Skip to main content

Mihai Gotiu va candida din partea USR pentru un post de senator

 
Mihai Gotiu va candida din partea USR pentru un post de senator

Jurnalistul si activistul Mihai Gotiu va candida pe listele USR Cluj la Senat, anunta HotNews.ro. In prezent, Mihai Gotiu conduce platforma RomaniaCurata.ro, insa este auto-supsendat temporar. Gotiu a fost unul dintre cei mai duri opozanti ai proiectului minier de la Rosia Montana, dar si ei exploatarii gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice.

Publicitate

Mihai Gotiu, despre candidatura: „Este doar parerea mea ca USR e un partid care reprezinta (si) strada ultimilor ani? Este doar o perceptie publica ori asta e realitatea? Timp de mai bine de o saptamana am incercat sa afla raspuns la intrebarile astea discutand cu prieteni, activisti, ong-isti. N-am ajuns la o concluzie, la un raspuns ferm. Mi-a mai ramas o singura posibilitate de a afla.

Am raspuns invitatiei de a candida in Filiala Cluj pentru functia de senator. Am facut-o cu un program bazat pe documentele programatice ale societatii civile din ultimii ani: Carta Alba a Bunei Guvernari (dupa protestele din 2012), Proclamatia de la Campeni (2013) si Declaratia de la Cluj.

Fiecare punct din mini-programul personal intitulat "Jos zidul!" raspunde unui slogan strigat in strada: "Nu corporatia face legislatia!", "Uniti, salvam Rosia Montana!", "Cultura, nu cianura!", "Nu vrem sa fim o natie de sclavi", "SRI, lasa-ne bani de educatie!", "Solidaritate!", "Presa fara lesa!" etc. (sper ca v-am starnit curiozitatea sa aflati zilele si luna urmatoare ce vreau cu astea - ca va fi o campanie lunga, nu spun si io totul din prima zi).”

In urma cu cateva zile, platforma condusa de Gotiu a gazduit un atac dur al Alinei Mungiu Pippidi la adresa lui Dacian Ciolos dupa ce acesta si-a lansat platforma politica.

"Printr-un misterios aranjament de vară, niciodată consultat cu susţinătorii, USR devine doar un vehicol Cioloş, nu mai are rost să îşi facă program, că vine o platformă scrisă undeva, nici să construiască competenţe, că vin deja selectate de preşedinţie şi servicii, din guvernul Cioloş", scria Pippidi dupa lansarea platformei lui Dacian Ciolos.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Thor Thor
    Bogdan "Bob" Rădulescu de la Epic Show candidează pentru Camera Deputaților din partea USR la Cluj.

Trimite un comentariu

sus