Skip to main content

INTERVIU EXCLUSIV: Gabi Jugaru, victima crizei: Nu mă aşteptam ca Pro TV să renunţe la mine atât de uşor

 

gabi-jugaruPro TV s-a despărţit de Gabi Jugaru. O despărţire “din scurt”, declară Jugaru pentru paginademedia.ro: acum o săptămână şi jumătate a fost sunat că ...gata.

Publicitate

Contractul lui Jugaru a expirat la 31 decembrie, după trei ani de colaborare, timp în care farseurul a realizat emisiunea Jugaru Shukaru. Ultima ediţie a fost difuzată pe 27 decembrie.

Jugaru, pentru paginademedia.ro:

“Nu a fost reînnoit din motive financiare. Printre cei afectaţi de criză am fost şi eu. Colapsul vânzărilor de publicitate este de vină, aşa mi s-a spus.

În interviul acordat paginademedia.ro, realizatorul TV nu îşi explică uşurinţa cu care Pro TV s-a despărţit de el, în condiţiile în care el a lucrat, un an, cu un salariu micşorat cu 60%.

Jugaru, pentru paginademedia.ro:

“Niciodată nu mi s-a reproşat calitatea emisiunii. Este ciudat că, în ciuda aprecierilor legate de profesionalismul meu, au renunţat atât de uşor la mine.”

Plecarea lui Gabi Jugaru de la Pro TV a fost anunţată scurt, vineri seara, de ediţia online a tabloidului Click.

Interviul acordat în exclusivitate pentru paginademedia.ro, pe larg:

Petrişor Obae: Când ai fost anunţat?
Gabi Jugaru
: Decizia finală a venit, din nefericire, prea târziu pentru mine, pentru a putea găsi altceva în aceste luni. M-au anunţat mult prea târziu, acum o săptămână şi ceva. Au spus că au încercat o soluţie şi că, din păcate, asta e situaţia. Nu s-a găsit nimic altceva.

Dar eu mi-am dat tot interesul.

Ţi s-a reproşat audienţa?
Nu au zis nimic de audienţă. Nici nu aveau cum, din moment ce mă băteam umăr la umăr cu Bingo Metropolis. Ei aveau 6 rating, eu scoteam 5,8. Ei erau la 6,3, eu la 6. Cam aici era diferenţa şi să nu uităm că la Bingo se dădeau premii, la mine telespectatorii nu primeau bani, decât motive de a râde cu gura până la urechi

Colapsul vânzărilor de publicitate este de vină, aşa mi s-a spus. Nivelul scăzut al publicităţii de pe piaţă.

Au spus ceva legat de conţinut?
Niciodată nu mi s-a reproşat calitatea emisiunii. Este ciudat că, în ciuda aprecierilor legate de profesionalismul meu, au renunţat atât de uşor la mine.

Crezi că sunt şi alte motive?
Sincer, nu mi-aş dori să cred aşa ceva, chiar dacă mi-au trecut prin gând. Am aflat, la un moment dat, din sursă sigură, că nu aveam prea mulţi prieteni în Pro TV, din cauza felului meu de a fi.

Eu îmi făceam treaba mea, fără să deranjez pe nimeni, fără să pot fi acuzat vreodată de pupincurism.

Eu nu am vrut să plec de la Pro TV. Nu am plecat nici când, anul trecut, salariul a fost tăiat cu 60%.

Ce faci acum?
E prea din scurt. Tocmai asta m-a deranjat: dacă ai un om bun, faci tot posibilul să îl ţii, să nu îi dai drumul. Eu eram dispus să fac sacrificii.

Bucuria mea a fost foarte mare acum trei ani, când am fost chemat la Pro TV. Chiar i-am zis atunci lui Adrian Sârbu: “Vreau să ies la pensie de aici”. Nu glumeam. I-am repetat-o şi anul trecut, la 1 decembrie, când auzisem că sunt câteva emisiuni care nu vor mai fi pe post. El m-a sfătuit să vorbesc cu şefii din ţară ai Pro TV.

Şi?
Acum o săptămână m-a sunat conducerea. Îmi pare rău, am încercat, ne-am străduit, chiar dacă ai redus bugetul, dar asta e, n-am găsit o soluţie. Dacă, la vară, piaţa îşi revine şi eşti dispus, discutăm pentru grila de toamnă.

Eu nu am vrut să plec de la Pro TV. Nu am plecat nici când, anul trecut, salariul a fost tăiat cu 60%. Am rămas din respect pentru ceea ce fac şi pentru telespectatorii emisiunii.

Culmea e că nimeni din cei cărora le-am spus nu crede că nu mai am emisiune. Au senzaţia că le fac o farsă.

Încă sunt în stare de şoc

Ce ai de gând să faci?
Încerc să găsesc culoarul să ajung la discuţii cu şefii de televiziuni. Nu am încercat până acum pentru că încă sunt în stare de şoc. Nu mă aşteptam să se renunţe la mine atât de uşor.

Eu am iubit foarte mult Pro TV. Nu înseamnă că îl urăsc acum, dar dragoste cu sila nu se poate. E nevoie de doi.

O revenire la Cârcotaşi?
Nu ştiu. Pot spune că lui Şerban Huidu îi datorez revenirea mea în media, în 2003. Lui şi Irinei Schrotter, care m-a recomandat.

Într-o lume atât de nesigură, totul este posibil. Dacă Şerban mă va chema la arme, voi scoate sabia din teacă şi o voi ascuţi pe tocilă.

Chiar dacă unii trec peste mine, rămân acelaşi ninja negru, care nu se teme de ninja gri şi nici de flacăra violetă.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • curiosul curiosul
    Nu am nimic cu Sucaru, dimpotriva, este un timp simpatic. I-as reprosa doar ca a "manelizat" emisiunea prea mult producand o audienta putin educata. Nici macar nu este important.
    Vreau sa spun ca media de tot felul a mediatizat cu atata vulgaritate si agresivitate fenomenul "criza" incat a sadit o repulsie instinctuala in inima consumatorului, a amplificat efectele si a ajuns acum sa "culeaga ponoasele". In dorinta de audienta si-au sapat singuri groapa. Bineinteles ca publicitatea nu se mai vinde ca in anii trecuti pentru ca nu mai are valoare si mai ales, nu poate genera valoare. Sucaru este doar o consecinta. Vor urma si altii.
  • elena elena
    Gabi, nu te mai mira ca ai ramas pe din afara din moment ce ti-a expirat contractul. Altii(exemplu- subsemnata) , desi aveau contract pe o perioada nedeterminata au fost dati afara pe motiv de criza. Pe asta am auzit-o si eu cu va chemam inapoi la vara, dar cand o sa vada Sarbu ca se va face treaba la fel de bine cu oameni putini, o sa ne uite pe noi cei care l-am slujit ani de zile. Bafta sa-ti gasesti cat mai repede un alt loc de munca!
  • eu eu
    Sincer sa fiu, farsele lui Jugaru nu mi s-au parut niciodata amuzante.
  • Dana Dana
    sunt curioasa cum de a stat atat la protv avand in vedere mizeria de emisiune pe care o facea
  • ciavistu ciavistu
    ce sa se mai mire atat ca a fost dat afara, singur spune ca n-a indeplinit o conditie (necesara, uneori si suficienta) pentru a sta in pro: pupincurism entuziast.
  • andrei andrei
    ar fi misto sa-l sune mai pe la vara. si sa-l anunte ca i-au facut o farsa.
  • x x
    Din pacate asa este in "democratie", nu l-a dat nimeni afara, s-a terminat contractul!, multumim LA REVEDERE !, este cel mai simplu mod sa scapi de angajati, de aceea tot mai multe companii aleg contractele de angajare la termen, unu sau doi ani, nu trebuie sa dai afara angajatul cu tot ce decurge de aici, expira contractul bye-bye!
  • gaby gaby
    Nu-i de mirare, topti o duc rau...in presa. Vor rezista doar ce-i care aduc bani. Cred ca emisiune lui nu prea... cine se promoveaza intr-o astfel de emisiune, pe criza? Cati bani scotea "Sarbu" prin tine? la asta trebuie sa te gandesti...
  • yodalatv yodalatv
    E ceva obisnuit in trustul PRO sa fii concediat din scurt si sa ti se ceara legitimatia de acces pe loc...ce sa faci...daca nu pupi in cur unde trebuie nu ramai indiferent cat de bun ai fi...competenta nu este un criteriu ca dovada ca tot trustul este condus de un om de sport a carui singura idee mareata a fost sa aduca 2 femei sa se dezbrace la tv in ideea ca va face o super audienta...golania ca si trasatura de caracter tine o viata!!!!
  • paul S paul S
    Pai daca nu mai era nevoie de el!
    Emisiunea va fi resapata, se va numi Hahaiala, sau Marea Hlizeala si va mai fi data de 3-4 ori, aducand audienta similara. De ce sa mai tii o echipa intreaga, cu deplasari, costuri, actori, scenarii etc, cand poti avea aceeasi audienta, refolosind chestiile deja trase?
    Antena 1 a avut o emisiune de farse produsa de Dana Mladin. I-a pus pe Motan si Bobarnac prezentatori, astia au facut o maimutareala de studio si au reluat ce facuse fata aia frumoasa cu ochi albastri.
    Sarbu a procedat normal si corect dpdv business.

Trimite un comentariu

sus