România, la acest capitol, este eJobs, site deţinut de Ringier.

Publicitate

eJobs.ro, LinkedIn.com şi bestjobs (bestjobs.ro/ .eu) sunt cele mai accesate site-uri de catre romani, de pe desktop, atunci cand sunt in cautarea unui job, potrivit aceluiaşi studiu.

Persoanele cu varsta cuprinsă între 19 şi 24 de ani şi cele de peste 45 de ani se află cel mai des în căutarea unui job. Cei mai interesaţi de schimbarea locului de muncă sunt utilizatorii cu studii superioare.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, câteva concluzii ale studiului gemiusAudience:

  • Cel mai accesat site de joburi este eJobs.ro, cu peste 800 000 de vizitatori in fiecare luna. LinkedIn se afla pe locul doi, cu peste 700 000 de vizitatori pe luna, iar pozitia a treia este ocupata de bestjobs.com, cu 450 000 de vizitatori lunar.

  • DEMOGRAFIC. Persoanele cu varsta intre 19 si 24 de ani si cele intre 45 si 49 de ani intra intr-un numar mai mare pe site-uri de joburi. Mai exact, sunt peste 250.000 de vizitatori unici lunar pentru segmentul de varsta 19-24 si aproximativ 213.000 de vizitatori unici pe luna pentru segmentul 45-49 ani.

  • Utilizatorii cu varsta cuprinsa intre 19 si 34 de ani si 45-49 de ani prefera eJobs.ro pentru cautarea unui job, iar cei din segmentul 35-44 si 50+ aleg LinkedIn.com.
  • Cei mai interesati de gasirea unui job sunt specialistii, liber profesionisti si utilizatorii cu studii superioare. Ei reprezinta 45% din numarul total al celor care cauta oferte de angajare, iar cei mai multi dintre ei apeleaza la platforma LinkedIn.com. Sunt urmati in clasament de angajatii care presteaza o munca nemanuala, pe o functie care nu necesita studii superioare, dar care lucreaza intr-un birou. Cei mai multi dintre ei se regasesc pe site-ul eJobs.ro.
  • Studiul gemiusAudience releva ca in noiembrie 2015 cele mai active persoane aflate in cautarea unui job au studii superioare, varste cuprinse intre 19 -24 de ani si se afla la inceput de cariera; de asemenea, utilizatorii cu varste intre 45-49 de ani si 55+ cauta oferte de munca pentru a avansa in cariera.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus