Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: "Infractorii dau năvală pe portiţa deschisă de Curtea Constituţională"

 
PRESA DE AZI. Adevărul: "Infractorii dau năvală pe portiţa deschisă de Curtea Constituţională"

Principalul subiect al presei de astăzi este hotărârea dată de Curtea Constituţională potrivit căreia participarea SRI la anchetele procurorilor este neconstituţională. Ziarul Adevărul îşi deschide ediţia de astăzi cu un amplu articol despre consecinţele produse în instanţe de decizia CCR.

Publicitate

"Infractorii dau năvală pe portiţa deschisă de Curtea Constituţională", titrează ziarul deţinut de Cristi Burci.

"Oameni de afaceri, politicieni sau interlopi s-au grăbit să ridice excepţii de neconstituţionalitate sau să ceară reviziunea dosarelor soluţionate definitit, pentru a putea beneficia de decizia CCR. Printre aceştia se numără personaje de notorietate, precum fraţii interlopi Sile şi Nuţu Cămătaru, omul de afaceri Puiu Popoviciu, fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc, fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu, baronii locali Gheorghe Nichita şi Sorin Frunzăverde, toţi trimişi în judecată sau condamnaţi pentru corupţie", scrie Adevărul, pe prima pagină.

La rândul său, România liberă tratează acelaşi subiect punând accent pe declaraţiile premierului Dacian Cioloş cu privire la decizia Curţii Constituţionale a României.

"Premierul Dacian Cioloş a răspuns pe o reţea de socializare criticilor legate de folosirea unei ordonanţe de urgenţă pentru a reglementa o chestiune de constituţionalitate. Acesta a contracarat şi controversele generate de prevederea prin care SRI poate fi desemnat organ de cercetare penală specială pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică", scrie cotidianul editat de Medien Holding.

Bancherii au cumpărat şi astăzi spaţiu de publicitate în două cotidiane centrale. Astfel, România liberă şi Evenimentul zilei au publicat pe prima pagină poziţia Consiliului Patronatelor Bancare din România cu privire la legea dării în plată, despre care bancherii spun că "dăunează grav României".

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Evenimentul zilei: "Mărturii uluitoare despre asistenta medicală care s-a infiltrat în înalta societate". Andreea Pleşea, care se prezenta ca fiind comisar european, a fost trimisă în judecată, în lipsă, pentru şapte infracţiuni de înşelăciune, fals şi uz de fals.

Jurnalul Naţional: "Greu de angajat: CV-urile candidaţilor de peste 40 de ani ajung direct la gunoi". 6 din 10 şomeri sunt de vârsta a doua. Atunci când fac angajări, companiile îi resping fără măcar să le mai testeze calităţile.

Gazeta Sporturilor: "În inima durerii". Stancu, Torje, Rusescu şi Latovlevici trăiesc în Ankara sentimente de teamă şi revoltă. Atentatul de duminică din Turcia, soldat cu 37 de morţi şi peste 100 de răniţi, a răscolit viaţa fotbaliştilor români.

Libertatea: "Inna SRL". Ca orice vedetă de calibru, Inna are pe statul de plată o asistentă personală, oameni de PR, administratori de social-media, hair-stylist, make-up artist, fotografi şi o echipă de management.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus