Skip to main content

M4 Sport, la liber. Postul a anunţat CNA că poate fi preluat de orice operator

 
M4 Sport, la liber. Postul a anunţat CNA că poate fi preluat de orice operator

Televiziunea M4 Sport, din Ungaria, canal care deţine o serie de drepturi sportive, a anunţat CNA că autorizează operatorii să îl preia "simultan, neschimbat şi integral". Postul este deja în anumite pachete RCS şi UPC.

Publicitate

În informarea trimisă Consiliului Naţional al Audiovizualului, oficialii postului unguresc spun că este o autorizaţie "temporară".

"Autorizează temporar operatorii de satelit, de reţele de televiziune prin internet (IPTV) şi furnizorii de servicii media prin cablu, care desfăşoară în mod legal activitatea în România, să retransmită publicului, simultan, neschimbat şi integral, conţinutul serviciilor publice de televiziune din Ungaria, menţionate mai sus, care pot fi retransmise în mod legal în afara teritoriului Ungariei".

Reamintim că M4 sport a intrat, de curând, în grila RCS şi în anumite pachete UPC (cele pentru minorităţi). Canalul unguresc transmite inclusiv meciuri din UEFA Champions League, partide pentru care dreptuirle exclusive de difuzare în România sunt deţinute de DolceSport. Şi Pro TV are o opţiune, un singur meci.

Postul din Ungaria M4 Sport poate fi preluat „la liber” de orice cablist. În ianuarie, societatea Sprijin pentru Media şi Gestionare a activelor patrimoniale din Ungaria a trimis către CNA o notificare prin care informa că posturile sale (cinci la număr) pot fi preluate de orice cablist în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie. Este vorba de conţinutul care poate fi retransmis „în mod legal în afara teritoriului Ungariei”, se arată în notificare.

Cu toate acestea, potrivit site-ului HD Satelit, M4 a transmis, miercuri seara, partida Zenit - Benfica, din UEFA Champions League. În mod normal, pe intervalul meciurilor sau competiţiilor pentru care nu deţine drepturi şi pentru România, un post TV trebuie să îşi codeze emisia.

Notificarea postată pe site-ul CNA, în continuare:

"În data de 10.01.2016 societatea Sprijin pentru media şi Gestionare a activelor patrimoniale din Ungaria (MTVA, H-1037 Budapest Kunigunda utja 64) a transmis Autorizaţia Generală Temporară pentru retransmisia simultană, neschimbată şi integrală pe teritoriul României a canalelor M1, M2, M4, Duna, Duna World, înregistrată la CNA cu nr. 1800/22.02.2016.

Prin aceasta, informează Consiliul Naţional al Audiovizualului din România că în perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2016, MTVA autorizează temporar operatorii de satelit, de reţele de televiziune prin internet (IPTV) şi furnizorii de servicii media prin cablu, care desfăşoară în mod legal activitatea în România, să retransmită publicului, simultan, neschimbat şi integral, conţinutul serviciilor publice de televiziune din Ungaria, menţionate mai sus, care pot fi retransmise în mod legal în afara teritoriului Ungariei.

Autorizaţia rămâne în vigoare cu efecte depline până în data de 30 aprilie 2016."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • egyed krisztina egyed krisztina
    Pe digi tv nu este posibil.Este interzis,nu stiu de ce trebuie platit separat,apare pe alt grilaj .Va astept raspunsul.Multumesc.

Trimite un comentariu

sus