Skip to main content

PREMIERĂ. Un reportaj Recorder va fi difuzat integral la un post TV. "Cazul poliţistului Filimon" Unde?

 
Foto: Captură YouTube
Foto: Captură YouTube

PREMIERĂ. Din online, pe TV. Un reportaj realizat de publicaţia Recorder va fi difuzat integral de un post de televiziune. Este vorba despre ultima producţie a redacţiei: Instituţii pentru cei puternici. Cazul poliţistului Filimon, lansat ieri (26 iulie) de echipa Recorder.

Publicitate

Documentarul de aproape o oră va fi difuzat de B1 TV, care va da pe post materialul integral. Reportajul este programat duminică, 30 iulie, de la ora 19.00.

Este prima dată de la lansarea publicaţiei Recorder când un material este integral difuzat de un post de televiziune. De-a lungul timpului, posturile TV au mai preluat fragmente din reportaje, dar niciodată unul de la cap la coadă.

Peste 200.000 de vizionări pe YouTube în doar 19 ore de la lansare

Povestea investigaţiei Recorder:

Un ofiţer de poliţie din Oradea are bănuieli că datele sale personale au fost accesate în mod ilegal, chiar din interiorul Poliţiei, în interesul unui influent om de afaceri din oraş. Ofiţerul adună dovezi şi face plângeri penale, iar o parte dintre poliţiştii audiaţi recunosc accesarea datelor. Însă actul de justiţie se împotmoleşte.

Poliţistul căruia i-au fost accesate datele primeşte semnale prin care i se sugerează să se oprească, însă decide să meargă mai departe şi să ceară stabilirea adevărului. După un an şi jumătate în care susţine că a fost şicanat de şefi şi ameninţat în stil mafiot, ofiţerul Paul Filimon s-a hotărât să vorbească în faţa camerei despre cazul său.

Un caz prin filtrul căruia Poliţia Română se vede ca o instituţie eşuată, care, în loc să aplice aceleaşi legi pentru toţi cetăţenii, le acordă un tratament preferenţial celor puternici şi îi pedepseşte pe cei care solicită prea insistent să li se facă dreptate.

VIDEO - Instituţii pentru cei puternici. Cazul poliţistului Filimon

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus