Skip to main content

România liberă, la prima schimbare de format din istorie

 
Mircea Marian, Răzvan Chiruţă, Mălin Bot, Silviu Sergiu şi Grigore Cartianu, cadru din spotul de promovare a ziarului în noul format
Mircea Marian, Răzvan Chiruţă, Mălin Bot, Silviu Sergiu şi Grigore Cartianu, cadru din spotul de promovare a ziarului în noul format

Prima schimbare majoră de format din istorial ziarului. România liberă trece de la 1 decembrie de la formatul broadsheet, la A3, mărime folosită în prezent de titluri precum Adevărul, Evenimentul zilei, Libertatea sau Click.

Publicitate

Totodată, preţul ziarului va scădea: de la 2,5 lei, la 1,9 lei. România liberă va apărea de luni până joi în varianta de 24 de pagini, iar vineri va fi o ediţie de weekend, de 60 de pagini, la 3,5 lei, a explicat pentru Paginademedia.ro Răzvan Chiruţă, redactor-şef al ziarului.

„Ziarul nu îşi va schimba orientarea, nici abordarea quality a continutului”, a mai adăugat Chiruţă.

Răzvan Chiruţă, pentru Paginademedia.ro:

„Continuăm să credem în ziarul pe hârtie şi avem curajul să pariem într-o reinventare a acestui produs. E nevoie însă de o schimbare de abordare, pe care o aplicăm deja la România liberă şi pe care o vom extinde de la 1 decembrie: ştirile de ieri, care pot fi văzute la TV sau pe internet, vor avea alocat un spaţiu tot mai redus, în schimb vom continua să mizăm pe investigaţii şi reportaje exclusive, pe analiza profesionistă a subiectelor care influenţează profund societatea românească, fie că sunt din zona politică, sănătate sau educaţie.

România liberă pe print, cu noua sa echipă formată din jurnalişti profesionişti şi credibili, cu notorietate, va continua să aducă o plus valoare care nu poate fi găsită în ştirile de televiziune sau pe internet.”

Relansarea România liberă va avea parte şi de o campanie integrată, ce va avea declinări pe TV, radio şi online. În centrul campaniei sunt ziariştii de la ziar: Răzvan Chiruţă, din vechea echipă, dar şi Grigore Cartianu, Mircea Marian, Silviu Sergiu şi Mălin Bot, jurnalişti care au intrat în echipă în ultimele luni.
Despre ediţia de weekend: Va avea pagini dedicate unor zone clasice, precum reportaj, cultură, sănătate, educaţie. Dar se va concentra şi pe zone noi, precum vocea diasporei sau antreprenoriat.

Schimbările vin după ce conducerea a fost preluată, în luna iunie, de jurnalistul Sabin Orcan, şi după cooptarea în echipă, ca senior editori, a jurnaliştilor Cătălin Prisăcariu, Mihai Duţă, Mircea Marian, Mălin Bot (şef pe online) şi Silviu Sergiu.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus