Skip to main content

Google va finanţa cu 27 de milioane de euro proiecte de media digitale. Cât a atras România

 
Google-logo-the guardian
Google-logo-the guardian
Google, finanţare de 27 de milioane de euro, pentru 128 de proiecte de media digitale. Două proiecte sunt din România, acestea atrăgând împreună o finanţare de aproape 100.000 de euro.
Publicitate

Google a încheiat etapa de selectie a proiectelor castigatoare din prima runda de finantare a proiectului Digital News Initiative (DNI). Au primit finantare 128 de proiecte din 23 tari europene, valoarea totala a finanţărilor depăşind 27 de milioane de euro.

Numele proiectelor castigatoare vor fi publicate in perioada urmatoare pe pagina DNI, pe măsură ce este finalizat procesul de notificare a beneficiarilor, anunţă compania.

Cum s-au împărţit fondurile, în infografic:

  • România a primit finanţare de aproape 100.000 de euro pentru două proiecte, aflate la stadiul de prototip.
  • Germania a atras cea mai importantă finanţare: aproape 5 milioane de euro pentru 19 proiecte, unele la stadiu de prototip, altele medii şi altele mari.

Fondul a fost gandit sa genereze noi idei si sa dea organizatiilor de stiri europene de toate dimensiunile cadrul pentru a incerca lucruri noi, sa experimenteze si sa inoveze in spatiul digital, explică reprezentanţii Google.

Proiectul DNI a fost lansat de Google in aprilie 2015, iar la finalul anului trecut a avut loc prima runda de inscrieri a proiectelor.

Au fost primite peste 1.200 de proiecte dintre care au fost desemnate cele 128 castigatoare.

Selectarea proiectelor care au primit finantare a fost realizata de catre un consiliu format din specialisti Google si experti din mass-media europeana.

Finantarea a carei castigatori au fost desemnati este prima transa din fondul de 150 de milioane de euro ce vor fi acordati in urmatorii 3 ani. Urmatoarea runda de finantare se va deschide in luna mai 2016.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus