Skip to main content

Victor Ciutacu: Am înregistrat la OSIM brandul “Tonomatul lui Ciutacu”

 

Băsescu a vrut să mă jignească şi, până la urmă, i-a ieşit un brand”. “Tonomatul lui Ciutacu” a ajuns brand înregistrat la OSIM, spune jurnalistul într-un interviu acordat paginademedia.ro.

Publicitate

Declară că a fost sunat o singură dată de către Dan Voiculescu şi că a avut oferte de la “unul dintre cele două mari partide ale opoziţiei”. Nu de la Partidul Conservator. Despre secvenţa cu scuipatul din gură: mi-a sărit nişte salivă de nervi. Chestie care se întâmplă, în general, oricărui om "în spume". Interviul, pe larg:

Victor Ciutacu va realize emisiunea Vorbe grele la Antena 3, după cum paginademedia.ro a anunţat aici. Oficialii postului spun că Vorbe grele (program difuzat, până acum de Antena 2) va fi programat în fiecare vineri, de la ora 23.05.

Petrişor Obae: Cine nu a mai vrut că Vorbe grele să continue pe Antena 2? Antena 2 sau Victor Ciutacu?
Victor Ciutacu:
Eu nu am mai vrut ca emisiunea să continue pe Antena 2, iar asta încă din decembrie 2009. Am rămas, însă, fiindcă nu sunt laş. Dacă Mihai (Gâdea) a continuat, dacă Mircea (Badea) a continuat, mi s-ar fi părut o dovadă de lipsă de responsabilitate să mă dau la o parte.

Ca să fiu sincer şi pentru că nu-mi place să fiu ipocrit, nu mi se pare că Antena 2 ar fi receptat ca pe o lovitură insurmontabilă intenţia mea de plecare. Aşa că, până la urmă, a ieşit bine, cred eu, pentru ambele părţi din contract.

De ce ai plecat?
E un cumul de motive. În primul rând, deşi s-ar putea crede că mă alint, pur şi simplu, nu mai puteam fizic şi psihic să duc o emisiune zilnică, de o mare încărcătură politică, în paralel cu ziarul. Iar la Jurnalul naţional nu intenţionez sub nici o formă să renunţ.

La Antena 3, vei avea emisiunea săptămânală, plus că vei fi invitat permanent. Nu e un efort? Era Antena 2 prea mică pentru ce îţi doreai?
Antena 2 mi-e dragă, e ca şi copilul meu, am fost acolo încă din prima zi, dar nu se poate compara, ca vizibilitate, buget, influenţa şi putere de penetrare, cu Antena 3 şi Realitatea TV. Or eu, dacă mă băteam, o făceam cu cele două posturi anterior nominalizate. Şi era o luptă inegală.

Am fost invitat permanent, fără să fiu legat de vreun contract, în toată perioadă în care am realizat emisiunea la Antena 2. Pentru că eu am realizat, nu am prezentat, emisiunea Vorbe grele. Şi, fie vorba între noi, am şi inventat-o.

Emisiunea va fi săptămânală fiindcă, repet, eu mi-am dorit asta. Aş fi nedrept faţă de Mihai dacă n-aş recunoaşte că mi-a oferit şi varianta de a presta zilnic Vorbe grele pe Antena 3.

A existat şi posibilitatea de a părăsi trustul. Nimeni nu-i legat de glie pe viaţă

Vor fi schimbări de format?
N-o să fie identică, însă, în esenţă, Vorbele grele rămân tot Vorbe grele. Sigur că voi încerca să îmbunătăţesc emisiunea, am şi posibilităţi tehnice acum, dar mi se pare că succesul ei, atât cât a fost el, a venit din subiecte, din exclusivităţi şi, nu în ultimul rând, din imprevizibilitatea şi spontaneitatea mea.

Ce te face să spui că a fost un succes?
Faptul că a devenit un brand cu o promovare minimă spre zero şi pe un post de supernişă, faptul că aproape toate personalităţile politice marcante ale momentului (cu excepţiile notabile Băsescu şi Boc) au avut calitatea de invitaţi constanţi ai emisiunii mele, faptul că emisiunea asta a generat exclusivităţi şi subiecte preluate şi rostogolite-n buclă de toate posturile, indiferent din care trust.

La Vorbe grele şi-a anunţat Oprescu live demisia din PSD şi candidatura independentă la Primăria Capitalei, la Vorbe grele s-au întâlnit prima oară Oprescu şi Blaga (şi s-a lansat faimoasă autostradă suspendată, ca propunere de campanie), la Vorbe grele a pledat Eba pentru legalizarea drogurilor uşoare şi a povestit traficul de influenţă al tatălui ei pentru angajarea la Luxten. Şi sunt doar câteva dintre chestiile care au rămas şi se folosesc şi azi ca poveşti din spatele poveştilor.

Acum vei fi invitat permanent la Sinteza zilei. O perioadă ai lipsit din emisiune, ceea ce a alimentat zvonurile că vei pleca din trust. A existat posibilitatea asta?
Cvasipermanent, că nu-i poate impune nimeni lui Mihai (şi nici mie) să ne vedem zilnic. Subiectele şi contextele vorbesc. Zvonurile astea sunt vehiculate, cu regularitate, de când am început să devin ceea ce eu numesc "maimuţă de sticlă". Eu nu m-am certat niciodată, de când ne cunoaştem, cu Mihai, în adevăratul sens al cuvântului. Şi, crede-mă, ştiu al dracu' de bine să mă cert.

Au existat şi perioade de răceală, au existat şi momente de suprasaturare, da, suntem oameni, nu roboţi. Da, a existat şi posibilitatea de a părăsi trustul. Nimeni nu-i legat de glie pe viaţă. Mă bucur că am găsit amândoi resursele de înţelepciune necesare pentru a nu se petrece asta. Sunt un tip conservator şi loial, mi-ar fi fost greu să mă mut în altă parte după mai bine de şase ani.

Oferte clare?
Evident că au existat oferte clare şi e evident pentru cine mă cunoaşte că nu mă voi lăuda cu refuzurile mele. Au fost nişte oameni care au crezut în mine şi în posibilităţile mele, ofertele lor m-au onorat, le mulţumesc, dar n-o să-i nominalizez. Nu sunt Cristiano Ronaldo, să mă laud că am refuzat Barcelona pentru Real. Sunt un ziarist care respectă şi vrea să fie respectat.

Voiculescu m-a sunat o singură dată

Ai declarat pentru Mediafax că ai avut oferte din politică. De unde?
Unul dintre cele două mari partide ale opoziţiei, ai căror preşedinţi mă onorează, ambii, cu amiciţia lor. Ar fi inelegant să spun care. Dacă as face pasul către politică (şi cred că perioadă mai potrivită decât cea în care eram singurul nemembru de partid din conducerea APAPS nu va mai exista), ar fi normal să anunţ unde calc. Dar, în condiţiile în care am refuzat politicos tentaţia de a face opoziţie în cadru organizat, n-are rost să detaliez. Nu de la PC, asta e sigur.

Care este relaţia ta cu Dan Voiculescu?
Minunată. În sensul că e inexistentă. Mereu am fost de principiul că ideal e ca, mai ales în România psihozelor colective cu moguli, patronul să nu aibă numărul tău de telefon în agendă. Ne-am văzut, cred, de regulă întâmplător, de maximum 5-6 ori în peste 6 ani de când am venit în trustul Intact. Nu l-am avut niciodată invitat in emisiune, asta uitasem.

Te-a sunat vreodată?
O singură dată: să mă felicite pentru o exclusivitate care, culmea, dăuna proiectelor sale politice de la momentul respectiv. Atât şi nimic mai mult. Bănuiesc că a avut parte de presiuni şi în privinţa mea, dar mă bucur că a avut delicateţea şi prezenţa de spirit să nu mă încarce şi pe mine cu ele. De ce-ar face-o? Relaţia mea profesională şi contractuală s-a desfăşurat, până acum, cu directorii celor doua societăţi unde aveam contract, Marius Tucă şi Mihai Gâdea. Iar legenda mogulilor care dau concertat titluri de emisiuni n-o mai cumpără nici votanţii lui Băsescu.

Băsescu a vrut să mă jignească şi, până la urmă, i-a ieşit un brand

Adică ai scăpat de apelativul de tonomat?
Nu cred. Şi nici nu mă deranjează. Băsescu a vrut să mă jignească şi, până la urmă, i-a ieşit un brand, înregistrat şi la OSIM.

Tonomatul lui Ciutacu" este o marcă pe care am înregistrat-o, în beneficiu propriu, legal, la OSIM.

Ce vei face cu ea?
La un moment dat, probabil că voi încerca s-o exploatez comercial. Deocamdată am protejat-o. Ar fi păcat s-o folosească altcineva. În definitiv, eu mi-am încasat sudălmile, în direct, la o oră de maximă audienţă, pe toate posturile mari de televiziune din România.

Nici tu nu ai fost blând în relaţia cu Băsescu.
Cu siguranţă, n-am fost. Până la urmă, e o relaţie asumată biunivoc. Deşi, crede-mă, nu-i comod să te lupţi, jurnalistic vorbind, cu şeful în exerciţiu al statului şi cu toate structurile-i subordonate.

Şi acum este invocată secvenţa cu scuipatul ca moment de apogeu.
Nu l-am scuipat, mi-a sărit nişte salivă de nervi. Chestie care se întâmplă, în general, oricărui om "în spume", dar care mi-a fost imputată numai mie. Dacă voiam să-l scuip pe Băsescu, o făceam când ne-am întâlnit faţă-n faţă. Dar, spre deosebire de el, eu am absolvit la zi cei 7 ani de-acasă.

Dacă mâine vine Băsescu la Vorbe Grele, care ar fi prima întrebare?
Mi-e foarte greu să dau un răspuns. Sunt un băiat spontan din provincie şi am atâtea să-i spun.

Dacă nu mai consideră că e sub demnitatea lui să accepte invitaţiile mele repetate, cum a făcut-o când eram la Antena 2, îl aştept în oricare zi de vineri consideră că are o fereastră în program în atât de primitoarele studiouri ale Antenei 3.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • săgetător săgetător
    Măscărici de profesie, domnului Ciutacu i-a fost recomandat de nenumărate ori să treacă neaparat pe la psihiatrie pentru consulturi amănunţite şi tratamente adecvate. In deplina-i confuzie a nimerit la OSIM. Mă mir că cei dela OSIM nu l-a îndrumat pe acest suferind psihic la Bălăceanca unde de fapt îi e locul mai ales că în ultimul timp a început să-i curgă balele.
  • yodda yodda
    era mai bine daca inregistra la osim TONOMATUL DE CIUTACU
  • vali vali
    Ciutacule chiar crezi ca esti o valoare? Fa altceva productiv pentru tara,nu sa incasezi euroi cu sacul pentru VORBE GOALE.Tu esti multumit de viata ta? Daca da inseamna ca traiesti degeaba,nu ai aspiratii,esti un banal calator prin timp.Ce ai rezolvat concret de pe urma VORBE GRELE?Nimc.Si tupeu nejustificat cat cuprinde de parca ai fi Mafalda.Te milogesti sa te invite pe la diverse emisiuni.DEGRADANT.Apropo,cand o sa ai mai multa grija de tinuta ta ,de barba ta,de parca ai fi unul cu mana intinsa, dai senzatia de miros pestilential.Lasa-ne,lasa-ne,lasa-ne ..Ia-ti si Brandul ,pune-l pe un tomberon si treci la treaba.
  • Maria Cosma Maria Cosma
    Ce original si creativ e acest ciutac.

    Nici macar un brand n-a fost in stare sa si-l faca singur.
    Tot Basescu i l-a pus in brate!

    Genialul ciutac....my ass :)
  • Maria Cosma Maria Cosma
    Cu sau fara Ciutacu, mi-e absolut indiferent.
    Daca acum va avea o emiosiune o data pe saptamana e mult mai bine decat una zilnic.
    Iar in ce priveste statutul de "invitat permanent" acesta nu face decat sa uzeze personajul si implicit sa-i plictiseasca pe spectatori.
    Invitatii astia permanenti care-si dau cu parerea ba despre fizica atomica, ba despre cultura porumbului, ba despre terorism, ba despre Dacia Logan sunt un fel de jucarii stricate care trezesc eventual nostalgie nicidecum interes!
  • Artur Artur
    Victore, bravo batrane activist! Asta e cel mai misto interviu din viata ta, carieristule! Pacat (pentru tine) ca l-a facut Obae! Ia baga-i pe sub mana niste drepturi de autor.
  • Live Live
    Felicitari pentru Victor ... Ca vine la locomotiva ...
  • Andrei Andrei
    ,,Iar legenda mogulilor care dau concertat titluri de emisiuni n-o mai cumpără nici votanţii lui Băsescu.'' - Ma leshi! Oricine se uita la jegurile lor de emisiuni si are cat de cat o doza de impartialitate vede clar cum se latra la comanda.
  • alk alk
    Ia uite cine vorbeste...anonimul mario.....
  • PAHARNICUL ´ULEA PAHARNICUL ´ULEA
    Alk.."cam ratat" ?Cum vine asta?
    Ori e ratat ori nu e ratat.
    Vezi... eu cred NU ca esti cam prost ci esti prost.
  • Mario Mario
    alk, te-ai dat cu pudra de talc. dar, la adapostul anonimatului si a libertatii spatiului virtual fiecare isi permite sa spuna ce vrea...
  • alk alk
    Nu vad ce mindrie ar fi sa te autointitulezi "tonomat". Vezi Doamne, aceasta "inregistrare la OSIM" a dat o lovitura fulgeratoare si definitiva lui Zeus. Un Zeus care chinuie atit talentul cit si noptile unui "jurnalist" cam ratat....

Trimite un comentariu

sus