Skip to main content

Revistele Chip, Level şi Foto Video sunt de vânzare. Motivele: personale

 

chip_aprilie_bigSperam ca fiul meu, specialist în calculatoare şi jurnalism, să preia în continuare afacerea”, spune Dan Bădescu, proprietarul revistelor Chip, Level, PC Practic şi Foto Video. Nu a fost însă aşa.

Publicitate

Compania 3 D Media, care editează revistele, este de vânzare. Dan Bădescu spune, pentru paginademedia.ro, că este dispus să renunţe la o parte din acţiuni sau chiar la toată afacerea pe care o deţine 100% din 1991.

Motivele sunt 100% personale, întăreşte Bădescu:

“Am doi copii. Fiul meu şi-a făcut o afacere şi va pleca din ţară. Fata mea este medic la Cluj şi se va stabili în străinătate în iulie. Voi pleca şi eu cu ei. Plus că ies la pensie acum, nu mai rezist la tăvăleli şi tracasări”.

Ce se va întâmpla cu afacerea? De ce renunţă la acţiuni?

“Pot liniştit să rămân, dar nu mă mai pot implica atât. Este nevoie de un partener strategic care să susţină proiectele pe care le avem în derulare.”

Adrian Dumitru este director general al companiei 3D Media. “Pe termen scurt”, spune el “merge bine aşa cum e, ne desfăşurăm activitatea fără nicio problemă”.

“Nu este o situaţie de criză. Dar posibilitatea de a monetiza produsele noastre ar fi mult mai mare dacă am avea un partener strategic sau dacă am fi parte a unui grup. Într-un fel, noi ne-am atins limitele”.

Anul trecut, spune Dumitru, compania a avut o pierdere de 200.000 de euro, la un nivel al încasărilor de 1,5 milioane de euro. Acelaşi nivel al încasărilor este estimat şi pentru acest an, un an tot pe pierderi. “Sperăm să nu fie mai mari de 50-60.000 de euro”.

Adrian Dumitru:

“Am diminuat pierderile în acest an şi ne-am adaptat astfel încât să nu mai depindem atât de mult de veniturile din publicitate. Procentul din vânzări este acum predominant, de 70-80%.”

Tirajul şi vânzările titlurilor (declaraţia editorilor)

Chip: 26-27.000 de exemplare tiraj, 16.000 vânzări
Level: 18.000 tiraj, 12.000 vânzări
PC Practic: 11.000 tiraj, 7.000 vânzări
Foto Video: 10.000 tiraj, 6.000 vânzări

În afara acestor titluri, 3D Media are în proiect un nou titlu - Games 4 Kids.

“Avem proiecte pe online şi pe print care merg, dar ne trebuie resurse, pe care în prezent nu le avem. Un partener strategic ar putea să le dezvolte”, explică Adrian Dumitru.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Paraschivescu Mihail-Cristian Paraschivescu Mihail-Cristian
    SE MAI GASESC REVISTE LVL DE VANZARE PRIN COMENZI?
  • MaCo MaCo
    Ce a fost a fost. Capul sus si mergeti inainte. Nu e nici prima si nici ultima revista it. Sunt niste oameni infecti, fara caracter. ROATA E ROTUNDA !!!
    BAFTA
  • Eu Eu
    viv la frace
  • Andrei Vasile Andrei Vasile
    Ce jigodii. Oricum cred ca daca vine un control de la garda se cam lasa cu arestari, la cum dispar banii din firma/e. Pacat de oamenii care mai lucreaza prin firma aia.
    Cu stima
    Vasile
  • florin florin
    Era de asteptat falimentul acestei fituici. Redactori de 2 lei vechi. Intotdeauna au proslavit pe Intel prin niste traduceri proaste (mai proaste ca ei, dar intotdeauna.
    Am cumparat aceasta revista incxa de cind a aparut. De atunci am observat lipsa de profesionalism a redactorilor, in special a unuia ionut (si cred ca balan). mare golanas individul...
    O revista scrisa prost, de prosti pentru altii care cred ei ca sint mai prosti. Ei, uite aici s-au inselat fraierii....
    Oare ei nu s-au intrebat niciodata de ce se ingalbenesc in rafturi revistele?
    Nu au tinut cont de forumuri, unde erau avertizati asupra lipsei de minte.
    Dar cine mai era ca ei?
    Cu stima
  • Geo Geo
    Game over
    3d media chiar mai are 2-3 luni de functionare, asta daca angajatii mai acespta conditiile impuse de directorul lor - Adi Dumitru. Dupa ce au fost lasati inainte de sarbatorile 2011 fara un ban (salarii nedate, bonuri taiate) urmeaza ziua de 3.01.2011, zi in care nici atunci nu vor primi salariul. Ce sa mai vorbim de frig, daca sunt 10 grade in birou este "torid". Nesimtirea este cu atat mai mare cu cat directoru'nu a spus nimic( "cu parere de rau", scuze ceva ). Nu el aplceta in concediu si cu asta basta.
  • Lucian Lucian
    Ca unul care citesc revista din anul 1999 (si abonat din 2000) nu pot decat sa va felicit pentru cele 200 de numere. La mai mare! Sper sa treceti cu bine prin criza si sa sarbatorim si numarul 300. O sugestie: poate ar fi momentul sa renuntati la varianta cu CD si sa ramana doar cea cu DVD (cu o ajustare a pretului)
  • :) un cititor fidel :) un cititor fidel
    200 numere

    LA MULTI ANI !!!!!!!!!!!
  • Adrian Dumitru Adrian Dumitru
    Stimate domnule Remus,
    Va respect opinia, as aprecia daca v-ati da numele real complet, pentru a putea discuta si de realizarile si competentele Dvs. in ceea ce priveste publishingul, pentru a va putea exprima asupra existentei sau inexistentei viziunii mele. Sub anonimat va fac si eu "varza" (sorry pt expesie) fara nicio problema, daca n-am argumente, nu se pune, ca-s sub anonimat si n-am nevoie de argumente.
    Legat de editiile digitale: deja de doi ani am discutat cu compania Arxia din Cluj, care ofera solutii pt editii digitale, sau zinio.com ofera deasemenea o solutie pentru editiile digitale, insa costurile sunt mult prea ridicate pentru beneficiile aduse la momentul 2008-2009, la momentul 2010 probabil o sa mai reevaluam problema. La final, ca in orice companie privata decizia se ia, in primul rand, prin prisma eficientei, si pana acum editia digitala nu s-a dovedit in Romania a fi eficienta. Problema e mult mai complexa decat vi se pare Dvs. Si, din pacate, Romania nu e USA, ca tot pomeneati de vanzarile extraordinare din State.
    Pana una alta, CHIP, sub conducerea mea (scuze pentru lipsa de modestie), e NR 1 intre revistele care au ca target principal barbatii (cf BRAT, primul trimestru 2010, CHIP vinde 16118 bucati lunar,
    AutoMotorsiSport 14773,
    PlayBoy 12629,
    FHM 12374,
    LEVEL 11633, destul de aproape, in conditiile de pret dublu (LEVEL costa 15 lei, celelalte reviste 8-9 lei, iar CHIP editia cu DVD este 12.5 lei).
    Suntem singura editura care avem in top doua reviste cu target principal barbati, fapt ce se datoreaza unui continut de calitate realiat de colegii mei, carora profit de ocazie sa le multumesc pentru eforturile depuse. Sper ca n-am scapat vreun titlu care vinde mai mult.
    Sigur, vanzarile au scazut, nu neg acest lucru, insa prin schimbarile in ceea ce priveste continutul editorial, layoutul revistelor si proiectelor pe care le avem derulare, speram sa revenim pe profit din iulie/august, maxim septembrie. Deci la editia 200 va asteptam si pe Dvs in redactie, sa sarbatorim 19 ani de CHIP in Romania.
    Altfel, toate cele bune si mult succes, va doresc.
  • Remus Remus
    Mda, tot pe langa subiect este discursul conducerii.

    Prima data ati ratat online-ul, nu s-a investit nimic in site la momentul oportun (nu ca s-ar investi acum, in afara de stiri si un blog de telefoane)...

    Acum, in continuare se mulge aceeasi sursa de venit muribunda(revista pe care o mai cumpara nostalgicii si cei care n-au inca descoperit internetul)...

    merita sa va ridicam o statuie pentru ca ati mers ca orbii intr-o singura directie...adica ati batut pasul pe loc.

    Ce s-a schimbat din anul 2000 incoace in politica editurii? Nada...nu se mai fac teste serioase pentru ca le-au plecat toti oamenii care se pricepeau...acum umplu revista cu stiri vechi de o luna si articole traduse de la nemti!

    in alta ordine de idei revista Wired anunta ca a vandut 24000 de copii digitale in 24 de ore!!!

    http://www.dailytech.com/Adobe+Unveils+Digital+Viewer+Technology+for+Magazines/article18581.htm

    De asta spuneau toti ca Adrian Dumitru e total pe langa realitate si a bagat in mormant revista! Viziune ioc...n-ai cu cine...sunteti cei mai tari intr-adevar...din categoria concurez singur si ies pe locu'1...toate revistele de IT au falimentat...guess who's next?
  • M M
    Salutare. Discutiile de despre faliment, disparitie de pe piata si altele asemanatoare nu-si au locul si nici nu ar trebuie sa intereseze publicul larg, cine este interesat de reviste (continut) o sa continue sa le cumpere cine nu - nu. Sunt probleme de bucatarie interna si trebuie rezolvate in cadrul companiei. Dar un sfat pt conducere: (ce reise din aceste discutii de pe forum) angajatii nu sunt sclavi, tratatii cum se cuvine (moral si financiar) pt ca pana la urma ei tin firma, ei lucreaza pt aceste reviste. TRATATII CU RESPECT, MOTIVATII. Nu de alta dar sa nu va treziti maine-poimaine ca nu mai aveti cu cine face revistele.
    Bafta!!!!!!
  • Adrian Dumitru Adrian Dumitru
    Am uitat de cateva detalii legate de motivatia vanzarii (o fac eu in numele dlui Badescu, dansul neavand timp pentru comentarii pe siteuri): intr-o tara in care unii muncesc si altii nu mai au masura in cheltuirea banului public, ce rost are sa mai iti pierzi timpul? Dl Badescu mai are cateva luni pana la pensie, copiii au decis ca e cazul sa emigreze - fata este doctor, cu sotul tot doctor, si-au gasit de lucru in Germania, nici nu stiu sa calculez de cate zeci de ori e mai mare salariul in Germania fata de Romania, baiatul probabil ne va saluta din tinuturi mai indepartate - asa ca nu prea mai vede motive de a mai contribui la bunastarea unui buget de stat cheltuit total iresponsabil. Asta e motivatia reala, se va dovedi in timp, e o decizie a dansului, la care nu cred ca putem comenta, avand in vedere ca probabil 50% din cei care mai produc in Romania asta vor face. Poate doar 10%, poate 90%, nu stiu sigur, cert este ca si eu personal acelasi lucru l-as fi facut.
  • Adrian Dumitru Adrian Dumitru
    Traim cu totii o perioada destul de grea, din punct de vedere financiar, toate grupurile media (si nu numai, foarte foarte multe companii private) au facut restructurari, reduceri de salarii, samd, asa cum am facut si noi. Am operat aceste reduceri tocmai pentru a putea rezista perioadei grele si dupa cum se vede inca aparem cu toate revistele editurii: CHIP, LEVEL, PC Practic, FotoVideo. Si o sa aparem in continuare, lucrurile se redreseaza incet, incet, o sa mai fie un "hop" acum cu reducerea salariilor bugetarilor, insa cu siguranta vom trece anul si, probabil, vom scapa de criza. Cel putin eu asa sper. Insa nu stam cu mainile in san, sa scapam de criza, ci adaptam produsele noilor cerinte, tendinte.
    Nu am mai comentat aici deoarece mi se pare o lupta cu morile de vant, voi sub umbrela anonimatului, afirmand diverse fara niciun argument, eu cu numele real. Daca aveti intrebari, sugestii sau alte sa-mi comunicati puteti sa ma contactati direct la [email protected] si cu mare placere o sa va raspund detaliat si argumentat. Esenta unei discutii sta in argumentele cu care ne sustinem ceea ce vrem sa comunicam, insa de foarte multe ori constat ca se trag concluzii rapide, fara nicio argumentare sau macar minima analiza.
    NU, 3 D MEDIA COMMUNICATIONS SRL nu va da faliment, revistele nu vor disparea, am trecut cu bine peste falimentul Rodipet, companie de distributie de presa care avea in jur de 30% din piata, daca nu am inchis atunci, acum in niciun caz. Din punct de vedere financiar compania este stabila, chiar daca am pierdut anul trecut bani, si, poate intr-un scenariu pesimist, o sa pierdem si anul asta, sau intr-un scenariu optismist, in care proiectele pe care le avem se vor monetiza, o sa trecem pe profit, mic ca si valoare, insa e posibil.
    Cati dintre cei care au comentat aici s-au uitat pe mfinante.ro sa vada ca ani de-a randul firma a facut profit? Cati dintre voi stiti ca dl Badescu, patronul firmei a reinvestit profitul in firma, nu si-a cumparat masini, case, terenuri? Probabil putini, poate nici nu va intereseaza pe buna dreptate, insa nici sa aruncati cu concluzii pripite, gen "faliment", "dispare o nisa pe print", etc. Nu, nu o sa dispara, inca mai avem mult mai mult de incasat, fata de platile pe care le avem de facut. Si asta se datoreaza politicii prudente a actionarului, care, cum ziceam, nu a aruncat cu banii in vremurile bune, ci a agonisit si acum inca mai are bani sa-si sustina afacerea.
    Nu o sa disparem, fiind liderul detasat pe fiecare segment: CHIP - e numarul 1 pe zona de reviste IT&C de mai bine de 15 ani si asta cititorii o zic, cei care dau bani luna de luna pe reviste si care vor da in continuare, pentru editorialul de calitate pe care incercam sa-l facem.
    LEVEL - vinde in jur de 12.000 de reviste lunar, mai mult decat multe reviste de masini, in conditiile in care pretul revistei pt Romania este prohibitiv: 15 lei. De ce dau cititorii atatia bani pe o revista de gaming? Pentru ca fac o investitie profitabila, primesc cele mai noi reviewuri, previewuri, gadgeturi, luna de luna. Si se pare ca unii sunt multumiti de revista, o cumpara in fiecare luna. 12.000 de romani, cum ziceam, la 15 lei. Nu la 3 lei sau 8 lei.
    FotoVideo - singura revista care a ramas in bransa, pentru ca ne-am ghidat dupa principiul independentei editoriale, in care livram continut de calitate, testam produse, evaluam software de specialitate. Si zona de fotografie creste, viitorul arata bine pe bransa. La astea adaugam workshopurile foto, seminariile foto, inclusiv expozitia de fotografie 3D, foarte apreciata de pulic, si iata ca avem reteta pentru un produs de viitor.
    PC Practic - singura revista in bransa, axata pe zona practica a ceea inseamna calculatorul si accesoriile sale, revista vinde si ea mai mult decat oricare alt concurent existent pana acum ceva timp, din zona revistelor de IT&C (bineinteles, cu vanzari sub CHIP). Si asa avem in portofoliu doua reviste in acelasi domeniu, cu un target foarte clar definit, iar altii nu mai au niciuna (si au fost ceva nume in bransa: de la ComputerBild - lansat cu reclama in prime-time, Go4IT disparut deja de ani, PC Magazine, PC World inca existent, insa intr-un tiraj infim, ultimul pe lista de disparuti fiind XtremPC - informatia cu disparutul nefiind 100% certa, poate ne informeaza vreun reprezentant al lor despre planurile de viitor, nu in sensul "spionarii", ci in sensul lamuririi aparitiei pe viitor sau neaparitiei, nu e o bucurie sa fim singuri pe piata, desi sunt si unele plusuri din treaba asta, pe care le dezbatem alta data).
    Avem in portofoliu titluri la care colegii mei au lucrat si lucreaza de ani buni, in care independenta editoriala e cheia succesului, cititorii fiind suficient de inteligenti pentru a observa acest lucru. Suntem constienti ca nu am inventat revista perfecta, luna de luna gasim lucruri de imbunatatit, stim cu totii perfectiunea nu exista.
    Scuze pentru postul lung, insa am incercat sa lamuresc diverse aspecte care au fost concluzionate din primele comentarii, respectiv falimentul. Ne vedem pe 3 Iunie la chioscuri, repet ce am zis in comentariul anterior, cu toate revistele editurii: CHIP, LEVEL , PC Practic, FotoVideo. Din Iunie toate revistele editurii apar in aceiasi zi, in primele 2-3 zile lucratoare ale fiecarei luni, pana acum apareau PC Practic si FOtoVideo pe 15, iar CHIP si LEVEL pe 25.
    Multumindu-va pentru timpul acordat, va doresc toate cele bune.
    Adrian
  • Barbu Mateescu Barbu Mateescu
    Am fost parte din revistă la numărul 100, o citesc în continuare și sunt sigur că tirajul numărului 200 va fi epuizat, chiar dacă se va face în cantitate dublă.
    Știu și problemele din redacție, munca multă împărțită între prea puțini redactori, dar știu și că oamenii fac asta pentru că-s pasionați de meseria lor și la nevoie ar sta și peste noapte la câte o închidere de ediție.
    N-are rost să aduceți rufe murdare d'acasă pentru a le spăla în public; și-n multinaționale există probleme, dar acestea vin de la angajații și șefii care (încă) sunt oameni, nu roboți.
    Iar iPad e o problemă falsă; este un canal suplimentar de expunere și comunicare, nicidecum nu-mi imaginez că va înlocui mirosul hârtiei proaspăt scoase din tiparniță. La fel se trâmbița și prin '50-60 moartea radioului, odată cu apariția televizorului; evident, aici pe net e mai greu de simțit asta, mulți vizitatori/comentatori sunt rupți de realitata non-digitală.
    Iar partea cu fotografia 3D... Nici pe mine nu mă încântă bombardamentul anunțurilor, dar tot apreciez modalitatea de popularizare a unei arte care deocamdată este percepută mai degrabă prin numărul de megapixeli din telefon sau cu „icșii” de la zoom-ul camerei de doi bani cumpărată din Carrefour.
    Băieții fac treabă bună, chiar și în condiții nu tocmai optime. Chiar dacă am depășit nivelul informațiilor tehnice din revistele CHiP, tot îmi place să văd *opinia* unor oameni. Iar un patron nou pentru editură înseamnă îmbunătățirea certă a unui brand deja existent, în vârful publicațiilor IT generaliste; cum altfel să citesc asta decât ca pe o informație de bun augur?
  • Dorel1969 Dorel1969
    Bai directore ce naiba faci pt firma asta?
    Nu vezi ca esti varza. In loc sa gasesti strategii tu stai pe forumuri si faci coale mari ca sunteti tari. Mai bine te-ai urca in masina (ca e faina) si te-ai duce. Ca nu se supara nimeni.
    Succes.

Trimite un comentariu

sus