Skip to main content

Fostul redactor-şef BBC Science World a lansat o revistă de astronomie

 
Fostul redactor-şef BBC Science World a lansat o revistă de astronomie
Vasile Decu, fostul redactor-şef al revistei BBC Science World - publicaţie dispărută de pe piaţa din România -, a lansat o revistă dedicată astronomiei, Exploratori Moderni - Space.
Publicitate

Revista este în format glossy, 100 de pagini şi va apărea o dată la două luni. Preţul: 15 lei. SPACE este disponibilă deja în reţeaua Inmedio şi la distribuitorii de presă

Din sumarul primului număr:

  • articolul principal este despre detectarea directă a undelor gravitaţionale (A început era astronomiei undelor gravitaţionale), care include şi un interviu cu unul dintre românii implicaţi în acest studiu;
  • biografia lui Elon Musk, şeful SpaceX;
  • un feature despre definiţia vieţii şi posibilitatea şi căutarea vieţii extraterestre;
  • multe imagini de la astrofotografi români,
  • un ghid astronomic semnat de astronomul Adrian Şonka, de la Observatorul „Amiral Vasile Urseanu.

De ce o revistă de astronomie?

Vasile Decu, editor Exploratori Moderni - Space: „Pentru că este un domeniu extrem de interesant (ai putea spune vital), slab acoperit de jurnalişti, dar cu un public tot mai numeros. Glumesc deseori că, dacă ai impresia că astronomia este de nişă, ieşi din casă - şi din oraş :) - şi uită-te în sus. Publicul român interesat de astronomie (de fapt, în sens mai larg, de explorare spaţială) este uriaş, dacă vorbeşti cu oamenii şi observi că cea mai mare parte a întrebărilor lor legate de ştiinţă se referă la sistemul solar şi univers.” Vasile Decu, editor ExM SPACE.

De ce o revistă, în print?

„Pentru că astronomia arată excelent în print (de aceea ne-am chinuit să o facem să arate cât mai bine vizual). Pentru că există în continuare un public doritor să citească jurnalism tipărit, şi va mai exista ani buni de acum înainte. Pentru că lectura print-ului are şi ea avantaje clare în faţa celei electronice, psihologice şi neurologice. Şi, nu în ultimul rând, pentru că o revistă tipărită poate susţine financiar o redacţie, chiar şi pe domenii de nişă - sau mai ales pe acestea, ceea ce nu se întâmplă cu online-ul.” Vasile Decu.

SPACE este prima revistă dintr-o serie de mai multe publicaţii de popularizare a ştiinţei, reunite sub brandul general Societatea Exploratorilor Moderni. Alte două titluri vor fi lansate în 2016, anunţă editorul revistei Space.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ion Posztacu Ion Posztacu
    N-am mai cumparat un print de vreo 6 ani, dar maine ma duc s-o caut!

Trimite un comentariu

sus