Skip to main content

FOTO. Un fotograf român, câştigător la World Press Photo 2017. Cea mai buna poza a anului, de la asasinarea ambasadorului Rus in Turcia

 
FOTO. Un fotograf român, câştigător la World Press Photo 2017. Cea mai buna poza a anului, de la asasinarea ambasadorului Rus in Turcia

O fotografie a lui Vadim Ghirda, fotojurnalist la Associated Press, a fost aleasa printre cele mai reusite din lume in anul 2016. Cea mai buna fotografie a anului 2016 a fost desemnata cea care a surprins momentul de dupa ce a fost impuscat ambasadorul Rusiei in Turcia.

Publicitate

Romanul Vadim Ghirda a luat premiul al doilea la World Press Photo 2017, cu o fotografie realizata in luna martie 2016, la granita dintre Grecia si Macedonia, potrivit Time.com.

Vadim Ghirda a primit premiul al doilea la concursul World Press Photo 2017, la categoria Contemporary Issues (n.r. Probleme contemporane), sectiunea Singles, cu o fotografie de presa realizata in timpul migratiei spre Europa a unor refugiati din Orientul Mijlociu, in martie 2016.

Vadim Ghirda a surprins momentul in care o femeie este ajutata de doi barbati in timp ce traverseaza un rau, in timpul unei tentative a refugiatilor de a ajunge in Macedonia, ocolind gardul construit la frontiera cu Grecia.

Primul loc la aceasta categorie a fost dat pentru o fotografie din timpul protestelor din luna iunie 2016 din statul Louisiana, Statele Unite.

Fotografia de presa, surprinsa de fotojurnalistul Reuters, Jonathan Bachman, invatiseaza o activista care sta in fata politistilor, asteptand sa fie incatusata. Aceasta a fost acuzata de revolta impotriva politiei, in timpul unor proteste impotriva brutalitatii politiei, care au avut loc pe 9 iunie 2016 in fata Departamentului de Poliţie Baton Rouge din Louisiana

Locul al treilea a fost castigat de fotograful Daniel Etter, cu o poza in care apar doi refugiati Nigerieni, care plang si se imbratiseaza intr-un centru de detentie pentru refugiati din Surman, Libia. Imaginea a fost surprinsa pe 17 august 2016.

Cea mai buna fotografie de presa a anului 2016, potrivit World Press Photo 2017, a fost cea care a surprins momentul de dupa impuscarea ambasadorului Rusiei in Turcia, Andrei Karlov.

Poza, care a facut inconjurul lumii, il infatiseaza pe turcul Mevlut Mert Altintas, in momentul in care striga cu o mana ridicata in sus si arma asasinatului in cealalta. In partea dreapta a pozei apare si corpul ambasadorului, intins la pamant. Acesta a decedat ulterior.

Fotografia a fost facuta de fotojurnalistul de la Associated Press, Burhan Ozbilici, intr-o galerie de arta din Ankara, Turcia, la data de 19 decembrie 2016.

World Press Photo a desemnat castigatori 45 de fotografi din 25 de tari, dintr-un total de peste 5.000 de fotografi si peste 80.000 de poze. Acestia isi vor primi premile intr-o ceremonie care va avea loc pe 22 aprilie la Amsterdam.

  • foto: Burhan Ozbilici - AP
  • foto: Jonathan Bachman - Reuters
  • foto: Daniel Etter
  • foto: Vadim Ghirda - AP
Autor: Daniel Puisor redactiapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus