Skip to main content

PARTENERIAT. Pornești un business? Marius Ghenea și Doug Richard, mentori și profesori la School for Startups

 

Nu exista o alternativă în România care să îmbine experiența reală în antreprenoriat cu o platformă de predare și învățare”, spune Marius Ghenea despre programul School for Startups, dezvoltat de Fundația Post Privatizare.

Publicitate

Marius Ghenea, mentor School for Startups (S4S): „Celor care participă la School for Startups le putem promite că prin parcurgerea programului își vor creşte considerabil șansele de a avea un business de succes”.

Cursurile durează un an, timp în care participanții își lucrează proiectele, pentru că nu există cursuri teoretice. În program, Google este partener și va oferi consultanță în folosirea Google Adwords.

Detalii despre program, în continuare:

 • S4S se desfăşoară pe durata unui an, timp în care participanţii vor primi instruire specializată privind problemele fundamentale ale unei companii.
 • Nu există cursuri teoretice, fiecare participant lucrând încă din prima zi la propriul proiect.
 • În program sunt abordate toate aspectele ce privesc construirea unei afaceri, începând de la lansarea acesteia până la găsirea investitorilor, proiectarea de produse şi servicii, strategii eficiente de marketing şi construirea unor echipe solide de lucru.
 • Cursurile se vor desfășura la București, Timișoara și Cluj. Numărul total al participanților așteptați în cele trei orașe : 700.
 • Cei doi mentori ai School for Startups România sunt Doug Richard, angel investor şi antreprenor de succes (profesor la Cambridge), care a pus bazele a 7 companii şi Marius Ghenea, investitor. Cei doi vor oferi consultanţă de business pe tot parcursul programului şi îi susţin pe participanţi în demersul acestora către crearea unei afaceri de succes.
 • Participații vor beneficia, printre altele, de:
  • patru sesiuni de training intensiv
  • acces la o platformă internă unde vor beneficia de suport din partea mentorilor
  • acces gratuit, tot prin intermediul website-ului, la LivePlan, o platformă care îi va ajuta să își scrie planurile de afaceri,
  • discuții directe cu Doug Richard în care acesta va răspunde personal intrebărilor participanților
  • acces la o biblioteca virtuală cu mii de articole, eseuri și sesiuni de pregătire cu experți internaționali în marketing online și social media cum ar fi Andrew Davis, Dan Sodergren, Alexandra Samuel.

Participanții vor avea și o serie de beneficii din partea partenerilor S4S, precum Google, care va oferi consultanță în folosirea Google Adwords si cupoane cadou participanților, reducere de 25% la programele unde FPP este partener (TedxBucharest și How to Web), cât și accesul la un împrumut pentru antreprenorii care doresc să urmeze cursurile programului oferit de Banca Transilvania.

La finalul școlii vor avea loc întâlniri cu investitorii din România și din străinatate, în cadrul cărora participanții își vor putea prezenta ideile sau afacerile deja existente. De asemenea, antreprenorii și afacerile lor vor fi promovați în cadrul campaniilor de comunicare desfășurate de School for Startups.

Péter Barta, Director Executiv Fundația Post-Privatizare:

“Pentru că ne dorim ca la School for Startups România să participe toţi acei tineri antreprenori dornici de a-şi pune în practică ideile, încercăm să îi sprijinim cât putem de mult în demersul lor către o afacere de succes. Prin urmare, parteneriatul cu Banca Transilvania, dupa cel cu Google România, vine ca suport pentru aceia care au o idee foarte bună, dar care se lovesc de impedimentul financiar. Acestia sunt câțiva pași importanți care vor ajuta participanții la programul nostru să își dezvolte sau să își conducă mai bine afacerile.”

Doug Richard, mentor School for Startups România:

"S4S România oferă tinerilor cu idei și planuri de afaceri posibilitatea ca acestea să prindă contur printr-o metodă de lucru unică cu accent puternic pe practică. Antreprenorii trebuie să intre în mintea consumatorilor sau a partenerilor de business, să gândească precum aceștia pentru a dezvolta afaceri de success, durabile. România este o piață cu potenţial, cu multe minți tinere pline de idei, iar S4S este modalitatea prin care o parte dintre acestea ar putea să devină realitate.’’

Marius Ghenea, mentor School for Startups România:

"Ceea ce m-a încântat la structura S4S a fost faptul că nu exista o alternativă în România care să îmbine experiența reală în antreprenoriat cu o platformă de predare și învățare. Celor care participă la S4S le putem promite că prin parcurgerea programului își vor creşte considerabil șansele de a avea un business de succes. Sper ca prin implicarea mea în acest proiect să le transmit participanţilor din câte ceva din experiența media de business, atât pe plan local, cât și regional din postura de antreprenor și business angel.’’

Mai multe informații, pe Schoolforstups.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu