Skip to main content

BĂTĂLIA PE REALITATEA: Aproape 100 de oameni au demisionat de la Realitatea Media pentru RTV-ul lui Ghiţă

 

Sursa foto: AdevarulContinuă separarea celor care lucrează pentru postul Realitatea TV între firmele lui Sebastian Ghiţă şi Elan Schwartzenberg.

Publicitate

Până acum, aproximativ 90 de angajaţi ai postului au demisionat de la Realitatea Media (firma care are licenţa şi operează postul, deţinută de Elan Schwartzenberg), pentru a rămâne pe RTV Satellite (firma deţinută de managerul Realitatea TV, Sebastian Ghiţă).

Cea mai mare parte a angajaţilor aveau, până acum contracte pe ambele firme.

Primele demisii au venit săptămâna trecută. Chiar în ziua în care Rovigo (administratorul judiciar al Realitatea Media) denunţa contractul de management cu Sebastian Ghiţă, se înregistrau 14 demisii de la Realitatea Media, în favoarea firmei lui Sebastian Ghiţă. Printre demisii, Eugen Chelemen şi Mirela Voicu.

Managerul Sebastian Ghiţă declara pentru HotNews că 600 de oameni au trecut de la Realitatea Media pe firma lui, RTV. Sorin Enache, director general Realitatea Media, infirma informaţia: “E o formă de a pune presiune pe oameni de a forţa oamenii de la Realitatea Media să treacă pe firma lui”, declara Enache pentru paginademedia.ro.

Istoricul conflictului din interiorul Realitatea TV:

  • La începutul lunii septembrie, Elan Schwartzenberg cere insolvenţa Realitatea Media, la câteva luni după ce a cumpărat firma. Justificarea: “Dacă nu luam această decizie, era haos”. Sebastian Ghiţă, care are un contract de management cu Realitatea TV, ar putea deveni acţionar al postului de ştiri, spunea atunci Elan la o întâlnire cu presa. Detalii, aici.
  • La scurt timp, Elan spune despre Ghiţă: “Ştie mai bine decât mine că acel proiect pe care-l are făcut pe genunchi este un contract ce poate fi rupt în 3 secunde”.
  • La mijlocul lunii septembrie, salariaţii de la Realitatea Media au fost anunţaţi că vor trebui să semneze un contract cu o nouă firmă (deţinută de Sebastian Ghiţă) pentru a-şi putea primi banii pe luna august. “Este o procedură tehnicădeclara Sebastian Ghiţă pentru paginademedia.ro. El nu a detaliat însă în ce constă “procedura” şi care este rostul ei.
  • Gabriel Bugnar, fost producător la postul de ştiri, spune într-un interviu acordat paginademedia.ro că în interiorul postului se lucrează la o organigramă pentru un nou post de televiziune, astfel încât Realitatea TV să treacă la Sebastian Ghiţă.
  • Varianta unei rupturi între Ghiţă şi Elan, în interiorul Realitatea TV, devine oficială. Administratorul judiciar al Realitatea Media (Rovigo) a depus la CNA o adresă în care cere forului să aibă grijă şi să respingă “cereri de autorizare a realizarii si difuzarii unui serviciu de programe TV apartinand unui alt titular de licenta decat Realitatea Media, in cazul in care amplasamentul sursei programului (spatiile redactionale si de productie, respectiv studioul TV) se afla in spatiile in care functioneaza postul de televiziune REALITATEA TV. Adresa, aici.
  • La 6 octombrie, se rupe contractul de management intre Sebastian Ghita si Realitatea TV. Rovigo, administratorul judiciar numit de Tribunalul Bucuresti pentru Realitatea Media anunta ca a denuntat contractul de management incheiat in 24 octombrie 2010 intre Realitatea Media si Asesfot International (firma controlata de Sebastian Ghita).
  • Începe războiul pentru împărţirea salariaţilor, care au contracte şi pe Realitatea Media, şi pe RTV Satellite (firma lui Sebastian Ghiţă). Ghiţă şi Elan trimit mesaje angajaţilor în care încearcă să îii păstreze.
    • Mesajul lui Ghiţă: "Sorin Ovidiu Vîntu a păcălit o mulţime de parteneri şi creditori privaţi şi de stat, care nu mai pot şi nu mai doresc să lucreze cu compania Realitatea Media”. Mesajul, aici.
    • Mesajul lui Elan: “Oricare dintre voi se asociaza in orice fel direct sau indirect cu Sebi si tentativa lui de furt al Realitatii se implica automat in multiple infractiuni civile sau penale.” Mesajul, aici.

Foto: Adevărul

Citeşte şi:


Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • popescu popescu
    Oare cu ce afecteaza razboiul Elan - Ghita statiile locale ? Alea deja existente, pe care le-a preluat in franciza Rares Bogdan de la Cluj, si pe care, desi zicea tipul intr-un comunicat oficial in august, ca le va relansa, le-a lasat de izbeliste !!! Adica, nici macar sa faca niste vizite prin tara si sa zica: "Bai fraierilor, eu sunt noul vostru sef"...pe corespondentii Realitatii i-a preluat Ghita, pe firma lui, dar de restul angajatilor din tara, cine se ingrijeste ? Bucurestiul, cumva ? Ca dinspre Cluj nu adie nici un vant...nici de bine, nici de rau...sau atata timp cat RTV Cluj emite, restul statiilor, Dumnezeu cu mila ! Nu mai conteaza...
  • nehotaratu nehotaratu
    dar tu de unde stii, i-ai numarat la usa la resurse umane, sau esti doamna aceea Buna de la personal?...chelemeneee
  • Marian Marian
    Hai sa fim obiectivi si onesti si sa spunem lucrurilor pe nume.
    Sebastian Ghita, al carui socrul a fost seful Securitatii pe Prahova, e prieten de familie cu Victor Ponta, cu care a petrecut Craciunul in Dubai, impreuna cu familiile lor. La ora actuala, Realitatea TV, prin Ghita, este controlata de fapt si de drept, de PSD. Practic, din trei stiri, doua sunt impotriva PDL sau a presedintelui Traian Basescu. Ghita face jocurile PSD si asa vrea sa ramana, cu orice riscuri. Probabil ca e legat si de faptul ca are niste dosare cu care poate fi confruntat si face ca si SOV, santajeaza.
    De cealalta parte, Elan este si el prieten cu PSD, cumva prin acelasi Victor Ponta, care in perioada in care era seful corpului de control al premierului de atunci, Adrian Nastase, i-a dat un NUP pentru o frauda financiara, neinregistrarea in contabilitate a aproximativ 1,34 milioane de dolari. Intre timp, Elan si-a facut noi prieteni iar seful fiscului Blejnar, ar fi unul dintre ei. Elan, spre deosebire de Ghita, cel putin declarativ, spune ca isi doreste sa faca din Realitatea TV un BBC national.
    Cam asa stau lucrurile din punct de vedere politic. Ce o sa se intample, doar Bunul Dumnezeu stie! Sa fie bine pentru Romania, asta conteaza!
  • houdini houdini
    sa vedem cand ne luam banii, avand in vedere ca sambata pica ziua de salar. sunt curios daca ne mai duc de nas.. intuiesc ce va urma
  • geo geo
    eu nu prea inteleg cum e treaba asta. adica firma Realitatea Media e a lui elan iar oamenii sunt angajati pe firma RTV -ghita dar muncesc la televizinea Realitatea. pai, nenea Ghita ia-o pe marea vedeta Mirela Voicu si pe ai ei ortaci demisionari si du-i invirtindu-i la sediul RTV sa faca emisiuni acolo...pentru cine vă vede. ce mai cauta oamenii astia la Realitatea, sunt in preaviz...sa plece de-acum iar Relitatea sa mearga pe inregistrari pina angajeaza personal calificat.
  • vlad vlad
    O televiziune de toata jena, patroni de toata jena ... OTV e lux pe langa astia :)
  • gake gake
    Una peste alta, simpla prezenta pe cablu a postului ne duce la concluzia ca in afara de cei doi "actori" ce se infrunta, mai minte cineva, asa, pe parcurs, ca sa invenineze `aMNosfera`.
  • dady dady
    CABLISTII NU SUNT PROSTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • adi adi
    ohooo ce fericit ar fii Elanul sa fie doar 100 de demisiii, din pacate pt el sunt de 3 ori mai multe
  • kali kali
    @Alex, cred ca e vorba de televiziunea lui Ghita. Pe crawl (banda rosie) scrie ca "Postul RTV poate fi urmarit pe urmatoarea frecventa"
  • Ben Dover Ben Dover
    Petrisor, ai uitat sa ne spui de la care dintre tabere ai informatia aia cu 90 de oameni.
  • Alex Alex
    Pe crawl-ul Realitatii se anunta astazi schimbarea frecventei de satelit. Pe noua frecventa, postul nu mai are ID-ul "Realitatea TV", ci doar "RTV". Oare nu e cumva strategia noului post al lui Ghita, care incearca astfel sa-i deturneze pe cablisti sa-l preia?

Trimite un comentariu

sus