Skip to main content

Robert Turcescu, mâhnit că Realitatea TV i-a scos emisiunile din grilă

 

Robert Turcescu se declară mâhnit că Realitatea TV i-a scos din grilă emisiunile “100%” şi „România vorbeşte”. Jurnalistul a declarat pentru paginademedia.ro că nu înţelege de ce conducerea Realitatea TV nu a reacţionat pozitiv la gândul că un jurnalist de-al lor este propus pentru cea mai înaltă funcţie din Televiziunea Română.

Publicitate

Ziarul Libertatea a scris astăzi că Robert Turcescu a rămas fără emisiunile de la Realitatea TV. Decizia, scrie ziarul, a venit ca urmare a declaraţiei făcute de Raluca Turcan, care a spus că jurnalistul Robert Turcescu este propus să preia funcţia de director interimar la TVR.

Robert Turcescu, pentru paginademedia.ro:

“Am avut o discuţie cu directorul Realitatea TV, Cătălin Popa, care a spus că posibila mea poziţie de PDG (preşedinte director general n.r.) la TVR nu mai e în acord cu statutul de realizator de emisiuni la Realitatea TV. Bănuiesc că a acţionat sub un impuls de moment, pentru că nu există nicio stare de incompatibilitate între cele două variante, cu atât mai mult, cu cât în ultima perioadă vorbim de o variantă: s-ar putea ca Turcescu să fie, să accepte. […] La urma urmei nu mă duc într-un partid politic, nu mă duc să lucrez într-un loc blamabil, e o ipoteză de lucru.”

Pe de altă parte, jurnalistul a mai declarat că nu se află într-o stare de conflict cu cei din conducerea Realităţii TV.

Turcescu:

„Eu nu intru într-o stare beligerantă, nu arunc cuţite, anateme, fulgere. Există momente în care, probabil, unii fac exces de zel în încercarea de a-şi manifesta autoritatea managerială. Am mai văzut astfel de comportamtene de-a lungul colaborării mele cu Realitatea TV."

“În momentul de faţă, nu îmi pun problema că nu voi mai lucra, câtă vreme pot să ţin un pix în mână, câtă vreme pot să realizez o emisiune de televiziune. În măsura în care Realitatea TV nu mai are loc pentru mine în grilă, iar povestea cu TVR-ul, dintr-un motiv sau altul, nu este fezabilă sau nu va fi fezabilă, o să ies şi eu pe piaţa muncii, ca orice jurnalist din această ţară.

Bănuiesc că o să găsesc un loc unde să realizez o emisiune, un ziar unde să scriu sau un microfon de radio din faţa căruia să pot realiza o emisiune. Nu am o teamă din această perspectivă. Starea pe care o încerc acum, dincolo de ceea ce se întâmplă, este una de mâhnire, chiar de uimire din multe puncte de vedere”.

Nu văd de ce colegii mei, aici vorbim de structurile de management, n-ar fi bucuroşi să spună “bravo domne’” aşa cum s-au bucurat, unii dintre ei, nu toţi, în momentul în care un om de la Realitatea TV a moderat dezbaterea finală pentru preşedinţie, nu văd de ce n-ar fi putut să spună, “mulţumim Robert Turcescu pentru cei şapte ani pe care i-am petrecut împreună, lucrând la acest proiect media, fiecare pe drumul lui, succes mai departe”.

Robert Turcescu nu a primit până în momentul de faţă nicio propunere oficială pentru funcţia de preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune. Jurnalistul ocupă în continuare funcţia de director executiv al Realitatea FM.

Carmen Andronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vladutz vladutz
    N-am vazut nicio reactie din partea lui Catalin Popa in ce-l priveste pe Liviu Mihaiu. De ce? Pentru ca realiza o emisiune la TVR condus de un destoinic PSD-ist? Probabil
  • Vant si Crivat Vant si Crivat
    Robert e o pierdere pentru Realitatea Tv, in mod clar. Aia vor sa scape de el pentru ca are si leafa mare, si tupeu pe masura. Cu siguranta insa pt TVR nu va da rau, macar ca imagine, institutia fiind una complet prafuita si condusa de tot felul de caricaturi mucegaite pana acum. Ca manager nu si-a probat calitatile pe nicaieri, dar nu poate fi mai slab decat predecesorii sai. Bafta, deontologule!
  • omar omar
    Robert baiatule, nimeni nu te place. Nici macar Oana...
  • ana de la spa ana de la spa
    "Evident că sunt locuri unde oamenii de afaceri îşi plantează oameni pentru a le deservi interesele" Sorin Ovidiu Vantu/9 martie 2009/Realitatea TV

    Care ar fi principalul impediment pentru ca Robert Turcescu sa fie numit in fruntea TVR? Reticenta PDL fata de prezenta acestuia in orchestra lui Vantu. Atunci cum s-ar putea spulbera dubiile pedeliste? Vantu il transforma pe Turcescu in victima: i se ia emisiunea, i se taie parul, nu mai are voie la coafor pentru ca ar fi cochet cu PDL. Reteta clasica de manipulare.

    Raspunsul la intrebarea "Are nevoie SOV de un om in fruntea TVR?" este, nu-i asa, vanare de Vant.

Trimite un comentariu

sus