Skip to main content

VIDEO. Regizorul Florin Iepan: "într-un fel, oamenii buni din TVR îşi merită soarta"

 
VIDEO. Regizorul Florin Iepan: "într-un fel, oamenii buni din TVR îşi merită soarta"

VIDEO. Diagnosticul regizorului Florin Iepan pus TVR: “Într-un fel, oamenii de calitate din TVR îşi merită soarta”, spune el.

Publicitate

De ce?

"Pentru că nu spun nimic. Nu spun nimic despre soţii, despre amante, despre tvrişti cu firme, despre nunţi, botezuri, despre echipamente folosite în cu totul alte scopuri. Nu spun nimic despre salariile luate pe degeaba luni şi luni de zile. Într-un fel, îşi merită soarta."

Despre schimbarea instituţiei?

“E absolut inutil! Televiziunea publică nu dă niciun semn de reformă din interior. Niciunul din cei 2.500 de angajaţi nu şi-a asumat public nici cea mai mică responsabilitate pentru situaţia în care s-a ajuns. Ba din contră! Au dat-o în judecată, o execută silit.

Te întrebi de ce să îşi pună societatea problema viitorului aceste instituţii, când cei care sunt primii beneficiari, cei care îşi iau salariul de acolo, sunt total dezinteresaţi."

Filmul a fost prezentat ieri, în dezbaterea la care au participat Irina Radu, Cătălin Tolontan, Liviu Mihaiu, Ioana Avădani, Alexandru Rusu şi Dragoş Pătraru, organizată de Frontline şi moderată de editorul Paginademedia.ro, Petrişor Obae.

Ce a spus Florin Iepan în film:

"Suntem cu toţii instrumentalizaţi, pentru a intra banii pe card.

De fapt, nimeni nu e dispus la reformă, la schimbări. Toată agitaţia asta din ultimele săptămâni are un singur scop: să se obţină mai mulţi bani şi să rămână totul aşa cum a fost. Este inutil.

În momentul în care cuţitul va ajunge la os, o să îi vedeţi acolo pe Dan Puric, pe Becali, pe Patriarh, pe Mitropoliţi. O să îi vedeţi pe marii actori. O să vedeţi un soi de Cântarea României, din care mai lipseşte Adrian Păunescu. Şi Sergiu Nicolaescu.

Fraţilor, e absolut inutil! Televiziunea publică nu dă niciun semn de reformă din interior. Niciunul din cei 2.500 de angajaţi nu şi-a asumat public nici cea mai mică responsabilitate pentru situaţia în care s-a ajuns. Ba din contră! Au dat-o în judecată, o execută silit.

Te întrebi de ce să îşi pună problema viitorului aceste instituţii societatea, când cei care sunt primii beneficiari, cei care îşi iau salariul de acolo, sunt total dezinteresaţi.

Eu cred că societatea are nevoie de o televiziune publică, dar ce avem acum e o companie privată, finanţată din bani publici care, sincer să fiu, nu produce mare lucru. Se ascunde după patru – cinci emisiuni şi două – trei personalităţi, care deserveşte doar intersele masei de angajaţi.

Misiunea publică e o chestie facultativă, total secundară în povestea asta.

O minciună care s-a spus zilele astea este că există misiune publică fără audienţă. Adică fără public. Este o tâmpenie! Misiunea ei a fost preluată de privaţi, într-o măsură. Există la fiecare televiziune privată o emisiune – două, care contează şi care se ocupă de misiunea publică. Este chiar un post întreg, Digi 24, care e un post public, putem spune, finanţat din bani privaţi.

Într-un fel, oamenii de calitate din TVR îşi merită soarta, pentru că nu spun nimic. Nu spun nimic despre soţii, despre amante, despre tvrişti cu firme, despre nunţi, botezuri, despre echipamente folosite în cu totul alte scopuri. Nu spun nimic despre salariile luate pe degeaba luni şi luni de zile. Într-un fel, îşi merită soarta."

VIDEO. Florin Iepan, despre TVR:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Roman in ue Roman in ue
    Da are dreptate cam asa ceva se intampla pe LA realitatea tv si se mai intampla si acum..... asa ca scuturati-o pe bani oamenilor care muncesc pe bune ...... si la realitatea erau oameni pe hartie si luau banii si lucrau LA rtv VA meditatii soarta
  • ionela ionela
    vaii da ce urat ii omul aista.dezgustatoor
  • Maria Maria
    "Intr-un fel, oamenii de calitate din TVR își merită soarta, pentru că nu spun nimic. "

    Vorbesti prostii (referitor la soarta)!
    Nu spun nimic? Spun, dar nu-i asculta nimeni!
  • Mihaela Mihaela
    Despre asocierea dintre Irene Radu si Andreea Marin care au devalizat TVR-ul si care vor sa inceapa din nou complicitatea intru infractiuni nu zice nimeni nimic?
  • Ando Marinescu Ando Marinescu
    Felicitari pentru devoalarea realității crunte.
  • Cristian Cristian
    E grav ce spune acest domn ! Si mai grav este faptul ca are dreptate ...

Trimite un comentariu

sus