Skip to main content

HBO părăseşte Olanda. Ziggo preia programele

 
HBO părăseşte Olanda. Ziggo preia programele

HBO va înceta să mai difuzeze cele trei canale în Olanda. De asemenea, postul american va retrage serviciul de video la cerere şi serviciul HBO Go până la finalul anului, potrivit broadbandtvnews.com.

Publicitate

Anunţul a fost făcut de SPARQL, unul dintre operatorii IPTV din Olanda. „Este o decizie de afaceri”, potrivit Ziggo, cel mai mare operator de cablu din Olanda.

Vestea că HBO îşi va înceta operaţiunile în Olanda a venit ca un şoc pentru platforme care transportă canalele din Ţara lalelelor.

Costurile medii de subscriere al pachetului HBO este de 15 €, însă unii operatori, inclusiv principalul concurent al Ziggo, KPN, oferă HBO la "liber" în unele dintre pachete.

Ca reacţie, Ziggo a spus că de acum va oferi conţinutul HBO în exclusivitate clienţilor săi de cablu, inclusiv seriale celebre precum Game of Thrones, The Night Of, Ballers, Silicon Valley şi True Detective.

Ziggo urmează să dezvăluie detalii cu privire la disponibilitatea şi preţurile conţinutului HBO în perioada următoare.

Planul ar putea să fie similar cu ceea ce oferă Telenet Liberty Global în Belgia, unde pachetul „Play More” oferit de companie are un preţ de 24.95 de euro lunar pentru conţinutul HBO.
Anul trecut, Ziggo a lansat propriul canal de sport, Ziggo Sports Channel, distribuit exclusiv pentru abonaţi.

În Olanda, HBO a oferit servicii de televiziune în asociere cu compania Liberty Global.

Liberty Global folosit a deţinut canalul de filme premium Film1, care a s-a aflat pe toate platformele din ţară. Compania a trebuit însă să vândă canalul drept una dintre condiţiile fuziunii dintre UPC Olanda şi Ziggo efectuate anul trecut. Sony a achiziţionat ulterior canalul Film1.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Cristian
    Dacă lui HBO Inc. îi merge bine la noi, nu are de ce să plece.
    Dacă însă la un moment dat va considera că modelul său de business nu se mai potrivește României poate găsi cu ușurință parteneri care să le preia business-ul.

    PRO TV srl (Media PRO) a fost în trecut distribuitor pentru alte canale decât cele produse local, în special canalele muzicale ale Viacom,

    (În paranteză fie spus: În 2014 Viacom a decis să intre direct pe piața românească și a preluat de la PRO TV distribuția canalului VH-1 și a venit și cu canale noi, Comedy Central Extra fiind unul din cele mai apreciate canale noi, versiunea din România incluzând și conținut produs de grupuri de umor locale.)

    Cum HBO Inc. și PRO TV srl/CME au același părinte: grupul media american TIme Warner, nu este exclusă o colaborare între HBO inc. și CME pentru piața est-europeană, mai ales pentru Cehia, Slovacia, Slovenia, Croația, Bulgaria, Republica Moldova și România și probabil Ungaria (unde însă CME nu este prezentă).
  • borda borda
    @Cristian: Sigur glumești. La noi nu o să fie preluat de nimeni. Ziggo va avea în plus canale proprii pentru conținutul HBO. Pro TV nu ar putea să facă așa ceva.
  • domnu foto domnu foto
    @cristian

    atat ne-ar mai trebui.sa difuzeze si HBO doar filme foarte proaste,asa cum face PRO TV.100% filme proaste
  • Dorin Dorin
    Cine e agramatul care a tradus știrea asta cu picioarele? Dezacorduri, cuvinte lipsa, barbarisme din engleza! Băi nea Obae, mai verifica bre ce apare pe site. Sunteți penibili. Jurnaliști care scriu despre Media în halul ăsta. Vii nu știți să scrieți corect, ce garanții am că informațiile vehiculate sunt adevărate?
  • Cristian Cristian
    Sper că la noi în țară canalele HBO vor fi preluate de PRO TV srl.

Trimite un comentariu

sus