Skip to main content

"Ţinteşte durerea", dar creează confuzii. Reclama Nurofen, interzisă în Marea Britanie

 
"Ţinteşte durerea", dar creează confuzii. Reclama Nurofen, interzisă în Marea Britanie

UPDATE. Oficialii Nurofen au precizat pentru Paginademedia.ro că produsul din Marea Britanie nu este disponibil în România. Poziţia, în articol.

Publicitate

O reclamă la Nurofen a fost interzisă în Marea Britanie sub justificarea că sloganul „ţinteşte durerea”, asociat medicamentului, creează confuzii în rândul telespectatorilor.

De ce? Medicamentul analgezic are acoperire generală asupra tuturor durerilor, nu ţinteşte o durere anume.

Este a doua oară când Autoritatea pentru Standarde în Publicitate din Marea Britanie ia poziţie faţă de Compania Reckitt Benckiser, producătorul medicamentului Nurofen.

La începutul acestui an, modul în care a ales să-şi construiască sloganurile publicitare a declanşat o serie de plângeri pe motiv că sunt înşelătoare, compania fiind nevoită să retragă în linişte o reclamă TV la Nurofen Express.

Compania britanică de medicamente nu a respectat însă acordul de a nu difuza anunţuri care sugerează că produsele sale au un "mecanism special" care vizează anumite tipuri de durere.

Probleme stârnite de reclama acestui medicament sunt şi în alte ţări, nu numai în Marea Britanie.

Hotărârea luată de Autoritatea pentru Standarde în Publicitate din Marea Britanie vine după ce Curtea Federală din Australia a amendat compania Reckitt Benckiser cu suma de 1.7 milioane de dolari australieni (940.000 de lire). Motivul? La fel ca în Regatul Unit, autorităţile au considerat că producătorul de medicamente îşi induce consumatorii în eroare atunci când promovează marca Nurofen ca fiind un analgezic orientat către dureri specifice, cum ar fi migrenele.

NUROFEN: Produsul din Marea Britanie nu se regăseşte pe piaţa din România

Oficialii Nurofen au precizat pentru Paginademedia.ro că produsul din Marea Britanie nu este disponibil în România.

Poziţia Nurofen România:

"Nurofen ia la cunoştinţă cu regret decizia Autorităţii pentru Standarde în Publicitate de a interzice spotul publicitar al produsului Nurofen pentru dureri de articulaţii şi spate (Nurofen Joint & Back Pain), în Marea Britanie.

Gama de produse în cauză, precum şi spotul TV aferent nu se regăsesc, respectiv nu se difuzează în România.

Produsele Nurofen pentru dureri de articulaţii şi spate (Nurofen Joint & Back Pain), comercializate în Marea Britanie, au la bază o formulă diferită de cea a ibuprofenului standard. Această gamă de produse a fost introdusă pe piaţa din Marea Britanie pentru a orienta mai uşor consumatorii atunci când aleg un produs pentru astfel de tipuri de dureri, mai ales în supermarketuri, acolo unde nu beneficiază de consiliere din partea farmacistului.

Cercetările ne-au arătat că 9 din 10 persoane caută produse destinate tratării durerilor specifice, precum durerile de articulaţii şi de spate, iar 7 din 10 persoane susţin că produsele cu ambalaje specifice îi ajută să aleagă mai uşor produse ţintite pe nevoile lor.

Toate afirmaţiile pe care le includem în materialele publicitare difuzate la TV au la bază dovezi clare şi sunt aprobate de agenţii independente. Toate spoturile TV urmează acest proces riguros şi sunt propuse spre difuzare numai după ce au avizul agenţiilor competente în acest sens.

Cazul acesta se referă strict la Marea Britanie şi nu se aplică României şi altor ţări în care operează compania."

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • s0rin s0rin
    NUROFENul este cea mai mare excrocherie de pe piața medicamentelor. Reclamă agresivă și comisioane mari pentru retaileri. Cine vrea Ibuprofen poate lua direct ibuprofen la un preț cu 80% mai mic. Dacă vreți să vă treacă durerea atunci luați cu încredere Algocalmin. Nurofenul e apă de ploaie.

Trimite un comentariu

sus