Skip to main content

Pontaj ca la uzină la “fabrica de conţinut” Adevărul Holding

 

Reguli noi la Adevărul Holding de la 1 septembrie. “Fabrica de conţinut”, după cum o denumeşte cu fiecare ocazie proprietarul Dinu Patriciu, împrumută din practicile de “uzină”.

Publicitate

De joi, toţi angajaţii trebuie să ponteze cu legitimaţia dimineaţa la venire şi seara la plecare din "fabrica de conţinut". Dacă nu, se lasă cu “măsuri administrative”. Dacă pierd cardul, li se reţin din salariu opt euro pentru noul card de pontaj.

Un mesaj intern detaliază procedura, inclusiv ce se întâmplă când se intră în grup. Cu o precizare uşor ironică: noua procedură e “una extrem de puţin solicitantă”.

Mesajul intern, în continuare:

Dragi colegi,

Statutul de angajat Adevărul Holding va implica de joi, 1 septembrie, o nouă îndatorire. Una extrem de puţin solicitantă!

Astfel, din prima zi de toamnă a acestui an fiecare dintre noi va trebui să-şi vizeze zilnic legitimaţia de acces. Acest lucru va presupune că atât dimineaţa, la sosirea la serviciu, cât şi seara, la plecare, legitimaţia de acces va fi trecută obligatoriu prin sistemul electronic de citire a accesului instalat la recepţia centrală a sediului din capitală. Se recomandă ca vizarea legitimaţiei, atât la venire, cât şi la plecare, să se facă de fiecare posesor în parte, chiar dacă obişnuiţi să veniţi sau să plecaţi în grup.

În cazul în care vă veţi uita într-o zi legitimaţia de acces, veţi solicita una provizorie colegilor de la recepţie. Repetarea constantă a acestui lucru vă va atrage însă măsuri administrative.

Dacă aţi constatat că v-aţi pierdut legitimaţia de acces, atunci sunteţi rugaţi să vă adresaţi în cel mai scurt timp Departamentului de Resurse Umane care vă va elibera un nou card, contravaloarea acestuia de opt euro urmând a vă fi reţinută din salariu.

Vizarea legitimaţiei de acces va permite normarea orelor de serviciu, cât şi verificarea formularelor administrative lunare privind perioadele de concediu sau de concediu medical pentru fiecare angajat în parte.

De asemenea, tot de joi, 1 septembrie, va fi strict interzis ca în baza legitimaţiei personale de acces în compania Adevărul Holding să pătrundă persoane străine, fără cunoştinţa serviciului de securitate, aflat la recepţie în permanenţă.

Accesul vizitatorilor în incinta Adevărul Holding se va face strict doar după legitimarea şi înregistrarea acestora la recepţia noastră. Rămâne valabilă şi regula conform căreia un angajat Adevărul Holding care are un invitat va trebui să-l însoţească în permanenţă, de la momentul preluării acestuia de la recepţie şi până în clipa în care vizita acestuia se încheie în acelaşi loc, la recepţie, de unde cel în cauză îşi va ridica documentele personale de identificare.

Oricine va permite accesul unei persoane străine în incinta Adevărul Holding, inclusiv a unui fost coleg venit în vizită, fără a respecta regulile de mai sus, este pasibil de a suporta măsuri administrative.

Aplicarea deciziilor precizate mai sus sunt de natură să ne asigure fiecăruia dintre noi un regim de securitate şi de management profesional, pe durata în care ne aflăm la serviciu, lucru care se aplică constant în orice companie modernă, fie ea din România sau din străinatate. Aşadar, nu vă grăbiţi să trageţi concluzii greşite!

Acest sistem va fi generalizat în scurt timp la nivelul întregii companii. Pentru orice informaţii suplimentare colegele de la Departamentul Resurse Umane sau cei de la Recepţie vă vor sta la dispoziţie!

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • zexe zexe
    Norma de presa scrisa pe cap de jurnalist posesor de legitimatie?
    Asta se intampla cand vrei sa faci presa cu manageri numai buni de IMGB. Este absolut jenant!
  • candi candi
    @ predicatorul: esti naiv sau prost sau ...imre! alege! sau le poti combina, mai bine!
  • curiosu' curiosu'
    De ce pe homepage apar la acest articol 25 de comentarii, iar in interior, doar 5?
  • bby bby
    Si cu ce s-au ales fostii angajati? 2 salarii compensatorii. Atat iau si eu si apoi, daca nu imi gasesc de lucru, pot intra in somaj! Zi exact cu ce s-au ales cei care au avut „coloana vertebrala“!
  • Daniel T Daniel T
    Te rog, nu uita ca cele 5 mii de suruburi de la dacia Mioveni iti cumpara tie asa munca pretioasa. Asta daca o va mai face si pentru cat timp .....
  • un reporter un reporter
    Enache, aia cu 5000 de suruburi zilnic este o metafora, nu a zis nimeni ca e degradant.
    Doar ca nu compari o munca in care ai norma de a realiza X item-uri pe zi (care se realizeaza in y numar de ore) cu munca jurnalistului.
  • Sclavul Sclavul
    fratilor, pe langa asta cu cartelele s-a introdus de catre kartianu si o norma de stiri la site, plus o norma de subiecte pe agenda adevarul. acum, la disponibilizare, se va zice: "ai fost dat afara pentru ca n-ai facut norma la agenda adevarul. ai fost dat afara pentru ca n-ai facut norma la site". chiar daca le-ai facut pe toate impecabil, se gaseste nod in papura: "ai stat prea mult la tigara, ai stat prea mult la cafea. ai stat prea mult pe teren, n-ai produs destul pentru TV, n-ai produs destul pentru print".

    ideea e ca se pun target-uri foarte mari, pentru ca oricui sa i se poata gasi oricand cate ceva, daca n-are pile la cartianu, (b)orcan, cristi stancu.

    fratilor, ascultati aici: nu semnati cu acordul partilor sub nicio forma! rezistati presiunilor, adevarul a pierdut pe banda rulanta procesele cu fostii angajati care au avut coloana vertebrala!
  • seba seba
    six six six, the number of the beast!
  • Enache Enache
    Nu reusesc sa inteleg ce o fi asa degradant si lipsit de insemnatate sa faci 5000 mii de suruburi pe zi. In acelasi timp nu inteleg ce este asa inaltator in jurnalismul romanesc contemporan.
    IMRE, da-mi banii inapoi pe aplicatia de ipad. Legatura cu serverul nu se realizeaza. Esti un tepar.
  • Predicatorul frustrat Predicatorul frustrat
    Frati romani, ideea asta cu cartelele a fost coapta de Cartianu si Ionescu, Imre n-are nimic de-a face cu ea. Il injurati degeaba. Cand idei de a face presa nu sunt, uite ca se gasesc idei de a face politie in presa.
  • coada muncii coada muncii
    Codul muncii, art. 119 prevede: "Angajatorul are obligatia de a tine evidenta orelor de munca prestate de fiecare salariat si de a supune controlului inspectiei muncii aceasta evidenta ori de cate ori este solicitat." - cred ca nu prea e loc de comentarii... doar ca a fost prost ales momentul implementarii programului, in conditiile in care "angajatorul" nu respecta alte articole din lege.
    Vezi art. 166: "(1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz. (...) (4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului." - poate ca despre asta trebuie sa intrebam/comentam.
  • publicitarul publicitarul
    asa procedeaza sefii (ca nu le pot spune leadei) fara c...e, au nevoie de noduri in papura sa dea oameni afara. Pai cind iti faci sediul in cimp, la mama dracului, cum poti sa ceri prezenta dimineata, cind conferintele de presa sint in general pe la 11:00?!?! vin la sediu in cimp sa am de unde pleca in centru, cind statia de metrou e la mama naibii, ca masina de la redactie n-ai sa vezi. ospatarul crede ca jurnalismul se face din fata computerului... Mai nene, daca trebuie sa restructurezi, faci o lista cu 300... 500 sau citi oameni trebuie dati afara si asta e! EEEEEEEEEE, dar daca ii dai afara pe motive disciplinare.... alta mincare de peste... Niste labari, asta sunt.
  • Bono Bono
    cartele de pontaj - la Adevarul si la ministerul transporturilor. doua jeguri de institutii.
    sa vizezi tu scavule care esti tu sclav legitimatia de pontaj (pentru ca tu trebuie sa-ti faci norma de 5000 de suruburi zilnic) in fiecare zi atat dimineata cat si seara cand iesi din rahatul de institutie. unde te duci sa muncesti pentru o mizerie de salariu.
    cu siguranta urmeaza concedieri masive la adevarul avand in vedere introducerea acestei cartele de pontaj. cu siguranta nu se introduce porcaria asta pentru a le fi bine angajatilor.
  • ion ion
    dar de salarii ce se mai aude?
  • Borcanatu Borcanatu
    buna ideea... daca n-ar fi camerele de supraveghere :(

Trimite un comentariu

sus