Skip to main content

18 iulie: GSP TV "la liber", un "mini-şantaj" mediatic, spun cabliştii

 

Includerea postului GSP TV printre cele 36 de televiziuni pe care operatorii de cablu din România trebuie să le retransmită în mod obligatoriu e un lucru bun, însă lucrurile s-au desfăşurat "suspect de intempestiv", a declarat pentru EVZ Radu Petric, preşedintele Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu (ACC), adăugând că postul de sport al trustului Intact a recurs la un "mini-şantaj" mediatic pentru a-şi atinge scopurile.

Publicitate

Este vorba de campania prin care GSP TV le sugerează privitorilor să le ceară operatorilor lor de cablu să includă postul în grilă şi care, potrivit lui Petric, a fost demarată înainte de 1 iulie, dată la care GSP TV a devenit liber la retransmisie.

Petric: "Relaţia dintre Antene şi operatorii de cablu a fost întotdeauna una foarte agresivă. În ultimul an, nu s-au dat acorduri pentru Antena 1 şi Antena 3 (libere la retransmisie, n.red.) fără acordurile pentru Antena 2 şi Antena 4 (contra cost, n.red.)".


GSP TV "la liber", un "mini-şantaj" mediatic

Directorul executiv al IAB România, Ionuţ Oprea, şi-a anunţat retragerea din această funcţie, dar ramane membru in Consiliul Director al asociatiei ce reuneste principalele companii din domeniul publicitatii online - regii, agentii, furnizori de servicii si publisheri, scriu Hotnews şi Daily Business.

Viitorul director executiv urmeaza sa fie ales de Consiliul Director in conformitate cu noul statut al asociatiei votat la adunarea generala de joi.
Ionut Oprea se retrage din functia de director executiv IAB Romania
Ionut Oprea se retrage de la conducerea IAB

The Economist a lansat o amplă dezbatere despre rolul noilor tehnologii în evoluţia presei. Susţinătorul internetului crede că acesta nu a făcut decât să democratizeze presa, în timp ce combatantul e de părere că noile tehnologii au afectat bunul mers al meseriei, notează Adevărul.

În plin scandal al grupului News Corporation, condus de magnatul Rupert Murdoch, publicaţia The Economist lansează, dintr-o pură coincidenţă, o dezbatere despre cum a transformat internetul presa scrisă şi meseria de jurnalist.
Internetul, prietenul sau duşmanul jurnalismului?

Prima TV lansează în această seară, la 20.30, emisiunea Academia lui Horia, anunţă Evenimentul zilei.
"Academia lui Horia" debutează cu emoţii şi orgolii

Rebekah Brooks, fosta directoare a News International, filiala britanica a grupului Murdoch, a fost eliberata pe cautiune, dupa 12 ore de audieri, anunta AFP, citată de Hotnews. Ea a fost arestata duminica dupa-amiaza de politia londoneza in scandalul interceptarilor telefonice ilegale.

La miezul noptii, femeia a fost eliberata pe cautiune pana la convocarea sa intr-un comisariat din Londra la sfarsitul lui octombrie", potrivit comunicatului politiei.
Scandalul interceptarilor telefonice: Rebekah Brooks a fost eliberata pe cautiune

Actorul britanic Jude Law a dat in judecata tabloidul The Sun, parte a grupului de presa controlat de magnatul Rupert Murdoch, acuzand aceasta publicatie ca i-a interceptat convorbirile telefonice pentru a obtine informatii despre viata lui privata, scrie Daily Business.
Jude Law a dat in judecata The Sun, acuzand tabloidul de interceptarea convorbirilor telefonice

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mitik mitik
    de ce mi-ati dat minus ? vreti ca antena sa castige procesul cu rcs? sa platim bani in plus la cablu. sau nu vreti gsp-ul
  • a a
    penibili
  • eu eu
    Dar, dupa tine, mai poate cineva detine recordul de imbecilitate ?
  • eu eu
    Bravo, tata !
    N-ai vrea sa se nationalizeze toate trusturile de presa ? Si de ce ne-am opri aici, putem merge mai departe: nimeni sa nu detina o avere mai mare de 10.000 de euro, ca e periculos din punctul tau de vedere !
    Ti se pare cunoscut sistemul ? Daca nu, inseamna ca nu ai prins nimic din perioada de pana in '89.
  • dsk dsk
    cata frustrare. Intr-adevar, digi are mult sport pe care a reusit sa-l ingroape in timp record. Handbalul, masters series, Wimbledon, f1...urmeaza si restul. Toata lumea stie ca sport.ro, gsptv, digi a fost de fiecare data clasamentul. Digi, 10tv & co. Joaca la zerooo
  • euu euu
    bine ca o sa se vada GSPTV
    PENIBILI CABLISTI
  • geo geo
    lasa-ma cu indicele tau de audienta de doi bani. cine are mai multa audienta gsptv - un post specializat in vorbaraie cu putine transmisii in direct de la evenimentele sportive, sau digisport, cu transmisii directe din campionatele Romaniei, Spaniei, Italiei, Angliei, Frantei, Formula 1, Moto GP, meciuri interne si internationale din multe discipline sportive!? Nu pling dupa GSP TV, ma uit la Digisport, ca am la ce...
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Faptul ca am numai voturi negative, bune de ascuns, demonstraza ca site-ul asta este parte din trustul Intact, prin colaborare, stipendii sau publicitate la schimb. Ceea ce este un lucru notoriu! Spune-mi cu cine te aduni ca sa-ti spun cine esti! Totusi, mai poate, dupa Murdoch, un singur om sa decida intr-o parte importanta a mass-media romanesti?
  • andrei andrei
    Realitatea TV si Antena 3 au inceput sa faca propaganda nu doar pt USL ci si pt postul de sport al USL: GSP TV

    in fiecare zi se rugau de noi sa cerem dom`le la operatorul de cablu sa bage GSP TV unde nu ai ce sa vezi dar nu conteaza asta, important e sa ceri

    cand erau in cardasie cu RDS se vindeau scump, de zici ca ei erau Sky Sport sau ceva de genul, astazi cand nu-i p[relua nimeni se rugau de telespectatori (oare doar cei ai USL sau si cei ai PDL?) sa-i vizioneze, PENIBIL
  • marius marius
    si nici pe sport.ro nu vreau sa-l vad, este tot un becalitv, chiar mai mare ca gsptv. Dupa meciul lui bute sport.ro i-a cerut parerea marelui sportiv victooooooor becaliiiiiiiiiiii. nu e mishto?
  • andrei andrei
    este vorba despre INDICELE ANUAL DE AUDIENTA si vad ca nu stii cum se calculeaza asta, absolut deloc din moment ce imi dai audientele pe nush ce luna, in prime time etc!!!!

    mai informeaza-te si dup aia, mai vorbim:)
  • musselwhite musselwhite
    stimata domnisoara pay per view nu inseamna gratis! "pay" de la plata "per view" adica pe ce vezi (respectiv liga1).idea e sa nu se mai faca monopol . la pay per view au acces toti cetatenii daca platesc .nu numai o parte ca acum , iar costurile sunt mascate . nu pledez decat pentru transparenta .ma ierti daca te-am suparat .
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Ce-are a face GSP? Problema acum este, dupa cazul Murdoch, daca mai poate o singura persoana, direct sau prin interpusi, sa detina un asemenea trust media. Or, intact si compania, adica Voiculescu, are 5 televiziuni, 2 posturi de radio, un ziar si o revista, ceea ce la piata media din romania este inadmisibil. In conditiile scandalului Murdoch despre asta este vorba, nu despre improvizatia GSPtv, parasita de toti comentatorii si ziaristii si bagata pe git prin, iata, tunurile de presa puse de trustul intact! QED!
  • geo geo
    eu cred ca tu nu stii ce scrii. Pe paginidemedia.ro exista o arhiva a audientelor, chiar pe prima pagina. in 2010, gsp tv si digisport au avut aceeasi audienta, cu un plus digisport in "prime time". in ianuarie 2011, gsp a fost putin peste digisport, iar din primvara digisportul a depasit gsptv. in aprilie, digisport e pe locul 18 cu 31.000 telespectaori, rating 0,3 %. gsp tv e pe locul 20 - 23.000 telespectatori - 0,2 % rating. tot in aprilie, in "prime time", digisport e pe locul 10 - 114.000 telespectatori 1 % rating iar gsptv este pe locul 21 cu 34.000 telespectatori - rating 0,3 %.
  • redactora-sefa-adjuncta redactora-sefa-adjuncta
    Prostule, RDS sunt unguri, iar "liga" nu poate fi oferita gratis pentru ca din acesti bani supravietuiesc cluburile mici.
    Am observat ca Ardealul are prostii lui, ca orice regiune, iar frustrarile celor ce alcatuiesc marginea societatii din vestul tarii (prostimea acelei zone) au generat povestea cu "miticii".
    Carciuma in care trancaneau inainte toti nataraii, toate bazaconiile s-a mutat pe internet.
    Si ai vorbit si tu, ca doar si tu esti om cu computer, de ce sa nu vorbesti?

Trimite un comentariu

sus