Skip to main content

Observatorul îşi schimbă „faţa” din 28 noiembrie

 
Andreea Berecleanu
Andreea Berecleanu

Antena 1 pregăteşte relansarea, din 28 noiembrie, a Observatorului odată cu trecerea la emisia HD, sub sloganul „Vezi ce trăieşti”.

Publicitate

„Modificări majore vor avea loc la nivel vizual, tehnic cât şi la nivelul conceptului editorial”, anunţă reprezentanţii postului care intenţionează să ţină „le secret” noul studio până în seara lansării.

Date tehnice:

  • Noul platou se întinde pe o suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi şi este dotat cu o nouă tehnologie.
  • La nivel vizual, platoul va avea un ecran de 14.5 metri lungime şi peste 2.5 metri înălţime
  • Octavian Basoc, cel care s-a ocupat de dezvoltarea şi implementarea proiectului la nivel tehnic: „Absolut toate dotarile platoului sunt soluţii profesionale specializate.Sistemul de suspendare, de tip "casă în casă" a fost construit în Italia şi instalat de partenerul nostru LightsUp Romania.Evident, piesa centrala a noului Observator este ecranul LED de circa 30 mp. Cu un pixel-pitch de 1,9 mm, LED-ul Observatorului este unic in Romania. Format din 144 de module cu exact 8.294.400 de lampi SMD 3 in 1, acest ecran a fost furnizat de compania Unilumin, aflată în top 3 cei mai mari producatori din lume. Decorul noului Observator este un demers scenografic unic si curajos, care va revolutiona standardele breslei.”
  • Pe lângă modificări tehnologice, vor exista noutăţi şi la nivel de grafică. Echipa de creaţie a Antenei Group a realizat un nou pachet grafic.

Alin Romaşcan, directorul ştirilor Antenei 1: „Vorbim despre o investiţie majoră şi despre o evoluţie vizuală şi tehnică extraordinară! Noul Observator înseamnă tehnologie la cel mai înalt nivel, înseamnă echipamente şi soluţii de broadcast folosite de cele mai mari companii media din lume (CNN, CNBC, RTL, Reuters, Wall Street Journal, Vice Media, RTL, etc). Fonoizolaţia şi tratamentul acustic al studiourilor este unic în România, el fiind asigurat de Pro Performance, companie ce a proiectat şi implementat tratamentul acustic pentru Opera din Viena şi pentru ORF, televiziunea publică din Austria. La nivel vizual, ecranul spectaculos, elementele de grafică şi decorul noului studio, vor face clar diferenţa.”

„Elementele de diferenţiere ale Observatorului în contextul actual sunt story-urile de autor realizate de o echipă nouă de reporteri, producători, editori şi cameramani şi continuarea seriei de campanii de responsabilizare socială”, mai spun reprezentanţii Antenei 1.

Relansarea Observatorului vine în contextul trecerii la emisia HD a Antenei 1, Happy Channel, Antena Stars, Zu TV, Antena Internaţional şi Antena 3.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Iuli, m-ai făcut curios...cum adică RCS ar avea venituri mai mari odata cu intrarea Intact in grila, deoarece posturile Antena 1, Antena 3, Antena Stars si Happy sunt in top 12 ?
    RCSul te taxeaza pe tine ca abonat la factură, eventual te mai poate ”încărca” cu câțiva bănuți în plus pentru că au băgat în grilă câteva posturi în plus, dacă ești abonat digital...
  • alex2 alex2
    mai baieti, Intact e in grila RDS. Eu vorbeam de versiunile HD, care nu cred ca vor fi in viitorul apropiat, ca altfel nu cereau RDS clarificari la CNA. Inteleg ca voi sunteti postaci, dar nici chiar asa vai de capu' vostru...
  • Iuli Iuli
    Intact si RCS se impaca! Se impaca munte cu munte, si nu se impaca doua companii care au de castigat bani? Sa fim seriosi! RCS ar avea venituri mai mari odata cu intrarea Intact in grila, deoarece posturile Antena 1, Antena 3, Antena Stars si Happy sunt in top 12, target Urban 18-49 pe media pe zi (06:00 - 26:00).

    O sa vedeti ca se impaca
  • Tt Tt
    Vor fi si la RDS.Ce a dat CNA se referea la posturile dublate cu programe (grile)diferite
  • alex2 alex2
    sunt sigur ca nu vor intra curand pe rds. chiar aici pe paginademedia a aparut acum cateva luni raspunsul cna catre rds privind obligativitatea transmiterii versiunilor hd ale posturilor must carry, care a fost un simplu "nu". deci la revedere antene hd pe 60% (parca) din piata de cablu. dar presimt o victimizare traditionala a trustului, cu texte afisate non stop pe ecran cum rds sunt rai si nu vor sa dea, o sa indemne abonatii sa plece, sa dea in judecata etc. o sa fie circ :)
  • marian marian
    Am uitat tot PRO nr. 1 ramane . poate sa bage antenuta ce vrea
  • marian marian
    Iuli nu mor de oftica incepe sezonul sporturilor de iarna pe eurosport si ma mut acolo , asa ca poate sa bage antenuta si 4k ca nu ma intereseaza,
  • Iuli Iuli
    Am uitat sa zic, m-am uitat in comunicatul lor iar Observatorul are o sigla noua, mai bine ramanea la cea actuala, dar sa fie imbunatatita!
  • geo geo
    Asteptam sa vedem daca si cand vor intra in *** si in reteaua RCS@RDS.
  • Iuli Iuli
    @marian, cred ca mori de oftica ca Observatorul are studio nou, apropo, ca sa stii si tu: Observatorul a batut de multe ori Stirile ProTV, iar diferenta intre ele este mica.

    @Alex, n-au furat siglele, cauta pe net formatele sa vezi cum arata. Si faza cu scrisul langa sigla, bravo lor, asta inseamna concurenta, sa vezi ce face altul si sa faci la fel sau mai bine. Dar si PrimaTV, NationalTV au pus scris, iar Romania TV are timpul cand revin din pauza, cum e la ProTV.
  • alex2 alex2
    @geo: pai majoritatea sunt "academicienii" lu' Stoiceasca, lucratori gratis. Asa se face si Observatorul Special, din filme pe youtube si articole traduse cuvant cu cuvant de pe siteuri din SUA (cu multe greseli de traducere ca nici engleza nu e bine inteleasa) asamblate de de viitorii experti ai postului. Unele din filmulete nici n-au licenta de broadcast, dar cui ii pasa de drepturi de autor...
  • gh gh
    Platoul ar fi frumos sa arate ca la CNN, pe culori inchise - nu ecranul imens e frumos, ci ecrane multiple pe care sa ruleze burtierele, sa fie ceva inedit- pana si la TVH (ex TVRM) au un studio cu ecran mare, poate chiar asta indivizualiza Observatorul ... In fine, vedem ce iese (sper sa nu fie inspirat de la Pro)
  • geo geo
    Sunt curios cum se va schimba în bine și conținutul editorial.Vrem să vedem și fețe de reporteri / redactori noi...ne-am săturat de armata de băiețași obosiți și de fetițe, multe cu aburi de mari jurnaliste, care tot transmit dintr-un loc sau altul. Măcar Pro-ul are câțiva corespondenți simpatici și curăței...
  • Allex Allex
    Oricum cel de la Protv nu e grozav.. adica se putea mai bine. Nu se individualizeaza cu nimic de cel de la Tv Nova(Cehia). ProTv nu mai are magia locala! S-a pierdut spiritul Pro!!! iar despre noul studio al Antenei, daca e asa cum spun ei din datele tehnice, ar trebuii sa fie intr-adervar sclipitor, dar ma cam indoiesc ca va fii asa. Sa vedem.
  • 1q 1q
    doamne ce au sarit postacii pro :))) frate cu cat va platesc astia de va sufocati de ura ? serios, pt un simplu privitor ,investitiile in calitate ar trebui sa ne bucure, concurenta naste calitate. pe voi nu, daca va muscati de limba va otraviti. "pro e cel mai tare, o sa-mi tin respiratia pana toti recunoasteti ca pro e cel mai tare." vai de capul nostru....

Trimite un comentariu

sus