Skip to main content

Restructurări la Adevărul

 

ACTUALIZARE: Aproximativ 20 de jurnalişti au fost restructuraţi miercuri şi joi la redacţia din Bucureşti. Este vorba de şapte oameni de la sport şi de 13 de la celelalte departamente. Ei vor pleca cu două salarii compensatorii.

Publicitate

Ziarul Adevărul continuă restructurările. În cursul zilei de astăzi, cei care vor fi concediaţi vor fi chemaţi la Departamentul de Resurse Umane pentru a fi informaţi.

Procesul a fost anunţat chiar în şedinţa de redacţie de astăzi. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, Grigore Cartianu, redactor-şef Adevărul, le-a spus colegilor că mai mulţi angajaţi vor fi chemaţi la Resurse Umane.

Toţi cei disponibilizaţi vor fi înştiinţaţi până la sfârşitul zilei de azi în legătură cu decizia managementului.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • reporter reporter
    ca sa aflati salariile lui moca & hulea, va rog dati mail la suport_it at adevaruldotro ;)
    dupa orele de program puteti incerca asta si remote, cu ajutorul colegului de serviciu
  • Esteban Esteban
    Si care's aia eliberatii din functii?
  • Dan P. Dan P.
    Ca tot vorbim de lefuri nesimtite pt oameni destepti Art Directorul de la Adevarul castiga aproximativ 110 de milioane de lei vechi in timp ce adjunctul lui face toata munca si i-a doar 35-40 de milioane de lei vechi.

    Asta da viata :))
  • Colegul Colegul
    Draga Peter L. Imre,

    Nu mai incepe mesajele de pe intranet cu formularea “dragi colegi”, pentru ca tie nu-ti suntem nici dragi, si cu atat mai putin colegi! Omule, tu n-ai nici o treaba cu presa, iar prima dovada e ca la toate postarile tale pe paginademedia te-ai facut de ras batandu-ti joc de limba romana. Intre timp ai reusit sa-ti bati joc si de AH, sa duci la faliment si sa nenorocesti credibilitatea unei companii creata cu multa munca de nume grele si respectate din industrie. Esti un impostor, Imre, un nepregatit (stim ca-ti lipsesc studiile superioare), un smecher si un pupincurist oribil, singurul director din lume cu tabloul patronului in birou si la intrarea in firma. Spuneau niste sefi ca intr-una din sedintele de board de anul trecut ai precizat ca ar trebui ca in AH 30 % sa fie jurnalisti, iar restul personalului contabili, publicitari etc si, adaugam noi, atarnatori, directori de-ai tai care nu fac nimic pe mii de euro pe luna, prietene ale voastre, lingai etc. Astia care te inconjoara pe tine – fosti colegi aruncati de Philip Morris, pseudo-scriitori care put in rasul dubiosilor tranzitiei, ziaristi esuati in proiecte inmormantate, manageri ai esecului, fini si rude ale mogulului -, toti astia cu care te ghiftuiesti la mesele alea de 2.000 euro de dupa board (sta-v-ar somonu-n gat!) sunt 90 % dupa chipul si asemanarea ta. La ce ai facut tu dupa ce l-ai lucrat pe Corneteanu nu te mai spala tot PR-ul din lume, toate interviurile in genunchi din Tango si toate soparlele de mondenoid frustrat bagate prin ziarele si revistele AH. Ai avut sansa imensa si profund nemeritata sa fii un mic rege al presei, dar ai ajuns un simbol al ratarii. Cum poti avea nesimtirea ca dupa ce ai dat atatia oameni afara, dupa ce ai luat decizii aiurea de mariri haotice de preturi, de taieri alandala de bugete, dupa neplati, dupa jigniri aduse publicitarilor sa fii la fel de ingamfat si sa ramai in functie, neplatind a n-a oara salariile. Esti un mincinos patologic, colega! Du-te, Imre, lasa-ne, reda-ne demnitatea ca putem sa fim colegi fara tine. Plimba-te sfidator in Ferrari, Porsche Cayenne, Abarth, Mercedes SLK, Audi A6 pentru care sigur ai muncit din greu, ca noi nu te mai intelegem, omule. Oare cum pui capul pe perna, oare cum te privesti in oglinda, oare cum te poti uita pe furis in redactii cand intri pe usa ca un sobolan? Esti chiar atat de naiv sa crezi ca te mai respecta cineva? Chiar crezi ca dupa ce vei fi aruncat de mogul ca o masea stricata vei mai putea fi salutat pe strada de noi?
  • mihai mihai
    @andra: Lasa senzatia ca singurul lor obiectiv este ca termenii folositi in astfel de anunturi sa ne enerveze mai tare decat informatia dureroasa din ele. Atat de "dragi colegi" suntem, incat de data asta nici macar nu s-au mai sinchisit sa puna anuntul cu doua - trei zile inainte, ca lunile trecute. Nici macar la pranz, tocmai in jur de ora 17.00 a zilei de salariu, sa fie siguri ca pazim bancomatele sau le disperam pe fetele de la banca cu telefoanele. Sa fie siguri ca bataia de joc este maxima! Insotita, desigur, de colegialul respect
  • andra andra
    se vede treaba ca nu au restructurat destul. mai trebuie sa plece unii si de buna voie, recte fara salarii compensatorii. "dar cum sa le fortam mana?", s-au intrebat. Iata cum scapi de angajatii buni, care s-au saturat sa fie calcati in picioare: "Dragi colegi, Vă cer înţelegere încă o dată. Salariile aferente lunii august vor fi plătite pe data de 21 septembrie. Ştiu că fiecare dintre voi aveţi greutăţi. Îmi pare rău că această măsură vă afectează. Sper ca aceasta să fie ultima lună când se decalează plata salariilor. Cu colegial respect, Peter L. Imre"
    Colegial, respect, va cer intelegere... bla-bla-bla... vomit!
  • DTP DTP
    uitati-va care sunt salariile in SUA pt redactorii sefi: Anna Wintour (e sefa de la Vogue!) may well make $2 million a year. editors of major magazines with one million circulation or more (that includes about 90 magazines) generally make $120,000 to $150,000 a year. Editors of most magazines generally make $60,000 to $120,000.
    Deci redactorii sefi ai revistelor cu tirajul de peste 1 MILION de ex au cam 10 mii$/luna, iar restul, cam 6-7 mii/luna. Ce tiraje au publicatiile ADH? Nene, suntem tari, i-am luat pe americani la salarii!
  • DTP DTP
    @adevarul: bai baiete, mai conteaza ca-s 10 mii sau 20 de mii la tiraj de TREI SUTE DE MII?!?!?!?! ziarul ala a fost mort din fasa, o gaura neagra. dar nu-l inchid pentru ca l-ar lasa pe borcan fara leafa de sute de milioane +alte benefficii.
  • DTP DTP
    @TVR: pai atirnator e si acum. Asa cum spune andra, pe individul asta il gasesti TOATA ziua la barul de la et 3. Urca dimineata cu un cird de pupeze care spera sa devina vedete pe sticla, sta o ora, coboara, aduna alt cird de gisculite si tot asa. Trai nineaca pe banii babacului dinu. Dupa un an si ceva, adevarul tv n-a facut nimic, luna trecuta trebuiau sa inceapa sa emita, dar nu s-a intimplat asta si nici n-o sa fie prea curind. Sasu are sofer personal, care sta si motaie pe un fotoliu toata ziua. Evident ca nici la valu asta de restructurari n=o sa se atinga nimeni, nici macar cu 5 bani, de lefurile nesimtite ale unor oameni care nu fac nimic, ca asta-i problema. Daca erau niste capacitati, care aduceau mii de euro din publicitate, tiraje vindute in jdemii de ex. atunci, ok, merita. Dar asa?!
  • TVR face ordine TVR face ordine
    Udrescu a fost dat afara acum 3 ani de la TVR, era vai de capul lui un atarnator pe la tehnic si toti se intreaba ce super-bulan a avut de a ajuns director. Daca-i dai o beta musca din ea, dar conduce un Jaguar de 75.000 euroi. Cu leafa aia de 250 milioane e adevarata, s-a laudat la niste prieteni cat de grozav e el. Jaguarul insa e al lui, modelul nu-i foarte nou, consuma 16 l benzina/100 km dar zicea ca are card cu 600 l benzina pe luna. Cezarica, ia banii batrane ca asa ocazie nu mai pupi.
  • andra andra
    @reporteras, publicitarul: cezar udrescu lucreaza, asa cum ati banuit, la TV. probabil ca le invata sa scrie stiri pe toate pitzipoancele care-l inconjoara non-stop la barul de la et. 3. si sunt necesare muuulte lectii, pentru ca, fiind seful cameramanilor, ma indoiesc ca stie sa scrie ceva. dar ca sa le suporti pe toate puicutele alea gureshe toaaata ziulica trebuie sa fii bine platit :D
  • publicitarul publicitarul
    @reporteras: eugen stoica e sef la achizitii, prietenul lui imre de la philip morris, cel cu care a furat de-a stins acolo, ca de-aia l-au dat afara de la PM. Simona david e mare sefa la corporate affairs, adica un fel de PR mai cu motz, unde nu face nimic. Liliana Munteanu e director la proiecte speciale,evident ca nu face nimic, ce proiecte speciale ati vazut la AH in ultimul an? Cezar Udrescu e, evident, la TV, unde chipurile ii invata pe redactori sa scrie stiri pt TV, ca doar sclavii de pe plantatia lui dinu paturica trebuie sa stie sa faca de toate: ei scriu pt ziare, reviste, site-uri si stirile TV, totul pe lefuri mizere. Si acum tot astia sunt dati afara, desi salariile a 50 de reactori abia daca fac cit o lefa a unei "lipitori" din cei de mai sus. In alte trusturi (ringier, PRO), cind a inceput criza, intii s-au micsorat lefurile babane ale sefilor. Aici, s-au fact restructurari de doua ori pina acum, dar de lefurile atea nesimtite nu s-au atins. Si tineti cont ca la salariile astea se adauga alte beneficii:masina, card de benzina, bonusuri trimestriale (pt nu se stie ce realizari deosebite), prime de vacanta...
  • Alf Alf
    Cred ca o sa-l fac singur. Mai zilele trecute, imi pare ca ieri, nus' ce l-a apucat dar a inceput sa traga osanale postului Realitatea tv, cat sunt ei de corecti, de buni, de echilibrati si cat ii mai iubeste lumea buna. De asemenea si-a adus aminte sa-l pupe si pe vechiul lui coleg, aflat in evidenta spitalului 9, E. Chelemen.
  • sergiu sergiu
    Printre primii dintre cei care au plecat se numara ultimii angajati, apoi au urmat restul. Programul de lucru in subredactii era de la 8.30 (sau 7.30, cu schimbul cind le venea rindul) la 18.00/19.00. NU era deloc o bucurie, programul si ritmul era infernal, in plus era (si este inca) si faptul ca toti redactorii erau obligati sa investe sa incarce materialele pe site, sa faca munca de editori web etc etc. Prostia e la ea acasa in tara asta de kkt.
  • Reporteras Reporteras
    Misto, nene, sa stai pe asa lefuri pentru a falimenta o firma. De unele dintre ele se auzise, dar palmasii se intreaba cine naiba sunt Simona David, Eugen Stoica, Cezar Udrescu de stau pe atat banet. Cine e Liliana Munteanu, stie cineva cu ce se ocupa? Hai, Sasu, Imre si Stefan sint oamenii mogulului si daca vrea sa-i loveasca cu salarii babane e treaba lui ca doar toata ziua ii pupa tabloul de la intrare. Dar restul? Restul ar putea munci si pe lefuri de 2-3 ori mai mici lejer.

Trimite un comentariu

sus