Skip to main content

CNA va avea trei sedinte pe saptamana. Membrii absenti la sedinte vor aparea pe site-ul Consiliului

 
CNA
CNA

Consiliul National al Audiovizualului va avea trei sedinte pe saptamana, pentru a putea discuta toate sesizarile primite in ultima perioada si sa se evite prescrierea lor. De asemenea, membrii care vor absenta la sedinte vor aparea pe site-ul CNA.

Publicitate

Cele doua propuneri au fost facute de Dorina Rusu, membru CNA, ambele intrunind numarul necesar de voturi pentru a fi implementate.

Dorina Rusu:

“Din ce am vazut in ultima vreme institutia asta e condamnata, isi bate joc toata lumea de ea. In primul rand, chestiunile astea sunt legate de faptul ca noi nu ne-am facut treaba, ceea ce se leaga de prezenta noastra la sedinte.

Propun sa se tina sedinte si miercuri, pentru a discuta sesizarile ca sa nu ajunga sa se prescrie. E vorba totusi de reclamatiile unor oameni. Nu mi se pare un efort mare. E o problema ca nu mai avem credibilitate nici in fata radiodifuzorilor nici in fata oamenilor. Nu mi se pare normal sa ajunga o institutie a statului in asemenea hal. Suntem aici oameni care isi fac datoria, de ce sa se ajunga in halul asta?”

Propunerea pentru suplimentarea sedintelor in aceasta perioada in care sunt foarte multe sesizari a fost completata de Radu Herjeu. Acesta a propus ca sedintele CNA de marti si joi sa fie destinate rapoartelor de monitorizare, iar miercuri sa se discute rapoartele tehnice.

Radu Herjeu:

“Am o propunere mai specifica tocmai pentru a facilita munca depusa. Sa facem marti si joi rapoartele de monitorizare si miercuri rapoartele tehnice.”

Forma finala a propunerii a fost votata de opt din cei noua membri prezenti la sedinta CNA de azi. Au votat pentru Florin Gabrea, Orsolya Eva Borsos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Rasvan Popescu.

Impotriva a votat Radu Calin Cristea. Acesta si-a motivat votul spunand ca exista pericolul ca ordinea de zi si monitorizarile sa se suprapuna, dar si ca nicaieri nu este mentionat specific faptul ca sedintele CNA trebuie sa aiba loc marti si joi.

Radu Calin Cristea:

“Au mai fost si in trecut situatii in care am fost inghesuiti. Cei de la departamentul de Monitorizare au spus clar ca nu se poate face asa ceva pantru ca se incaleca ordinea de zi, monitorizarile. In al doilea rand, nu e trecut nicaieri ca sedintele sunt marti si joi.”

De asemenea, Radu Calin Cristea a acuzat-o pe Dorina Rusu ca face declaratii politice si ca aceasta ar trebui sa le faca mai degraba la Cotroceni sau la miting.

Radu Calin Cristea:

Declaratiile politice le faci la Cotroceni sau la miting. Vorbesti despre cum nu fuctioneaza aceasta institutie. Te rog sa imi spui care este opinia publica care blameaza CNA. Fara declaratii politice la CNA. Sunteti aleasa aici pentru altceva.”

A doua propunere a Dorinei Rusu, cea de mentionare a membrilor care absenteaza la sedintele CNA pe site-ul institutiei, a fost votata de sase din cei noua membri prezenti astazi la sedinta.

Dorina Rusu:

“Important este sa avem sedinte astfel incat sa ajungem la zi cu discutarea reclamatiilor si cred ca un pas pe care trebuie sa il facem este sa decidem ca atunci cand cineva lipseste si nu se face cvorum, acest lucru, s-a propus si s-a mai facut, sa se afiseze pe site-ul CNA in ziua dinaintea sedintei cine si pe ce motiv lipsese.

Nu mi se pare normal ca toti din institutie sa fim blamati pentru ca unii nu isi fac treaba. Fac aceasta propunere pentru ca e nevoie de transparenta si pentru ca eu si cei care sunt prezenti la sedinte nu vreau sa fim blamati.”

Au votat pentru Dorina Rusu, Rasvan Popescu, Radu Herjeu, Laura Georgescu si Monica Gubernat.

Impotriva au votat Florin Gabrea, Radu Calin Cristea si Orsolya Eva Borsos.

Radu Calin Cristea si-a justificat votul spunand ca “Nu stiu daca acest tip de demascare este in ajutorul institutiei”.

“In perioada de inceput cand am condus sedintele, eu am fost cel care a sutinut ca situatia celor prezenti si absenti sa fie pe site. Apoi, in urma unor discutii a rezultat ca e un act prin care ne cream o dificultate in sensul in care site-ul devine o gazeta. Nu stiu daca acest tip de demascare este in ajutorul institutiei”, a declarat Radu Calin Cristea.

Orsolya Eva Borsos a declarat ca “nu sunt de acord sa punem absentii pe site, nu pentru ca nu vreau transparenta ci pentru ca nu suntem cu sanse egale. Cei care vin din provincie e mult mai dificil sa ajunga.”

Radu Herjeu: “Daca astazi nu reusim sa inchidem cel putin 2 televiziuni mai putem sa venim saptamana viitoare la munca?”

Radu Herjeu a declarat ca sustine propunerea Dorinei Rusu, insa este de parere ca va fi inutila, “pentru ca cel care a lipsit cel mai mult e si cel mai vocal si are cele mai multe relatii in presa” (n.r. se refera, cel mai probabil, la Valentin Jucan). Acesta a facut si o gluma astazi pe tema solicitarilor venite din partea opiniei publice pentru inchiderea posturilor de televiziune Antena 3 si Romania TV.

“Secondez propunerile doamnei Rusu, numai ca din pacate pentru noi, cel putin partea cu anuntatul pe site va fi inutila pentru ca cel care a lipsit cel mai mult e si cel mai vocal si are cele mai multe relatii in presa. Daca astazi nu reusim sa inchidem cel putin 2 televiziuni mai putem sa venim saptamana viitoare la munca?”, a spus Radu Herjeu.

Gabriel Tufeanu a raspuns declaratiei sarcastice facuta de Radu Herjeu, spunand ca invita opinia publica sa asiste la sedintele in care Consiliul va discuta sesizarile.

Gabriel Tufeanu:

“Cand se finalizeaza rapoartele pentru cele doua televiziuni va propun, cand discutam acele subiecte de inters national deja, sa invitam pe cei care ne-au facut reclamatii sa fie de fata in sedinta.”

Florin Gabrea a tinut si el sa precizeze cateva lucruri legate de situatia Consiliului in raport cu numarul mare de sesizari care au venit pentru posturile Romania TV si Antena 3.

“Nu vrea nimeni sa inchida nicio televiziune, dar daca CNA ar fi gasit o formula in care tipul reclamatiilor sa se faca gradual nu la gramada, atunci s-ar fi vazut daca ar fi fost recidiva. Conform cu legea, s-ar fi adaugat la cuantumul de sanctionare. Trecem mult mai usor peste gravitatea faptelor petrecute”, a declarat Florin Gabrea.

Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • doar eu doar eu
    in sfarsit cna-ul isi revine
  • geo geo
    Să-i ardă drastic la salarii pe absenți.
    Să plece singuri din CNA dacă nu sunt în stare să meargă la ședințe,
  • Vrâzlea Vrâzlea
    Sa fie platiti doar pentru 3 zile pe saptamana . Eu stiu ca un angajat lucreaza 5 zile per saptamana 8 ore pentru un salariu intreg .
  • Iuli Iuli
    De ce nu au sedinte ZI DE ZI? De ce nu se pun alti membrii daca actualii nu au timp? Rusine CNA, ati ajuns o institutie ***
  • livia pila livia pila
    Cind te gindesti ca insul acesta, Radu-Călin Cristea, a lucrat la Europa Libera! Mare Păcălici!
  • david david
    CNA-ul este exemplul perfect cand intr-o institutie a statului sunt numiti politruci si nu profesionisti.

Trimite un comentariu

sus