Skip to main content

RTV, contraatac la valul de critici de pe internet. Dă pe post citate din Constituţie: „cenzura e interzisă”

 
RTV, contraatac la valul de critici de pe internet. Dă pe post citate din Constituţie: „cenzura e interzisă”

Emisiunile Romania TV din ultimele ore s-au încheiat astăzi, cu citate din Constituţie despre Libertatea de exprimare. Citatele, care vorbesc despre Libertatea de exprimare, vin în contextul în care postul a fost criticat dur pe internet, unde a fost propusă inclusiv o petiţie către CNA pentru retragerea licenţelor pentru staţiile TV care prezintă ştiri false.

Publicitate

România TV a prezentat pe post, în fiecare oră, citite pe o voce gravă, două cartoane din Constituţie, potrivit cărora Cenzura este interzisă, nicio publicaţie nu poate fi suprimată şi că Libertatea de exprimare este inviolabilă.

DE NOTATnu este prezentat şi al treilea articol din legea fundamentală, care stabileşte limitele libertăţii de exprimare: "nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine"

CE PREZINTĂ ROMÂNIA TV:


Art. 30 – Libertatea de exprimare

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.

CE NU PREZINTĂ ROMÂNIA TV:

Articolul (6) „Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.”

Mesajul România TV, postat pe pagina ActiveWatch:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ticu troya ticu troya
    Eliminati *** asta de RTV !!
  • Mm Mm
    Articolul 6 oricum nu se aplica, aici nu vorbim despre viata particulara a cuiva de pe strada ci despre ce invarteli faceau niste angajati ai statului, chiar daca invartelile erau in timpul liber, actiunile lor tineau tot de functia pe care o detineu. Stau si ma gandesc cum la americani era Clinton audiat public legat de ce ii facea Monicutei, ia de aici "viata privata" in democratie. La noi ... comunism.
  • cd cd
    Conduce in audienta asa ca gura mica.. Schimbati postul!
  • claudiuu claudiuu
    Se pare ca sfarsitul RTV este aproape poate au aflat si ei miile de petitii care sau depus la CNA impotriva lor de aceea dau citate din constitutie
  • Daniel Daniel
    paginademedia intradevar. Dar RomaniaTV este cancerul mediei de acum. Au depasit si OTV-ul ca mizerie. E normal sa le dedice spatiu mai mult.
  • Nelu Nelu
    Oare site-ul se numeste paginademia.ro sau pagina de romania tv? Sincer numai asta vad de cateva zile la voi si sunt profund dezamagit. Va credeam un site serios, dar vad o luati pe aratura...

Trimite un comentariu

sus