Skip to main content

EXCLUSIV. Sorin Enache, director general Realitatea TV: "Am refuzat poziţia de preşedinte al Consiliului de administraţie"

 

Am refuzat poziţia de preşedinte al Consiliului de administraţie al Realitatea TV”, a declarat într-un interviu acordat în exclusivitate paginademedia.ro Sorin Enache, director general Realitatea Media.

Publicitate

În ultimele stenograme, apărute azi dimineaţă, Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă lăsau să se înţeleagă că, la Adunarea Generală din 27 aprilie, Sorin Enache ar fi cea mai bună soluţie ca nou preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Interviul, în continuare:

Petrişor Obae: În stenograme se spune că Sorin Enache va fi preşedintele Consiliului de Administraţie al Realitatea Media.Vei fi noul preşedinte?
Sorin Enache: Am aflat ieri dimineaţă de această intenţie, de la Sebastian Ghiţă şi l-am refuzat politicos.

De ce?
Nu vreau să comentez.

Stenogramele sugerează că tu ai fi varianta de compromis. Ştiai de acest lucru?
Ceea ce au vorbit ei despre mine am aflat abia azi dimineaţă.

Nu ştiam că eu sunt varianta de compromis. Am refuzat, dar ce au vorbit înainte Sebastian Ghiţă şi Sorin Ovidiu Vîntu am aflat şi eu odată cu restul lumii.

Vîntu îi spune lui Ghiţă să nu intre peste tine, pentru că tu eşti un factor de stabilitate acolo.
Am fost surprins plăcut de această asociere.

Tot Vîntu spune “i-am dat comanda mai departe lui Sorin Enache”.
Nu înţeleg la ce se referea, nu înţeleg definiţia termenului comandă în sensul definit de el. Nu ştiu la ce s-a referit.

Dacă nu ar fi o organizaţie la care am contribuit încă de la relansare, probabil că m-aş gândi să plec

Din aceleaşi stenorgrame rezultă că războiul ar fi fost un joc. Ce ai ştiut de acest joc?
Nimic, pentru că nu eram atât de intim cu discuţiile lor.

Ce vei face în continuare?
Momentan sunt director general. Sunt doar uimit şi aştept să văd ce se mai întâmplă în continuare.

Te gândeşti să pleci de la Realitatea TV?
E complicat de răspuns. Dacă nu ar fi o organizaţie la care am contribuit încă de la relansare, probabil că m-aş gândi să plec, aşa ar fi logic. Organizaţia asta, acum trei patru ani, era super OK.

Dar am un ataşament profesional şi personal faţă de acest proiect.

Sincer, nu mă gândesc să plec. Mă gândesc la ce ar fi mai bine să fac pentru această organizaţie. Când spun organizaţie, nu mă refer la Ghiţă şi la Vîntu, ci la cei 500-600 de oameni care muncesc acolo.

Problema se pune dacă prezenţa mea acolo le este de folos sau nu.

Şi este?
Sincer, nu-mi dau seama. Încerc să îmi dau seama cât este de folos pentru ei, dar şi pentru mine.

Nu sunt nici în mintea lui Ghiţă, nici în mintea lui Vîntu

Cum a influenţat acest scandal imaginea Realitatea TV?
Într-un mod negativ, în mod sigur.

Şi cum o să repari asta, ca director general?
Greu de spus. Încerc să vorbesc cu mulţi oameni, să nu ne lăsăm influenţaţi. Am stat aseară de vorbă cu oamenii, dar acesta este singurul lucru pe care îl pot face acum.

Trebuie să ne gândim la ce este important pentru redacţie, care trebuie să îşi facă treaba indiferent de bombele din jur. E o provocare profesională.

Încă nici nu ştiu dacă acest scandal s-a terminat. Nu sunt nici în mintea lui Ghiţă, nici în mintea lui Vîntu.

A intervenit cineva?
Nu, dar nici înainte nu a intervenit. Am văzut că ei vorbeau în nişte termini care mă uimesc. Aveau o conversaţie ciudată.

Sugestii?
Nu, absolut deloc. Chiar deloc.

Eu sunt în tabăra mea şi am relaţii politicoase şi cu Vîntu şi cu Ghiţă

Unde este Sorin Enache, în tabăra Ghiţă sau în tabăra Vîntu
Nu ştiu cine este în aceste tabere. Eu sunt în tabăra mea şi am relaţii politicoase şi cu Vîntu şi cu Ghiţă. Mi-ar plăcea să cred că tabăra mea coincide cu interesul profesional al Realitatea TV.

Ţi s-a spus că ţi se va întâmpla ceva dacă nu vei accepta postul?
Nu.

Că o să ţi se dea altceva de făcut.
Nu.

După acest scandal, te aştepţi ca oamenii să plece de la Realitatea TV?
Pot să spun doar că nu e imposibil. Nu m-ar surprinde. Mesajul dat de ceea ce s-a întâmplat este destul de prost pentru oameni.

Foto: MediaExpres

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • player_tm player_tm
    Imi place site-ul asta.Tot asa incontinuare
  • dragos dragos
    Sunt intru totul de acord cu ce a scris Marian, numai ca inca avem un popor spalat pe creier si tare mi-e teama ca la anul se va vota masiv cu usl din cauza reformelor dureroase, dar necesare luate de actualii guvernanti.
  • UNU UNU
    Peste tot in lume asa se fac afacerile, ce mare scofala s-a intamplat. Credeti ca Base, Udrea si toata clica fac altfel? Oare cine o sta in spatele acestor iesiri pe piata, a acestor inregistrari,daca nu clica vesela portocalie. Oricum de abia astept sa se curete puroiul asta portocaliu, de abia astept.
    Bai Marian (Marean) portocaliu, stai linistit, inevitabilul se va intampla, va veti curata rand pe rand. Tine minte, tu mananci painica acum pentru ca in perioada 2000-2008 chiar s-a facut ceva in tara asta, banii care sunt acum pe piata atunci au fost inventati. Tu scrie in continuare acolo unde scrii si incearca sa iei cat mai multi bani atat cat mai poti, nisipul se scurge in clepsidra si din pacate nu a mai ramas prea mult.
    Imi pare rau de Realitatea, credibilitatea lor s-a dus, dar romanul uita repede si isi vor reveni ei.
    Antenele sunt singura speranta viabila, iara tu Marean niciodata nu o sa calci pe acolo, Felix nu uita si nu iarta.
    Spalrea creierului tu incerci sa o faci, Marean, din fericire nu te crede nimeni iara papara cea mare voi o sa o luati portocaliilor iubitori de licori bahice, din pacate pentru voi Base are cateva butoaie din care nu o sa va mai dea nimic cand nu o sa mai fie la putere.
  • creste creste
    Bine zis..mai putin epitetele de final..nu poti sa ceri poporului informat la antene si realitatea sa discearna la nivelul unui om informat care stie sa vada dincolo de fake-uri...Problema e subtila vis a vis de faptul ca viziunea poporului e manipulata de gorobetii susmentionati care desi ar trebui sa reprezinte a patra putere in stat fac jocul patronilor din presa..asadar intrebarea e dece nu avem o lege a presei facuta ca lumea, de ce implicatiile politice nu lasa presa independenta si toate chestiunile prin care alte natiuni fara comunism au trecut..totul sta in mana politicului care este in mare, de cea mai joasa speta..ACOLO E BUBA SI ACOLO TREBUIE UMBLAT...din pacate nu mai ai de unde alege....
  • Marian Marian
    Domnul Vantu, cat si domnul Ghita, au un dusman comun: Traian Basescu. Numai ca pentru sustinerea PSD, domnul Vantu vrea ceva in schimb, ceva de genul conducerea Romaniei, cum a incercat cu domnul Geoana la prezidentialele trecute. Cum domnul Ponta nu vrea sa fie la mana nimanui, l-a introdus pe domnul Ghita, prieten de familie al domniei sale, in ecuatie.
    As vrea sa vad acum pe cei care sustin PSD si PNL, ca mai vorbesc! Prin votul lor cretin era gata gata sa-l avem pe Vantu in fruntea Romaniei, conducand tara! Acest mafiot, aceasta scursoare penala, era sa fie adevaratul presedinte al Romaniei, din cauza unor cretini carora li s-au spalat creierele prin jurnalisti ca Ursu, Stancu, Nistorescu, Chireac, Badea, Ciutacu, Stan, Gadea sau Ciuvica.
    Cititi ultimele stenograme aparute in dimineata asta, ca sa vedeti cu cine ati votat, prostilor! Pur si simplu, conform stenogramelor,Vantu si Ghita conduc fiecare emisiune, fiecare declaratie a celor de la Realitatea!
    Mi-e scarba!

Trimite un comentariu

sus