Skip to main content

Pe timp de criză, Naţional FM joacă lăutăreşte

 

Schimbare radicală de format a postului de radio Naţional FM, deţinut de fraţii Micula. De luni, postul de radio a devenit un tonomat de muzică românească. Cu ocazia relansării, aproximativ 10 oameni din echipa postului au plecat.

Publicitate

Postul difuzează muzică românească, împărţită pe genuri, astfel:

  • Dimineaţa, până în ora 10.00, este perioada muzicii populare şi a celei lăutăreşti.
  • Între 10.00 şi 17.00, cei care ajung pe frecvenţa postului vor auzi alte genuri de muzică românească – rock, pop etc.
  • După 17.00, revine muzica populară.
  • Noaptea, până la 3.00-4.00, este a muzicii lăutăreşti.

Proprietarul staţiei, Viorel Micula, a fost unul dintre susţinătorii noului format.

Micula, pentru paginademedia.ro:

A fost o ideea a boardului”, a spus Viorel Micula, contactat de paginademedia.ro. “Credem că este o soluţie foarte bună în contextul pieţei de radio”, a adăugat el.

În grupul de media pe care îl deţin cei doi fraţi există deja un post TV cu muzică populară şi lăutărească, Favorit TV. Favorit are un echivalent omonim şi în FM, cu muzică lăutărească şi cu manele, cu o acoperire teritorială restrânsă, în nord-vestul ţării.

Pe noul format, Naţional FM lucrează cu 7-8 angajaţi, cu tot cu personalul tehnic care deserveşte releele.

Denis Ciulinaru, directorul muzical al staţiei, a confirmat, pentru paginademedia.ro schimbarea de format:

“Este inedit în FM. Nu există un format asemănător. Oricum, formatul actual este într-o variantă de lucru,. Este în forma lui primordială. Pot să spun că intenţionăm să promovăm muzica de calitate”.

Audienţa Naţional FM pe formatul de până acum (Adult Contemporary) plasează postul în partea de jos a clasamentului. În vară, în mediul urban, postul era ascultat zilnic de 68.000 de persoane, iar în Bucureşti, de 9.000 de oameni. În primăvară, Naţional FM aduna zilnic 10.000 de ascultători în Bucureşti şi 91.000 la nivel urban.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • laura laura
    NATIONAL FM - Muzica romaneasca / LA MULTI ANI sa ne TRAIASCA !!!
    Felicitari speciale realizatorilor programelor muzicale de noapte de la acelasi drag NATIONAL FM. LA MULTI ANI TUTUROR!
  • laura laura
    P.S. Radio NationalFM ar fi cel mai bun daca s-ar auzi la fel de bine si in WinAmp. S-ar parea ca interesul este sa fie ascultat de soferii de TIR sau de taximetristi. Pacat de asa muzica, intr-adevar, fff frumoasa. Poate, poate..... Apropo, unde sa le scriu lor, direct, nu doar aici...
  • laura laura
    Eu "aud" cea mai frumoasa muzica romaneasca (populara, usoara, noua, veche) numai la NATIONALFM, cel mai bun post de radio din Romania. Felicitari !
  • George George
    De RADIO DOINA CONSTANTA a auzit careva ??? SUPER FM BRASOV este postul unor inadaptati care difuzeaza manele asa ca impingem discutia in alta parte. Eu va intreb daca ati auzit de RADIO DOINA din Constanta care ar face varza orice alt post de radio din tara la audienta.
  • laura laura
    LA MULTI, MULTI ANI, RADIO NATIONAL FM ROMANIA !!!
  • daniela daniela
    suntem la servici 10 persoane si ascultam National fm in noul format in fiecare zi.Ne place,il intelegem,ce sa mai vb, suntem romani.Singura obiectie pe care o am este aceea ca se tot repeta melodiile.Fratilor mai avem si un Vali Seterian,Doina Badea,Semnal M,Colibri ,Pheonix,Richie Dander(sa ma scuze daca nu l-am scris corect)si multi altii.Accesati fonoteca si le mai schimbati ca e pacat sa ne plictisim ascultand aceleasi melodii.Si stiri puteti da ,in special culturale ,teatre,cinema manifestari artistice ,ca de politic nici sa nu auzim.In rest este ok.Sa ne putem mandri ca suntem romani si avem un post de radio al nostru.va multumim
  • Luisa Luisa
    Pentru mine, National FM este cel mai bun post de radio. Este o adevarata placere sa re-ascult melodii vechi, de neuitat.
    Felicitari echipei radio!
  • fan fan
    E super postul, dar repertoriul romanesc e mult mai vast. De ex., muzica lui Spataru nu se rezuma la ,,Nu m-am gandit la despartire''(de Te-asteapta un om, Tarancuta, Vin' la noi la Medgidia, Saruta marea pt. mine etc., n-au auzit? Gabriel Dorobantu are si alte piese, nu doar Hai vino iar in gara noastra mica. De Ileana Sipoteanu, Fuego, nu s-a auzit pe la NationalFm? Daca n-au alte piese, sa descarce de pe trilulilu.ro.Ar trebui sa se gandeasca la faptul ca exista oameni care asculta zilnic postul lor in speranta ca vor auzi si alte piese.
  • ionescu gabriela ionescu gabriela
    va rog, ajunge, de trei ori pe zi nicola?
    credeam ca am scapat, este si pe alte posturi nonstop. de dumitru lupu ati auzit? dar de marina florea? dar de cornel fugaru, angelka stoica etc. stiti cate melodii au cantat acesti oameni?
  • laura laura
    Excelenta ideea schimbarii produse la National FM, de mult timp asteptam un radio online cu astfel de profil. Dar, chiar daca nu am dreptul sa fac observatii, imi voi permite sa le spun celor care se ocupa de National FM pe internet sa adauge cel putin Romania la titlul postului adica National FM Romania, pentru a fi mai usor de gasit de catre cei ce vor sa asculte pe internet. De asemenea, nu inteleg de ce este incadrat la gen muzical FOLK???????? cand, se stie, difuzati numai si numai muzica romaneasca: pop, dance, populara etc. Multumesc de intelegere.
  • carmen carmen
    Postul e ok,dar la muzica populara de seara de la 8 90% este numai din oltenia,moldova ceva de bihor,banat nu putin ci foarte putin si pe care o dati nu merge pana la capat.Ma mira faptul pentru ca Domnii Micula sunt bihoreni si totusi ar trebui sa tina cu partea de tara din care vin.
    Sper sa luati in calcul ideea mea.
    Multumesc.
  • cipi cipi
    Ptr realizatorul de la matinal,,,,, din Romania, in uefa league, sunt 4 echipe, nu 2, steaua si dinamo. Timisoara si Cluj, sunt 2 orase din Romania . In rest,,,, bravo, tineti-o tot asa
  • ion ion
    bravo un post ascultat de multa lume bravooo
  • bujii bujii
    bai mie unu imi pare rau ca linkul de pe siteul lor nu e bun, ca as asculta in prostie... da ascult noaptea pe n24... si apropos, e o idee geniala!!! o sa imi para rau atunci cand se va schimba formatul
  • magda magda
    cum se poate ajunge la national fm pentru muzica lautareasca, in sensul de a propune un mare interpret care s-a stins de 8 ani de zile. - GHEORGHE LAMBRU. Se doreste introducerea muzicii sale in programele lautaresti ale postului dumneavoastra. Magda
    PS. Va rog un nr. de telefon sau un alt mijloc de comunicare, eficient si categoric. Multumesc, astept vesti

Trimite un comentariu

sus