Skip to main content

RTV-ul lui Ghiţă a fost autorizat de CNA. Realitatea lui Elan: CNA a intrat într-o poveste cu iz de fraudă

 

RTV-ul lui Sebastian Ghiţă a fost autorizat astăzi de Consiliul Naţional al Audiovizualului să emită din Casa Presei, după o inspecţie a forului la studiouri.

Publicitate

Realitatea Media (a lui Elan Schwartzenberg) reacţionează: “CNA a intrat într-o poveste cu iz de fraudă”, a declarat pentru paginademedia.ro Sorin Enache, director general Realitatea Media.

Detalii, în continuare:

“Am atenţionat CNA că echipamentele şi marca RTV sunt ale noastre. Vom face plângere împotriva membrilor CNA care au autorizat studioul. Domnul Onisei a semnat autorizaţia provizorie. Ne gândim să acţionăm şi în justiţie”, a declarat Enache pentru paginademedia.ro.

Potrivit lui Sorin Enache, la inspecţia CNA de astăzi, reprezentantţii Realitatea Media nu au fost primiţi în clădire de către bodyguarzi.

Sorin Enache, pentru paginademedia.ro:

“Era normal să fie şi reprezentanţii Realitatea Media, pentru că echipamentele sunt ale Realitatea Media. Domnul Onisei (Ioan Onisei, vicepreşedinte CNA, n. red) a autorizat funcţionarea unui post care funcţionează cu marca Realitatea Media şi cu echipamentele Realitatea Media.”

Printr-o scrisoare trimisă membrilor CNA, Realitatea Media spunea că echipamentele Realitatea Media sunt folosite “împotriva voinţei” de către “tripleta Asesoft – RTV Satellite - Ridzone”. Documentul cerea CNA să permită şi accesul Realitatea Media la inspecţia RTV de astăzi.

ŞEDINŢĂ ANULATĂ: În plin scandal Realitatea - RTV, CNA nu îşi va ţine mâine şedinţa, cum era normal. Forul nu explică, doar anunţă sec că "următoarea şedinţă publică a CNA va avea loc marţi, 01 noiembrie 2011."

Adresa Realitatea Media:

Avand in vedere dezbaterile din cadrul sedintei de astazi (marţi, 25 octombrie n red) a CNA cu privire la punctul 1 de pe ordinea de zi in legatura cu solicitarea de autorizare a serviciului de programe sub denumirea RTV in spatiile din incinta Casei Presei si in considerarea faptului ca CNA ar putea sa dea curs acestei solicitari de autorizare fara a tine seama de argumentele invocate in adresa inaintata de administratorul judiciar al subscrisei, ROVIGO SPRL si inregistrata la CNA sub numarul 13390/28.09.2011 si pe cale de consecinta sa decida efectuarea unei inspectii in vederea autorizarii serviciului de programe difuzat sub denumirea de RTV,

reiteram aspectele deja invederate in cadrul sedintei CNA de astazi de catre reprezentantii subscrisei, si anume ca majoritatea echipamentelor care se gasesc in aceasta incinta si care sunt utilizate de tripleta “S.C. Asesoft International S.A - S.C. RTV Satellite Net S.R.L. - S.C. Ridzone Computers S.R.L.” sunt in patrimoniul S.C. Realitatea Media S.A. si subscrisa detine si poate prezenta oricand acte care atesta acest fapt.

Precizam faptul ca aceste echipamente sunt utilizate de entitatile mai sus-mentionate impotriva vointei S.C. Realitatea Media S.A, care s-a vazut pusa in imposibilitatea de a-si ridica aceste echipamente, cu toate solicitarile formulate in acest sens atat de catre subscrisa cat si de catre administratorul judiciar, ROVIGO SPRL.

Prin refuzul de a ne restitui aceste echipamente, asupra carora niciuna dintre cele 3 firme (S.C. Asesoft International, S.C. RTV Satellite Net, S.C. Ridzone Computers S.R.L.) nu are vreun drept nici de proprietate, nici de inchiriere si niciun alt fel de titlu, se savarseste o fapta ilicita care poate fi incadrata ca infractiune fie ca furt, fie in cel mai bun caz, ca abuz de incredere.

Avand in vedere aceasta situatie, solicitam membrilor CNA ca eventuala inspectie prealabila in vederea autorizarii serviciului de programe difuzat sub denumirea de RTV sa se efectueze numai in prezenta reprezentantilor S.C. Realitatea Media S.A, care vor pune la dispozitia inspectorilor actele care atesta dreptul de proprietate asupra echipamentelor respective, apreciind ca numai in astfel de conditii concluziile inspectorilor CNA pot fi corecte si legale.

Pentru evitarea oricarui echivoc, intrucat membrii CNA, in cadrul sedintei si-au manifestat unele indoieli in raport de proprietatea acestor echipamente (in considerarea contractului de management dintre S.C. Realitatea Media S.A. si S.C. Asesoft International S.A), unii membri apreciind ca S.C. Asesoft International S.A ar putea sa aiba anumite drepturi asupra echipamentelor, precizam cu toata raspunderea si ne asumam pe deplin declaratia ca aceste echipamente sunt achizitionate de S.C. Realitatea Media S.A. inainte de data de 24.10.2010, data incheierii contractului de management cu S.C. Asesoft International S.A si ca prin contractul de management S.C. Asesoft International S.A. nu a dobandit si nu i s-a constituit niciun drept cu privire la aceste echipamente.

De asemenea, precizam cu toata raspunderea si ne asumam pe deplin declaratia ca asupra acestor echipamente subscrisa nu a constituit niciun fel de drepturi in favoarea oricarei alte entitati.

Avand in vedere ca echipamentele in cauza sunt absolut indispensabile activitatii unui post de televiziune, constituind totodata un aspect esential avut in vedere in analiza indeplinirii de catre un radiodifuzor a conditiilor de autorizare, consideram ca este important ca CNA sa retina ca aceste echipamente sunt proprietatea S.C. Realitatea Media S.A si, prin urmare, nu ar trebui luate in considerare in evaluarea de catre inspectorii CNA a indeplinirii de catre RTV a conditiilor necesare in vederea autorizarii, intrucat nu exista si nu va exista acordul S.C. Realitatea Media S.A pentru utilizarea acestor echipamente de catre S.C. Ridzone Computers S.R.L sau de catre o alta entitate.

Totodata, prin prezenta reiteram iminenta riscului de confuzie in randul publicului in cazul in care CNA ar autoriza la nivel national un serviciu de programe cu denumirea RTV (confuzie la care s-a referit de altfel si d-na Narcisa Iorga in cadrul sedintei CNA de astazi) si totodata faptul ca CNA ar aproba implicit utilizarea neautorizata a unei marci al carei titular legal este S.C. Realitatea Media S.A.

In concluzie, avand in vedere aspectele semnalate, va rugam ca, in cazul desfasurarii inspectiei in cadrul incintei din Casa Presei sa notificati si S.C. Realitatea Media S.A, astfel incat reprezentantii subscrisei sa fie prezenti la locul desfsurarii inspectiei si sa se asigure o identificare corecta a echipamentelor asupra carora inspectorii CNA vor face evaluarea si astfel sa se elimine orice posibilitate ca prin intermediul CNA sa reuseasca tentativa tripletei “S.C. Asesoft International S.A - S.C. RTV Satellite Net S.R.L. - S.C. Ridzone Computers S.R.L.” (toate aceste societati avand un numitor comun, Sebastian Ghita, persoana care si-a asumat in mod public si in repetate randuri, chiar si in fata CNA, controlul direct/indirect asupra acestor firme) de a da un aspect de legalitate unei situatii de fapt ilicite si anume detinerea unor echipamente audiovizuale fara a avea vreun drept asupra acestora si impotriva vointei proprietarului S.C. Realitatea Media S.A.

Va aducem la cunostinta ca prezenta adresa va fi transmisa catre presa scrisa si audiovizuala ca o scrisoare deschisa adresata tuturor autoritatilor care au competente in domeniu, in dorinta de a atrage atentia asupra unor fapte fara precedent in istoria audiovizualului din Romania si pentru a obtine o reactie prompta si legala din partea acestor autoritati, carora nu le solicitam altceva decat sa constate situatia de fapt semnalata si sa aplice in mod corect legea.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Popa Popa
    Stiti cum e, daca apare o gaura cat de mica in corabie, primii fug sobolanii. Sper ca RaitaruTV sa fie ca marea, sa-i inghita. succesuri
  • Valer Valer
    Iar Roxana Lazarescu si Cristina Sincai sunt basescofane. Locul lor era in jocul lui Ghita!...
  • Valer Valer
    Si Adriana Nedelea, Oana Dobre, Tudor Musat, Miruna Munteanu, Ionel Danca, Radu Soviani...
  • cric cric
    Tatulici e mutra, Elan e mascota, Medeleanu e mamica, cam astea fac marca
  • 666 666
    Care naiba vedete au ramas la Rrv???4+nou reantoarsa Lazareacu....absolut toti ceilalti au ramas la Realiatea....Numara-i inainte sa vorbesti.Iar din ei,audientele striblea+dragotescu erau varza dinainte de scindare...deci sa-i tina sanatos!!!!
  • Robert Robert
    Intr-adevar e o autorizare provizorie, au teme pentru acasa, daca nu le fac raman fara licenta.
  • Alex Alex
    Cu parere de rau Realitatea se destrama, ii pleaca in fiecare zi oameni, iata chiar azi Roxana Lazarescu prezinta acum la RTV -ieri era la Realitatea si televiziunea lui Elan e nevoita sa roteasca prezentatorii care au mai ramas -nu mai au fiecare tronsonul lor orar ca inainte etc.
    Tot il acuza multi pe Ghita, dar nu degeaba au plecat toate vedetele Realitatea la televiziunea lui, nu? Cine a mai ramas din vechea garda: Tatulici, Medeleanu, Vasadi si Saviana Rusu.
  • Livero Livero
    Pana acum o saptamana toata lumea spunea ca REALITATEA cu Ghita sau cu Vantu este un gunoi TV care nu arata ca un post serios de stiri, care nu este impartial. Acum vad ca multi ii plang de mila. Si Vantu/Elan si Ghita, nu mai pot ei de grija telespectatorlui. Se apropie alegerile, Realitatea este un post TV in Top 10. Normal ca asta este important.


    Cine poate spune ca Ghita nu a fost pacalit de Vantu/Elan? A vazut cineva contractul intre ei?
  • vlad vlad
    Mizeria iese prin doua tulumbe manuite de doi vidanjori :)
  • mondo mondo
    au mai fost abuzuri de genul asta , dar la scara mult mai mica . contractul de inchiriere de la casa presei pe numele cui este? dl. ghita nu e un personaj public , e un rechin care jefuieste, dar nu inteleg persoanele publice (dragotescu , striblea , l chiriac etc ) care sustin aceasta impostura cum vor avea obrazul sa mai iasa in public . vina lui huidu mi se pare minora in comparatie cu ceea ce fac acestia .
  • eugen eugen
    OHOOO, Basescu si cei de la SRI lucreaza cu sarg!
    Cei de la CNA trebuie DEMISI, incompetenta lor iese prin toti porii. In ultimele 3 luni domnii astia de la CNA nu au facut decat sa-si anuleze sedintele. DE CE MAI SUNT PLATITI???
  • Daniel Daniel
    go RTV..GO.. TREMURA REALITATEA TV :))) HA HA HA
  • Crina Crina
    Si-au anulat sedinta? :) Nu e numai sprijin politic, e sprijinul institutiilor statului, printre care se numara si serviciile atat de dragi presedintelui.
  • Valer Valer
    Aberatiile astea nu s-ar putea produce fara sprijin politic!
  • Anonim Anonim
    Domnule Obae, verificati cu atentie stirea. Este vorba despre o autorizare provizorie. RaitaruTV nu poate fi retransmis. Detalii pe jurnalul.ro.

Trimite un comentariu

sus