Skip to main content

BBC a pierdut formatul Great British Bake Off. Emisiunea se mută pe alt post

 
BBC a pierdut formatul Great British Bake Off. Emisiunea se mută pe alt post

BBC a pierdut drepturile de difuzare a show-ului culinar Great British Bake Off, după ce nu s-a înţeles din punct de vedere financiar cu deţinătorul formatului, compania Love Productions.

Publicitate

Decizia de a scoate formatul de pe BBC a fost luată după ce producătorul emisiunii şi BBC nu au căzut la un acord în privinţa banilor pentru drepturi. Discuţiile dintre deţinătoarea formatului şi BBC s-au întins pe perioada unui an.

BBC a propus plata unei sume de 15 milioane de lire sterline pentru a obţine drepturile de a difuza emisiunea în continuare, însă compania Love Production nu a acceptat o sumă mai mică de 25 de milioane de lire sterline.

Informaţiile legate de pierderea formatului au fost publicate chiar pe site-ul BBC.

Unde merge emisiunea?

Până acum, emisiunea era fost difuzată pe postul BBC 1. Din sezonul viitor, Great British Bake Off va fi difuzat de postul Channel 4.

Channel 4 şi Love Productions au semnat un contract pe trei ani, în aceeaşi zi în care producătorul formatului a decis să nu mai continue la BBC.

Prima ediţie a show-lui va fi difuzată de Channel 4 în 2017.

„Channel 4 este foarte mândru să fie noua gazdă a emisiunii The Great British Bake Off. Sunt entuziasmat că vom fi parteneri cu talentata echipă Love Productions şi că vom păstra această emisiune iubită la o televiziune free-to-air”, a declarat Jay Hunt, directorul de creaţie al Channel 4, citat de BBC.

O emisiune de milioane

Audienţa show-ului culinar orienta către prăjituri şi torturi sărea, la fiecare ediţie, de 10 milioane de telespectatori.

În 2015, Bake Off avea o audienţă medie de 13.4 milioane de britanici. În seara finalei, 15,1 milioane de telespectatori au fost în faţa televizoarelor.

Şi în 2016, audienţa s-a menţinut în aceleaşi limite. De exemplu, prima ediţie de anul acesta, la BBC, a adunat în faţa televizoarelor aproximativ 10.4 milioane de britanici.

Great British Bake Off a început la BBC 2 în anul 2010, pentru ca în 2014 să fie mutat pe BBC 1.

În România, formatul Bake Off a fost achiziţionat de Pro TV. Postul a difuzat un sezon în această primăvară dar, după rezultatele de audienţă, producţia show-ului a intrat în stand by.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus