Skip to main content

Mălin Bot, la adresa redactorului-şef EVZ: „mi-a reproşat că nu suntem 'uniţi ca Antena 3'”

 
Foto: olt-alert.ro
Foto: olt-alert.ro

După plecarea de la Evenimentul zilei, jurnalistul Mălin Bot a spus despre Simona Ionescu, redactor-şef al ziarului, că i-ar fi reproşat faptul că nu sunt "uniţi ca Antena 3", în contextul problemelor cu justiţia cu care se confruntă patronul EVZ, Dan Andronic.

Publicitate

Într-o postare publicată astăzi pe pagina sa personală, Mălin Bot descrie momentul în care i-a fost reproşat faptul că nu a luat apărarea patronului, în legătură cu problemele de natură penală ale acestuia.

„Simona Ionescu, redactorul-şef EVZ, m-a chemat la ea în birou să îmi fluture pe sub nas un document scris de avocatul lui Dan Andronic, cu reproşul că nu suntem "uniţi ca Antena 3", i-am spus:

Daca vreti acum sa faceti cu EVZ.RO ce a facut Voiculescu cu redactiile lui, eu nu particip la asa ceva. Va asumati public decizia asta si apoi anuntati ca ma dati pe mine afara pentru ca refuz asa ceva. Le-am spus asta si intr-o sedinta de redactie care a degenerat in discutii mult mai urate.

Cel mai urat moment a fost cel in care mi s-a reprosat ca sunt taliban nu stiu sa invat nimic din "cat de uniti sunt cei de la Antena 3". Ma opresc aici cu descrierea acelei discutii", a scris fostul jurnalist de la Evenimentul zilei.

Contactată de Paginademedia.ro, Simona Ionescu, redactor-şef al ziarului Evenimentul zilei, a spus că nu comentează afirmaţiile lui Mălin Bot.

Comentariul fostului jurnalist EVZ face parte dintr-un text mai amplu postat pe Facebook ca răspuns la reacţia ironică a lui Mircea Badea din emisiunea de aseară de la Antena 3.

Ce a spus Mircea Badea în debutul ediţiei de aseară a emisiunii În gura presei:

"Evenimentul zilei a rămas fără 'Bot, fără Mălin Bot. Era un angajat obscur de la Evenimentul zilei. Deci Evenimentul zilei a rămas fără Bot. În Evenimentul zilei post-Bot, pot să spun aşa? Pot. Dacă pot să spun 'la B1', pot să spun şi 'post-Bot'. EVZ post Bot are pe prima pagină un articol cu următorul titlu, Dumnezeul titlurilor: 'Primarul Nelu Tăieţelu l-a pocnit cu ghiulul pe furnizorul de internet'.

Printre altele, Badea a spus, în mod ironic, că "nu era pregătit pentru ştirea asta", cea cu privire la plecare jurnalistului de la EVZ.

Cum i-a răspuns Mălin Bot:

"Nu ma mir ca l-a luat prin surprindere. Oamenii care slugaresc patronii cu orice comanda primesc nu pot intelege ca exista si alta atitudine.
Am aflat de la un bun amic, eu incerc sa ma detasez o saptamana de stiri si emisiuni, ca Mircea Badea a profitat de contextul plecarii mele de la EVZ, pentru a ma ataca iar, pe Antena 3, in stilul lui obisnuit.
Ar trebui sa-i dau un raspuns in acelasi ton, dar intrucat Badea are si calitatea de "parat" intr-un proces derulat la Tribunalul Bucuresti ma abtin sa spun ceea ce ar merita sa auda.

Ma rezum doar la cateva fapte indubitabile si incontestabile care pun in lumina corecta situatiile noastre.

1. De cand patronul Antena 3, Dan Voiculescu, a inceput sa aiba probleme cu legea si pana dupa condamnare Mircea Badea a fost o maciuca de dat in cap Justitiei. Si-a servit patronul infractor, impotriva sistemului judiciar, cu obedienta, euforie, din toata fiinta lui, ca un lacheu desavarsit.

2. Cand patronul EVZ Dan Adronic a inceput sa aiba probleme cu legea si a fost retinut, EVZ.RO a prezentat stirea ca pe orice alta stire si subiectul a stat deschidere de site (articol principal) opt ore pe parcursul zilei, fiind relatat cazul exact asa cum o faceau toate mediile de informare in masa.

In ziua aceea, la emisiunea Evenimentul zilei, retinerea lui Dan Andronic si compania a fost prima stire prezentata. Fara "telepatia", fara "jos labele de pe EVZ", fara vreo soparla care sa induca publicului impresia ca se comite vreun abuz."

Jurnalistul Mălin Bot a demisionat luni din poziţia de redactor-şef al site-ului EVZ. Despre acest subiect, Paginademedia.ro a scris AICI.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marius Marius
    Un cavaler al presei libere. Timp de patru ani nici n-a scris articole la comanda, nici n-a bagat la greu pe site titluri gen OTV si articole gen Libertatea, pentru ca, nu-i asa, are "alta atitudine". Bleah. Merg sa caut o lamaie...
  • Ves Ves
    Asa cum am scris si cu alte ocazii, nu suport ***. Iar badea *** este unul dintre ei. *** sper sa faca o alegere buna in viitor.
  • Lucian Lucian
    Au aparut ciobaneii lu' Badea si pe aici.
  • Mm Mm
    Booot, esti un erou! Bineee, in sfarsit am scapat de tineee! :)
  • Iuli Iuli
    EVZ.ro e site-ul ala ce a zis ca sirenele exista si ca ei au descoperit acea sirena? Mari jurnalisti!

Trimite un comentariu

sus