Skip to main content

Protest. Jurnalişti din radio cer demisia preşedintelui Ovidiu Miculescu

 
Protest. Jurnalişti din radio cer demisia preşedintelui Ovidiu Miculescu

PETIŢIE. Către Ovidiu Miculescu: "Vă solicităm în mod imperativ să vă daţi demisia din funcţia de Preşedinte Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune şi de membru al Consiliului de Administraţie al SRR". Cererea a fost iniţiată de jurnaliştii Alexandru Rusu şi Cătălin Gomboş şi a fost formulată într-o scrisoare deschisă.

Publicitate

Angajaţi ai Radioului au protestat astăzi, purtând tricouri pe care scria "Kompatibil". Pe lângă scrisoarea deschisă, au depus la biroul lui Ovidiu Miculescu mai multe cutii, "pentru a-l ajuta să împacheteze".

Zece angajaţi ai radioului public semnează documentul. Ei precizează că au făcut acest demers în calitate de avertizori publici.

Motivaţia acestei solicitări:

"Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr.227/31.01.2017, decizie definitivă care, practic, confirmă starea dumneavoastră de incompatibilitate şi vă interzice să mai ocupaţi funcţii publice pe o perioadă de trei ani"

"Prejudiciile serioase de imagine care pot fi aduse Societăţii Române de Radiodifuziune de faptul că la conducerea acesteia se află o persoană aflată în stare de incompatibilitate."

Scrisoarea deschisă este, totodată, o petiţie la care se pot alătura şi alţi angajaţi ai radioului.

În urmă cu o săptămână, şi sindicatul MediaSind a cerut Parlamentului demiterea lui Ovidiu Miculescu.

Poziţia celor doi jurnalişti şi cererea MediaSind vin după o hotărâre a instanţei în procesul dintre Ovidiu Miculescu şi Agenţia Naţională de Integritate. Sindicatul Unit al Salariaţilor - Radio România a sesizat ANI în legătură cu faptul că, în timp ce Ovidiu Miculescu era membru al Consiliului de Administraţie al Radioului public (2010-2012) ocupa şi o poziţia de conducere în cadrul Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii.

MediaSInd spune că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, considerandu-l ca fiind nefondat, recursul formulat de Miculescu împotriva Sentinţei nr. 1291 din 23 aprilie 2014 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ. "Hotararea judecatoreasca confirmă, astfel, Raportul ANI privind starea de incompatibilitate a conducatorului Societăţii Române de Radiodifuziune - SRR, Ovidiu Miculescu", au explicat cei de la MediaSind.

INTEGRAL, Scrisoare deschisă în atenţia Preşedintelui Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu:

Domnule Ovidiu Miculescu,

Având în vedere decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr.227/31.01.2017, decizie definitivă care, practic, confirmă starea dumneavoastră de incompatibilitate şi vă interzice să mai ocupaţi funcţii publice pe o perioadă de trei ani,

Ţinând cont de prejudiciile serioase de imagine care pot fi aduse Societăţii Române de Radiodifuziune de faptul că la conducerea acesteia se află o persoană aflată în stare de incompatibilitate,

Vă solicităm în mod imperativ să vă daţi demisia din funcţia de Preşedinte Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune şi de membru al Consiliului de Administraţie al SRR.

Vă atragem atenţia că, înainte de acest demers, am aşteptat timp de o săptămână după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat, însă nu aţi făcut niciun gest prin care să arătaţi că intenţionaţi să puneţi în aplicare această hotărâre definitivă a instanţei.

Considerăm că rămânerea dumneavoastră în această funcţie de înaltă demnitate publică pune în pericol credibilitatea şi imaginea SRR în spaţiul public, unde se manifestă mai mult ca niciodată respectarea principiului integrităţii în viaţa politică şi socială. De asemenea, lipsa dumneavoastră de reacţie şi aşteptarea unei decizii de demitere din partea comisiilor parlamentare vor crea o imagine de maculare morală şi juridică a Radioului, pe care această instituţie nu o merită.

Această scrisoare deschisă va fi remisă presei.

Totodată, colegii din Radio România care cred în principiile unui stat de drept sunt liberi să se alăture demersului nostru.

Alexandru Rusu – realizator Radio România Actualităţi

Cătălin Gomboş – realizator Redacţia Informaţii

Corina Sabău – redactor Radio România Internaţional

Theodora Cristez, realizator Radio România Internaţional

Bogdan Matei, publicist-comentator, Radio România Internaţional

Constantin Cristian Bleotu – realizator Radio România Cultural

Christine Bleotu (Leşcu) – redactor Radio România Internaţional

Daniel-Florin Onea, redactor, Radio România Internaţional

Mihai-Radu Ceascai, artist instrumentist-şef partida, Orchestra Naţională Radio

Silviu Albei, artist-instrumentist trompetă, Big Band Radio

Oana Enăchescu, realizator Radio România Cultural

Poziţia MediaSind:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, considerandu-l ca fiind nefondat, recursul formulat împotriva Sentinţei nr. 1291 din 23 aprilie 2014 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ. Hotararea judecatoreasca confirmă, astfel, Raportul ANI privind starea de incompatibilitate a conducatorului Societăţii Romîne de Radiodifuziune - SRR, Ovidiu Miculescu.

Întrucât decizia instanţei este definitivă, ea trebuie sa fie pusa in aplicare. De aceea, conform Legii ANI, şeful Radioului Public trebuie să fie demis de către Parlamentul Romaniei, pierzând, în mod automat, dreptul de a mai ocupa, pe o perioadă de trei ani, vreo funcţie în instituţiile publice.

Prin această sentinţă, justiţia certifică, practic, sesizarea depusă în urmă cu aproximativ patru ani, (vezi aici) de către membrul afiliat FRJ MediaSind, Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România, prin care se solicita cercetarea unei posibile stări de incompatibilitate a lui Ovidiu Miculescu, Presedinte-director general al Radioului Naţional.

Trebuie sa precizăm ca în data de 8.12.2015 Curtea de Apel Bucureşti a confirmat si un Raport ANI privind existenţa unui conflict de interese în care s-a aflat şeful SRR. Acesta şi-a semnat, în mod ilegal, un contract de angajare intr-un proiect cu fonduri europene. Sesizarea a fost depusa la ANI tot de SUS Radio România, procesul aflandu-se acum în faza de recurs.

Având în vedere această sentinţă, SRJ MediaSind solicită Parlamentului demiterea urgenta a lui Ovidiu Miculescu din fruntea SRR şi numirea unei conduceri profesioniste şi apolictice.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sentimentalisme Sentimentalisme
    La Rahova e locul tau,
    Tinind-o in brate pe Pirau,
    Doar 10 ani s-o saptamana,
    Sa stai tot cu lopata-n mana,
    Si sa lucrezi ***
    Sa ne areti ca esti barbat,
    Si printre gratii sa primesti,
    Doar ciunga si ceva grisine
    Si sa ne scrii ca-ti merge bine,
    Si sa mai iesi la vorbitor,
    Doar cand de tine mi-o fi dor,
  • Dani Dani
    ***trec prin radio cînd se iau bonuri de masă,nu mai au emisiuni din alte vremuri stau numai prin cîrciumi.
    Păcat că numai tu dl Obae si RV mai dai ceva ***,toti au cercetări disciplinare pentru nemotivate si alte abateri.

Trimite un comentariu

sus