Skip to main content

Stelian Negrea, acuzaţii dure de la Asociaţia Ziariştilor Independenţi. Negrea: "Se încurcă în minciuni"

 
negrea evz
negrea evz
Conflict în interiorul unei asociaţii de jurnalişti din România. Pe de o parte, Asociaţia Ziariştilor Independenţi din România (AZIR) îl acuză pe Stelian Negrea (fost secretar al organizaţiei) că şi-ar fi însuşit din banii pentru organizarea unui congres, în toamna lui 2015. De cealaltă parte, Stelian Negrea spune că a avut un contract cu asociaţia, că s-a ocupat de organizarea congresului şi a adus sponsorizări, iar AZIR a reziliat unilateral înţelegerea, fără explicaţii.
Publicitate
"M-am ocupat de congres, am adus sponsorizări, iar acum nu mai vor să recunoască contractul", spune Stelian Negrea.

Stelian Negrea a pus la dispoziţia Paginademedia.ro contractul, pe care îl piublicăm în continuare.
Poziţiile celor două părţi, în continuare:
„Asociaţia Ziariştilor Independenţi din România – AZIR, Secţia românească a Asociaţiei Europene a Jurnaliştilor-AEJ, aduce la cunoştinţa comunităţii jurnalistice că Adunarea Generală şi Consiliul Director au decis să îl elimine pe Stelian Negrea din organizaţie pentru grave încălcări ale principiilor etice ale AZIR/AEJ, cât şi pentru fapte penale aflate în competenţa justiţiei.”, se arată într-un comunicat al asociaţiei, publicat de revista22.ro.

„Deşi a fost apărat de AZIR-AEJ, atât el cât şi soţia sa, în numele libertăţii presei, Negrea nu s-a dovedit demn de încrederea organizaţiei ci, dimpotrivă, s-a folosit de relaţiile organizaţionale bazate pe respect şi încredere pentru a-şi spori veniturile”, mai arată comunicatul.

Conform Revistei 22, la Congresul Asociaţiei Europene a Jurnaliştilor (AEJ), din toamna lui 2015, organizat de AZIR, Stelian Negrea şi-ar fi însuşit „în mod fraudulos” o parte din banii de sponsorizare a evenimentului.

El “a recurs la manipulări josnice înşelând buna-credinţă a preşedintei asociaţiei şi a colegilor, pentru a dirija sume către firma proprie, Gershwin s.r.l., aflându-se astfel într-o evidentă situaţie de incompatibilitate. De asemenea, a refuzat să restituie ştampila şi să prezinte documente justificative pentru banii cheltuiţi din contul asociaţiei”, mai transmite Asociaţia, precizând că l-a dat în judecată.

Stelian Negrea: Le-am adus sponsorizări, iar acum se încurcă în minciuni

Stelian Negrea a venit la rândul lui cu reacţie după poziţia AZIR. "Anul trecut, m-au rugat să mă ocup de organizarea congresului. Am adus sponsorizări, m-am ocupat de eveniment, am venit cu invitaţi, iar acum nu mai vor să recunoască acel contract. L-au reziliat unilateral", a declarat Stelian Negrea pentru Paginademedia.ro.

„Dupa ce le-am adus sponsorizari de 24.800 Euro si dupa ce s-a incheiat cu succes congresul AEJ de la Sibiu din noiembrie 2015 conducerea AZIR pur si simplu nu mai recunoaste contractul de reprezentare si comision pe care au decis sa-l rezilieze unilateral. Nu mai recunosc nici alte contracte pe care le-au semnat prin presedinta AZIR care acum se incurca in minciuni”, a scris Negrea şi pe Facebook.

Poziţia integrală a lui Stelian Negrea, în continuare:

„Asa se intampla cand sefimea de la AZIR s-a vazut cu sacii in caruta. Cand se rugau de mine cu cerul si pamantul in august 2015 ca nu aveau nici un euro pentru congresul AEJ de la Sibiu din noiembrie 2015 nu mai invocau nici un fel de matrapazlacuri ci semnau contracte de reprezentare si comision prin care erau de acord sa imi dea 10% din incasari numai sa le aduc bani pentru organizarea congresului AEJ de la Sibiu.

Dupa ce le-am adus sponsorizari de 24.800 Euro si dupa ce s-a incheiat cu succes congresul AEJ de la Sibiu din noiembrie 2015 conducerea AZIR pur si simplu nu mai recunoaste contractul de reprezentare si comision pe care au decis sa-l rezilieze unilateral. Nu mai recunosc nici alte contracte pe care le-au semnat prin presedinta AZIR care acum se incurca in minciuni.

Le poftesc pe distinsele doamne sa se adreseze Justitiei cum o voi face si eu pentru a-mi recupera sumele restante pe care le au restante fata de mine. Tin sa le reamintesc celor de la AZIR ca AEJ mi-a luat apararea in diferendele cu Antenele lui Voiculescu, ei neavand nici un merit. O sa fac publice atat contractul de reprezentare si comision semnat de presedinta AZIR cat si alte dovezi care sa arate ipocrizia si duplicitatea unor doamne ajunse la varsta senectutii.”

FOTO. Contractul lui Stelian Negrea cu Asociaţia Ziariştilor Independenţi din România:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ana Ana
    De ce sa fie conflict de interese?

    Ar fi fost conflict de interese daca Negrea ar fi semnat el insusi contractul cu firma Gershwin, ca reprezentant al AZIR.
    Dar AZIR si-a desemnat propriul reprezentant iar Negrea a semnat in numele firmei Gershwin.
    AZIR nici macar nu are cum sa vb despre conflict de interese din moment ce conducerea a fost de acord cu acest contract.
    AZIR il acuza pe Negrea ca si-ar fi insusit niste bani fara sa prezinte facturile, asa cum se stipuleaza in contract.
    Ramane de vazut ce decid procurorii si judecatorii in urma studierii probelor concrete nu a barfelor de pe internet.

    In alta ordine de idei, aici nu este vb de functionari publici ca sa existe conflict de interese ca in cazul celor angajati la stat care-si atribuie contracte si bani din buget, propriilor firme
  • parerea mea parerea mea
    @Mihai,
    Dacă funcția pe care o ocupă era remunerată și scopul ei era să strângă bani pentru asociație, atunci este conflict și chiar mai rău. Caz în care răspunderea este impartita cu conducătorului asociației, care nu trebuia să semneze acest contract dacă există un conflict.
    În lumea NGOurilor, în mare parte săracă si avida de finantari, forma această de recompensă este des întâlnită pentru ca putini oameni își folosesc gratuit conexiunile pentru a produce bani pentru altii. Uneori cei care au sarcini de fund raising, pe lângă un contract de munca, au si unul de comision, eventual pe firmă/PFA, ceea ce nu este în regulă. Alții însă au funcții onorifice, neplatite și iau bani doar dacă "produc".
    În cazul de față, ca să ne lămurim, ar trebui ca reprezentantul organizației să explice acest contract, mi se pare penibil să acuzi ca a luat bani pe o firmă căreia tu i-ai semnat contractul prin care a luat acei bani.
  • Mihai Mihai
    Cum dracu comision tu fiind secretar al asociației...nu e conflict de interese?
    E o rețetă bună - secretar la ONG și apoi faci cum faci și scoți nește bani...

    Halal!
  • Dan Dan
    "Mare" om "mare" caracter ! Ieri lingea si azi scuipa !!!!

Trimite un comentariu

sus