Skip to main content

Felix Tătaru, furtună pe Facebook: publicitarii au luat foc după o postare a şefului GMP

 
Felix Tătaru, furtună pe Facebook: publicitarii au luat foc după o postare a şefului GMP

Ploaie de reacţii în online după ce Felix Tătaru, şeful grupului de agenţii GMP şi viitor preşedinte IAA, a avut o poziţie pe pagina sa de Facebook despre petiţia semnată de trei milioane de persoane care cere modificarea unui articol de Constituţie, astfel încât să se definească familia ca fiind formată dintr-un bărbat şi o femeie.

Publicitate

„Mobilizare fără precedent în istoria României. Ce bine că nu am uitat cine suntem. Bravo Coaliţia pentru Familie!!!”, a scris Felix Tătaru ieri, într-o postare la care a ataşat şi o ştire din Ziare.com, despre cele trei milioane de persoane care cer modificarea Constituţiei.

Mesajul a fost aspru contestat de colegii de breaslă ai lui Felix Tătaru. Astfel că, după câteva zeci de comentarii dure, postarea a dispărut de pe pagina şefului GMP.

Acesta a venit ulterior cu un nou mesaj, mai nuanţat. „Felul în care a degenerat discuţia pe FB m-a determinat să şterg postarea. Mă delimitez de orcice derapaj homofob şi de orice formă de exprimare radicală care aduce atingere libertăţii omului”, a subliniat el.

Reacţiile la poziţia lui Felix au fost diverse, de la extrem de dure (pe care nu le putem reproduce), la reacţii dezamăgite, precum cea a Gabrielei Lungu, care a condus agenţia The Practice, iar acum lucrează la Londra:

„Nu m-am intristat peste masura nici la scandalul din sanatate, nici la cel din cultura. Dar sunt peste masura de trista si jenata ca traiesc intr-o tara homofoba. Si ca pana si oameni cu pretentii intelectuale isi exprima liber si nepenalizati opinii homofobe. Pe care daca le-ar exprima public in orice tara civilizata, i-ar transforma pe buna dreptate in paria, indivizi izolati de societate.

Pentru ca homofobia, ca orice alta forma de discriminare, NU este apanajul libertatii (de exprimare sau de orice fel), ci cumva exact opusul ei. Si nu-si are locul in lumea contemporana. Later edit: intre timp omul si-a clarificat pozitia, si bine a facut”, a scris Gabriela Lungu pe pagina sa de socializare. Ea a apreciat ulterior noua poziţie a lui Tătaru.

Cea mai dură poziţie a fost a agenţiei Papaya Advertising, condusă de Robert Tiderle, care a şi postat o poză modificată în care publicitarul era acuzat de homofobie. Ulterior, postarea Papaya a fost ştearsă de pe pagina de Facebook, iar agenţia a venit şi cu precizări: „Postarea care a pricinuit reacţia noastra a fost stearsa. Fiind o agentie fair play, ştergem şi noi postarea noastră. Au urmat scuze si regrete. Aici insa nu avem motive sa avem regrete sau sa ne prezentăm scuzele. Multumim pentru intelegere.”

O reacţie mai nuanţată a venit şi din partea lui Sorin Psatta, de la Graffiti.

„Trebuie să recunosc public că întotdeauna l-am privit cu deosebită uimire pe Felix Tătaru, mi s-a părut mereu fascinant, avea şi are aproape tot ce eu nu voi putea avea vreodată, o capacitate fantastică de joc alunecos, o tenacitate fabuloasă de a-şi atinge, prin forţe proprii ori prin intermediul altora, interesele meticulos identificate, o putere nemaiîntâlnită, de mine cel puţin, de a felicita şi de a executa, cu un zâmbet identic, aceeaşi persoană”, a menţionat Psatta.

Reacţii puternice au fost şi în cazul Lianei Stanciu, cea care susţine petiţia şi într-un mesaj video apărut pe internet. A fost astfel lansată o nouă petiţie în online, prin care se cere o pozţie de la TVR faţă de „angajatul său, Liana Stanciu”.

„Cerem TVR pozitia oficiala fata de actiunile unui angajat, cu notorietate in opinia publica, LIANA STANCIU, membra a asociatiei homofobe "Coalitie pentru familie", ce militeaza pentru modificarea Constitutiei, in vederea restrangerii ireversibile a drepturilor minoritatilor sexuale din Romania.”, se arată în petiţia lansată pe internet.

Postarea integrală a lui Felix Tătaru, în continuare:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus