Skip to main content

PARTENERIAT. Vreţi să porniţi un business de success? Vă învaţă un profesor de la Cambridge!

 

Are un CV impresionant: a creat şapte business-uri, a fost mentorul a peste 12.000 de antreprenori şi este profesor la Cambridge. După ce a pus bazele primel şcoli de antreprenoriat din Anglia, Doug Richard îi învaţă business şi pe viitorii antreprenori din România.

Publicitate

Doug Richard este mentor şi profesor în programul School for Startups România, alături de Marius Ghenea.

Mai multe detalii despre Doug Richard, în continuare:

Programul School for Startups este dezvoltat în România de Fundaţia Post-Privatizare. Cursurile durează un an, timp în care participanţii îşi lucrează efectiv proiectele, pentru că nu există cursuri teoretice. În cadrul programului, Google este partener şi va oferi consultanţă în folosirea Google Adwords. Detalii despre curs, pe paginademedia.ro, aici.

Doug Richard este un antreprenor şi angel investor american stabilit în Marea Britanie. Şi-a început cariera antreprenorială încă de tânăr şi de atunci până astăzi a creat şapte business-uri de succes. Programul School for Startups a luat naştere odata cu mutarea lui Doug în Marea Britanie.

Ce au în comun Doug Richard şi Marius Ghenea, cei doi mentori ai programului?

Doug Richard mai este cunoscut şi datorită participării în emisiunea Dragons' Den, transmisă de BBC, echivalentul Arenei Leilor din România, emisiune la care Marius Ghenea a fost în juriu.

Cariera lui Doug Richard:

  • Prima iniţiativă a lui Doug Richard a fost ITAL Computer Systems (animaţie şi 3D). A lansat apoi un program propriu de prelucrare 3D pe o nouă companie: Visual Software, cumpărată de Micrografx (firmă listată pe Nasdaque, la care Doug a ajuns CEO). Ulterior, firma a fost vândută către Corel, iar Doug s-a mutat în Marea Britanie.
  • În UK, Doug a fondat Cambridge Angels, o reţea prin care se încuraja antreprenoriatul. În 2006, a fost primul american care a primit The Queen’s Award for Enterprise Promotion, iar un an mai târziu a intrat în Royal Society of the Arts. În 2008, a fondat în Marea Britanie School for Startups.
  • În 2010, a fost numit Enterprise Educator of the Year. Este “guest lecturer” la Cambridge University.
  • În România, Doug Richard se mai implică ocazional şi în alte proiecte din zona antreprenorială. Unul dintre acestea este Venture Connect, primul proiect din ţară menit să puna în legătură startupuri din zona IT cu investitori.

Cum a acceptat să predea pentru antreprenorii români?

A acceptat provocarea creării unei astfel de şcoli în România pentru că nu exista nicio şcoală de antreprenoriat şi pentru a-i ajuta pe cei care au idei, însă nu ştiu cum să elaboreze un plan de business, cum să se organize şi cum să atragă investitori. Prin intermediul acestui program, toţi participanţii au ocazia de a lucra şi de a dezvolta propriul plan de business din prima zi, până la finalizare.

În ţara noastră nu există un cadru organizat unde o persoană interesată să poata obţine informaţii despre toţi paşii pe care îi implică crearea unei afaceri (cum poate porni un business, ce presupune asta, ce trebuie să evite, ce trebuie să facă etc.). School for Startups a fost implementat tocmai pentru a raspunde acestei nevoi.

Pentru că 90% dintre afaceri eşuează în primele 12 luni, aceasta fiind perioada cea dificilă din viaţa unui business, S4S este conceput ca un program ce se desfăşoară tocmai în decursul unui an de zile.

Cum a ajuns să predea în cadrul S4S România, mai sunt şi alte iniţiative locale în care a fost implicat?

Peter Barta, directorul executiv al Fundaţiei Post-Privatizare l-a cunoscut pe Doug Richard în cadrul unei conferinţe destinate antreprenoriatului. A fost impresionat de experienţa, cunoştintele acestuia, dar şi de programul de educaţie antreprenorială pe care îl crease. Acesta şi-a dat seama de potenţialul programului şi de cât de potrivit ar fi acesta pentru situaţia existentă în ţara noastră. În scrut timp l-a contactat, iar câteva luni mai târziu începeau înscrierile pentru prima ediţie a S4S România.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus