Skip to main content

Tariceanu: Am redactat propunerea legislativă pentru intrarea TVR în insolvenţă. Care sunt modificările de lege

 
Tariceanu: Am redactat propunerea legislativă pentru intrarea TVR în insolvenţă. Care sunt modificările de lege

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat astăzi că a redactat propunerea legislativă pentru intrarea TVR în insolvenţă, pe care o va prezenta grupurilor parlamentare, relatează Mediafax.

Publicitate

Tăriceanu a mai precizat că este rândul Guvernului să ia măsuri complementare.

"Eu cred că situaţia este într-adevăr una care necesită o acţiune rapidă şi sigur că după ce Parlamentul decide aceste lucruri, vine rândul Guvernului pentru a lua măsurile complementare pentru a redresa în mod efectiv situaţia la televiziunea publică", a declarat Tăriceanu la sediul partidului, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că a redactat propunerea pe care o va prezenta luni grupurilor parlamentare.

Care sunt modificările de lege propuse

"Această propunere am redactat-o, o s-o prezint astăzi în Parlament colegilor din grupurile parlamentare. Propunerea e foarte simplă, se referă la două aspecte. Introducerea unui articol suplimentar care să poată permite consiliului de administraţie al TVR să ceară intrarea în insolvenţă şi o modificare suplimentară - pe perioada insolvenţei Consiliul de Administraţie va trebui să se rezume numai la supravegherea politicii editoriale. Administratorul judiciar este cel care face conducerea economică a societăţii pe perioada de insolvenţă", a precizat copreşedintele ALDE.

De asemenea, Tăriceanu a amintit că TVR nu are un Consiliu de Administraţie în momentul de faţă şi că Parlamentul va trebui să se ocupe şi de numirea acestuia.

"Am notat punctul de vedere al preşedintelui PSD, care şi el pare să agreeze această formulă, am văzut şi punctul de vedere exprimat de preşedintele Comisiei de cultură, mass media de la Cameră, domnul Ştirbu, din partea PNL, care şi el acceptă că aceasta ar fi soluţia", a conchis preşedintele Senatului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri insolvenţa s-ar putea să fie singura soluţie pentru TVR.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Horea Horea
    @Silvia
    "...sa va cautati de lucru, cei care mai stiti cate ceva."
    Gresit. sa-si caute altceva de lucru cei care nu se pricep la televiziune! Asa ar fi mai corect.

    @Corina
    "... lasa TVR sa ajunga in faliment ca orice societate care si-a batut joc de banii publici. "
    Nu TVR si-a batut joc! Doar anumite persoane care au condus si au avut raspunderea functionarii acestei "societati". Nu crezi ca-i mai bine asa?
  • corina corina
    Taricene, anunta.ti falimentul personal. N.ai facut nimic bun pentru popor NICIODATA. Ai acoperit hotii, ai fost cel mai vestit sforar. Acu', brusc, te a apucat grija de o institutie falimentara. Cred ca speri sa nu te faca Patraru de bacanie in emisiunea lui...Care- i interesul? Mon cher, lasa TVR sa ajunga in faliment ca orice societate care si-a batut joc de banii publici.
  • Gogu Gogu
    nu, deoarece datoria catre stat este falsa! de ce? pentru ca atunci cand tu nu generezi valoare adaugata nu ai de ce sa platesti taxa pe valoare adaugata... vezi factura electrica!
  • Silvia Silvia
    Da, reuseste. Daca cititi legile veti intelege ca rezolva rapid si restructurarea- disponibilizarea masiva. Remus Borza il cheama si taie in carne vie. Ar fi bine sa-ncepeti sa va cautati de lucru, cei care mai stiti cate ceva. Si repede.
  • loredana grozescu loredana grozescu
    Dar intrarea in insolventa a Parlamentului pe cind? Ca nu sunteti buni de nimic!
  • Horea Horea
    Bun. Toti vor INSOLVENTA!
    Reuseste ea, insolventa, sa scape TVR-ul de datoriile istorice care s-au acumulat, nu acum ci, in decursul celor 20 de ani?

Trimite un comentariu

sus