Skip to main content

GALERIE FOTO. Horia Brenciu, imagini de acum 23 de ani. TVR va da prima apariţie televizată

 
GALERIE FOTO. Horia Brenciu, imagini de acum 23 de ani. TVR va da prima apariţie televizată

GALERIE FOTO. Cum arăta Horia Brenciu în urmă cu 23 de ani?

Publicitate

TVR va difuza imagini cu prima apariţie televizată a lui Horia Brenciu, acum jurat la emisiunea X-Factor, de pe Antena 1. Brenciu va fi şi invitat, alături de Vartan Arachelian, la emisiunea Generaţiile TVR de la TVR 2, miercuri, de la ora 20.00.

Televiziunea publică va scoate din arhivă cadre cu Brenciu, acum peste 20 de ani, pe plaja de la Costineşti.

Horia Brenciu:

“Am intrat în TVR ca un pitic în ţara uriaşilor şi aici, în TVR, am prins primii şapte ani, din toate punctele de vedere. Aşa că pentru mine TVR a fost a doua porţiă de ‘şapte ani de acasă’.

Şi da, TVR a fost o ‘pepinieră’ formidabilă, eu am plecat în 2000 din TVR şi atunci o simţeam formidabilă, toată lumea discuta despre Cerbul de Aur, despre Mamaia, toata lumea discuta despre emisiunile de anchetă de la TVR, despre emisiunea de cultură a lui Iosif Sava, nu mai vorbesc de generaţia 70 – Vornicu, Bocăneţ şi aşa mai departe. Orice era de calitate.”

  • Prima apariţie televizată a lui Brenciu a avut loc în vara lui 1993, în producţia TVR “Concurs de seducţie” realizată pe litoral, la Costineşti.
  • Din acelaşi an, până în anul 1998, a prezentat, iniţial din postura de colaborator, mai apoi ca angajat al Televiziunii Române, emisiunea-concurs Robingo.

GALERIE FOTO. Horia Brenciu, acum 23 de ani şi acum

Regele Mihai şi interviul care i-a adus demiterea lui Vartan Arachelian

TVR va da în aceeaşi emisiune şi imagini din primul interviu acordat în România de Regele Mihai, în anul 1990, ziaristului Vartan Arachelian. După interviul de acum 26 de ani, Arachelian a fost demis de la Televiziunea Română.

Vartan Arachelian la TVR:

  • Vartan Arachelian şi-a început activitatea la TVR ca realizator de reportaje, primul reportaj semnat de acesta fiind difuzat la Televiziunea Română în cadrul emisiunii „Bună seara fete, bună seara băieţi!”, în anul 1969.
  • În anul 1970 a fost numit în funcţia de director adjunct al Televiziunii Române.
  • A continuat să lucreze la reportaje pentru o serie de emisiuni difuzate de TVR, precum „Ancheta TV” (1980), „Instantanee” (1983) sau „Reportaj” (1981-1989).
  • Anul 1990 a fost un an de vârf al carierei sale profesionale, când a realizat peste 80 de emisiuni grupate sub genericul „În faţa dumneavoastră”, culminând cu un interviu luat Regelui Mihai, primul acordat de Majestatea Sa de la întoarcerea în România.

Emisiunea va fi prezentată de Cristina Şoloc.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus