Skip to main content

Plecare la vârful Mediafax. Cel care ocupa funcţiile de director editorial şi publisher părăseşte compania

 
Plecare la vârful Mediafax. Cel care ocupa funcţiile de director editorial şi publisher părăseşte compania

Claudiu Ilioiu, cel care ocupa funcţiile de director editorial şi publisher la Mediafax Group, a demisionat din compania deţinută de Adrian Sârbu. El se va despărţi de grupul de presă de la 1 septembrie.

Publicitate

Contactat de Paginademedia.ro, Ilioiu a confirmat plecarea din grupul de presă.

Motivul?

„E bună schimbarea şi după aproape 10 ani în Mediafax cred că era nevoie de una. Am pornit la Mediafax de la funcţia de reporter, am urcat toate treptele profesionale, până la publisher şi director editorial şi vine o vreme când trebuie să fac o schimbare. În afară, oamenii îşi schimbă jobul la cinci ani. Ca să eviţi o oarecare plafonare mai faci şi schimbări”, a declarat el pentru Paginademedia.ro.

Întrebat ce va face în continuare, acesta a răspuns: „Mă voi ocupa de câteva proiecte în online, dar discuţiile pe acest subiect nu s-au definitivat încă.”

Carte de vizită

  • Claudiu Ilioiu s-a angajat la Mediafax în 2008, ca reporter.
  • În 2011 el a devenit Web Content Editor la Ziarul Financiar, ocupându-se şi de proiectul După Afaceri, tot pe zona de online.
  • Din 2014, el a devenit Traffic Manager la Mediafax Group
  • În acelaşi an, el a fost numit director editorial şi Publisher la Mediafax Group.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • @Razvan @Razvan
    Si Razvan, e bine ca ti-ai facut timp sa pui capat acestui val de dezinformari din ambele tabere.
  • @ comentariul anterior @ comentariul anterior
    Intreaba-i pe cei care au lucrat cu ea in MF (garda veche, pe cei/cele care au cunoscut-o bine/foarte bine, mai mult de 6-7-8 ani) ce parere au despre ea. Salutare! :)
  • @razvan @razvan
    Razvan, NN e o fata extraordinara, o profesionista cu suflet de aur, a facut foarte mult bine, a ajutat foarte multi oameni, deci nu stiu de ce o implici cu atata rautate in aceasta poveste, nici macar nu ar fi avut cum sa il ""sprijine pe CI sa dea oamenii afara"", e o remarca facuta cu rea-vointa, ce ti-a facut?
  • Io Io
    @Andrei Aurelian.
    Pot sa iti spun ca putini stiau cine e Claudiu in agentie, dupa atata vreme, pt ca el nu venea sa discute cu noi, reporterii/redactorii.
    Sugestii primea tot timpul, doar ca nu le asculta sau nu le transmitea mai departe.
    Noi cum sa ajutam compania sa isi revina?! Munceam mult mai mult ca inainte, calitatea materialelor era mai buna, desi nu aveam timp nici sa respiram. Lucram in weekenduri (fara a recupera acele zile in vreun fel), castigam premii (pt noi/pt agentie), iar munca noastra era apreciata la 2.000 de lei pe luna, dupa mai bine de zece ani.
    Daca asa reusesti sa tii o agentie pe linia de plutire, atunci inseamna ca nu a reusit prea bine din aceasta pozitie.
  • Andrei Aurelian Andrei Aurelian
    Tot ce este expus in aceste comentarii ma face sa cred ca Ilioiu s-a implicat in tinerea pe linia de plutire a companiei. Toti vorbiti despre sedinte, despre comportamentul lui, despre deciziile luate, salarii compensatorii. Dar niciunul dintre voi nu ati vorbit despre ce ati facut voi pentru a ajuta aceasta companiei sa isi revina. Ce idei ati avut, cum le-ati pus in practica? Cum ati reactionat cand ati primit primul feedback negativ? Orice manager isi doreste sa isi tina aproape oameni care mananca sare iodata...dar nu toti sunt norocosi. Poate ca este si vina voastra ca MF este unde este acum.
  • Ioana Ioana
    Dupa cate comentarii sunt la acest articol tind sa cred ca omul asta chiar a incercat sa faca ceva daca a atras atatea rautati . Pe toti acesti anonimi as vrea sa ii pun pentru o luna in pielea celui discutat sa imi dau seama cat de destepti pot fi ei pentru a media si a conduce o firma care este pe o panta de cadere din cauza imaginii pe care a lasato munca si inteligenta altora .As vrea draga asa zis domn Razvan sa te vad in acest post cand ti se cere sa faci treaba cu oameni ca tine gata sa muste fundul celuilalt . Poate este asa cum zici dar macar din povestea ta imi dau seama ca CI sa il numesc ca tine isi arata arama pe fata si nu astepta la colt sa dea in cap asa cum procedezi tu . Se vede treaba ca acolo la voi sunt multi oameni de o calitate indoielnica si mi-ar fi teama sa am in preajma mea asemenea oameni . De la o stire banala de demisie ati ajuns la barfe infecte , comportament de oameni mici , barfa de 2 lei . Eu personal cred ca demisia acestui tanar este din cauza ca nu a mai putut lucra cu hiene ca voi . Ramane sa va linsati intre voi si sa duceti Mediafax spre o perioada ,,prospera,,..ca ati ramas cei buni . Rezumati-va la a va vedea gunoiul din ochi inainte de a vedea pe a celuilalt . Sunteti de rasul plansului .
  • Razvan Razvan
    @Raccoon

    Iata exemplu de profesionalism:

    C.I. a trebuit sa dea afara niste angajati. L-a chemat pe unul dintre ei si i-a zis: bai, nu am ce face, tre sa dau afara...uite, tie iti dau si salarii compensatorii, dar sa nu le zici celorlalti, ca nu putem da tuturor. Persoana in cauza evident ca si-a anuntat colegii care s-au dus la C.I. sa ii ceara compensatorii. C.I. a facut o criza de isterie si i-a zis astuia ca pentru ca a zis mai departe nu ii mai da salariile compensatorii. Problema este insa ca sotia lui asta lucreaza chiar la firma care administreaza special fostul gigant de presa. Astfel, nu stiu daca a doua sau a treia zi, C.I. s-a trezit cu oameni din conducerea administratorului luandu-l la impins vagoane apropos de comportamentul cu oamenii si mai ales de incalcarea legii.

    astept o contra povestire raccoon :)
  • Razvan Razvan
    Salut,

    pentru ca pare un circuit infect de dezinformare, de ambele parti, iata viata si opera lui, nefardata, la Mediafax Grup.

    1. a fost reporter la Mediafax News, de unde a fost plecat atat pentru ca nu isi facea treaba la nivelul cerut cat si datorita sefului, cu care a avut mari probleme de comunicare.

    2. la ZF a dat asa numitele "cross-uri", alea cu titluri de ***, a tinut pagina de FB si, pentru niste bani in plus, dadea cross-uri si pentru Dupa Afaceri, unde scriau altii. A plecat o perioada de acolo si s-a intors tot acolo. Daca a fost plecat pentru ca a avut gura mare...nu mai tin minte. Imi aduc aminte ca a facut tot ce a putut sa isi sape colegul, in fata tuturor, inclusiv a colegilor de redactie dar mai ales in fata lui C.P. si a lui C.H. (pentru cei care au lucrat acolo initialele sunt clare, nu e nevoie sa facem seo pe ele)

    3. A fost promovat la un alt departament dupa ce doi oameni din acel departament au plecat la ProSport cand a fost marea nebunie cu conducerea ProSport si produsul a fost peticit cu un editor pe economic si un om research (!). Celula de criza era. La anuntul oficial a parut ca numirea a fost facuta, de fapt, de cei doi, nu de conducere, care, probabil, avea doar nevoie de un om acolo, oricine ar fi fost.

    4. Momentul adevarului. A fost facut director editorial pe divizia de "Femei", unde s-a remarcat prin urlat la subalterne (practic erau numai colege acolo) si spunand "Da" la orice prostie spusa de A.S. sau de C.P. in sedinte.Se pare ca ii placea sa suna noaptea si sa urle la colege, dupa ce A.S. sau C.P. urlau la el. Dadea si el mai departe.

    Printre rezultate se numara esecul ProTV Magazin si desfiintarea echipei de la site-ul one.ro. A fost trimis sa dea oameni afara si asta a facut, cu largul sprijin al conducerii, mai ales al N.N. (carea are deja, la activ, 3 proiecte ingropate) Nu cred ca a luat bonus pentru asta.

    5. In urma plecarilor si a rearanjarii a fost nevoie de cineva care sa ocupe niste locuri in organigrama, pentru, din cate stiu, ceva bani in plus. Politic vorbind, A.S. avea nevoie de un mod interfata intre el si vechea garda, veche garda care l-a si lasat de altfel cu ochii in soare plecand in masa. C.P. l-a tolerat si atat. Cel putin asa parea in sedinte.

    6. Ajuns in postura de a fi sef peste cei care i-au fost sefi si care, practic, l-au dat afara inainte sa ajunga la ZF ... si-a aratat taria de caracter vorbindu-i pe la spate in sedintele aproape intime cu A.S. si cu C.P., pentru ca apoi sa le stranga mana zambind a doua zi.

    S-a trecut peste functia lui pe banda rulanta pentru simplul motiv ca il depasea functia. Nici viziune nici idei. In mod concret el a fost cealalta parte a interfonului in care A.S. dicta si cerea lucruri de la redactii.

    A urmat o perioada in care a vorbit doar cu cine il asculta sau cu cei care aveau impresia ca functia lui reprezinta ceva. Dupa alte cateva iesiri nervoase au mai plecat, cam in acelasi timp, alte trei colege de la divizia de "Femei" dar una dintre ele s-a reintors intre timp, cred.

    @raccoon sau cum ai scris: ori nu ai lucrat cu el, ori esti el, ori esti prietena/sotia lui. Pot fi folosite multe cuvinte alaturi de C.I. dar profesionalism nu e unul dintre ele, pentru simplul motiv ca el a ascultat ordine si atat. A dus mai departe ordinele si nimic mai mult.

    De la distanta el pare a reprezenta renumitul fenomen de functie mare pe om mic.

    Revin, daca imi mai aduc aminte ceva :)

    P.S. nu am scris prost sau nesimtit, ci depasit de functie. Probabil un alt om, dintr-o alta stofa, ar fi ramas in amintirea colegilor cu altceva inafara de urlete, slugareli la sefi si crize de isterie masculina. Depasit de povarea functiei si incapabil sa castige respectul colegilor. Ca multi altii de pe acolo, daca e sa fim sinceri.
  • raccoon raccoon
    *o scurta completare la comentariul meu de alaltaieri*
    Eu nu inteleg ceva: cei care comentati aici sunteti toti oameni care au lucrat cu Ilioiu, corect? Corect. Deci de ce nu i-ati spus lucrurile astea in fatza? Vrei sa ii dai una peste ochi? Foarte bine, spune-i in fatza, nu printr-un comentariu anonim. Vrei sa ii spui ceva? Foarte bine, dar spune-i lui, nu printr-un comentariu anonim. E normal sa nu avem toti aceeasi parere despre o persoana, dar important e sa i-o spunem (si) persoanei respective. Da, ai de pierdut foarte multe cand alegi sa ii spui unui om in fatza ce gandesti, dar e mai bine decat sa stai sa il vorbesti pe la spate, intr-o sectiune de comentarii. Bine, asta cu spusul lucrurilor in fatza e o lectie pe care trebuie s-o invete insusi Ilioiu, la randul lui, dar orisicum. De ce il crucificam, totusi? I-a facut cuiva ceva malefic, diabolic? E un om rau? Nu? Si-atunci? Si nu, nu e un mesaj de sarit in aparare, departe de mine gandul. Dar asa, ca si chestie, indiferent de divergente, ce e corect, e corect.
  • Menumorut Menumorut
    N-as folosi cuvintele "minunat", "extraordinar", "profesionist desavarsit" si altele in ceea ce-l priveste pe Ilioiu. In schimb, as folosi : "eficient", "prompt", "abordabil" si "deschis", calitati rare ca diamantele verzi in MF. Pe partea cu AS, nu stiu ce facea, ce zicea, dar pot afirma ca, uneori, sedintele erau aprige. Oricum, a fi sef sub AS, un vizionar incapatanat si foarte putin dispus la amabilitati in ceea ce priveste business-ul sau, singurul ramas, nu-i pentru oricine.
  • sonia sonia
    Ilioiu a fost scolit de Pandaru. Este copy-paste C. Pandaru. nu au pic de caracter!
  • qwe12rty qwe12rty
    Ioana, Andrei samd., ma gandesc ca stii ca pe wp se poate vedea foarte usor, cu minim de efort, cand o persoana comenteaza sub 3 nume diferite de pe acelasi IP...
  • Loco Loco
    Cine-i asta? Au plecat oameni super valorosi din Mediafax si tu scrii despre un om care nu a auzit nimeni de el? Varf ? Care varf, mai exista Mediafax?
  • Nicoleta Nicoleta
    Claudiu este un tip destept. A invatat foarte multe de la Adrian Sarbu. Sunt sigura ca vom mai auzi de el
  • Ioana Ioana
    Vasile , tu nu trebuie sa ma convingi pe mine de nimic . Cred ca trebuie sa te convingi pe tine ca ati dori mai mult sau o schimbare este in beneficiu personal . Se vede ca esti ,,preocupat,, de acest tanar ca ii urmaresti evolutia. Ma intreb doar din ce motiv . Clar nu este un motiv pozitiv si expresia ,,sa moara capra vecinului ca eu nu pot avea una ,,este in top in gandirea noastra . Ei ce sa faci , cand esti plin de venin - venin versi .

Trimite un comentariu

sus