Skip to main content

VIDEO. Reclama Zoot.ro, interzisă pentru că „promovează comportamente dăunătoare”

 
VIDEO. Reclama Zoot.ro, interzisă pentru că „promovează comportamente dăunătoare”

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis intrarea în legalitate a spotului Zoot.ro, ceea ce înseamnă interzicerea până la modificarea lui astfel încât să fie conform cu legislaţia audiovizuală.

Publicitate

CNA a analizat în şedinţa de astăzi reclama la Zoot.ro, în urma unei sesizări primite în luna noiembrie din partea unui telespectator care a siszat „imaginile nepotrivite” cu un bărbat şi o femei goi, filmaţi din spate. Cei doi sunt filmaţi în timp ce aleargă pe un ponton, pe lângă o pancartă pe care apare mesajul „Scăldatul interzis” şi apoi sar în apă.

CNA a anlizat sesizare şi a vizionat spotul în cauză. Membrii nu au considerat o încălcare goliciunea celor două personaje, însă au considerat că spotul poate să „stimuleze la comportamente dăunătoare sănătăţii sau siguranţei populaţiei” întrucât, cei doi tineri care sar în apă ignoră mesajul „Scăldatul interzis”.

Propunerea de intrare în legalitate a venit din partea lui Radu Herjeu, membru CNA, care a invocat art 29, litera f din Legea Audiovizualului, potrivit căruia, „(1) Comunicările comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele condiţii: să nu stimuleze comportamente dăunătoare sănătăţii sau siguranţei populaţiei;”

Radu Herjeu, membru CNA: „Eu aş merge pe 29 cu f, să nu stimuleze comportamente dăunătoare sănătăţii sau siguranţei populaţiei. Să te arunci într-un lac unde scrie scăldatul interzis, mie mi se pare un comportament greşit. Şi vă spun că eu am copilărit lângă lacul IOR, unde mureau anual câţiva copii, deşi scria mare, din 10 în 10 metri, Scăldatul intrezis.”

Membrii CNA au decis intrarea în legalitate pentru spotul Zoot, deşi acesta nu mai este difuzat, însă pentru a se ţine cont de legislaţie în cazul în care campania va fi reluată.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus