Skip to main content

RCS&RDS, penalizat că a scos un post local din grilă

 

Operatorul de cablu RCS&RDS a încasat o amendă de 100.000 de lei pentru că a scos din grilă, în Arad, postul regional West TV.

Publicitate

West TV, o televiziune aflată pe lista televiziunilor care intră sub incidenţa principiului “must carry”, a fost scoasă pe 7 decembrie din pachetul analogic din Arad al operatorului de cablu RCS&RDS.

Potrivit legislaţiei audiovizuale, societăţile de cablu au obligaţia, la nivel regional să includă în oferta lor cel puţin două programe regionale, criteriul de selecţie fiind indicele anual de audienţă.

Potrivit reprezentanţilor West TV prezenţi astăzi la CNA, RCS&RDS nu a avut nicio discuţie cu oficialii postului regional înainte de a scoate postul din grilă. "A intrat peste noi o altă televiziune. Nu dorim să facem o polemică cu acel post", a spus Andrei Ando, reprezentantul West TV.

Din discuţiile de la CNA, West TV a fost înlocuit în reţeaua RCS&RDS din Arad cu televiziunea România TV, controlată de Sebastian Ghiţă.

Oficialii West TV au mai spus că televiziunea continuă să emită în celelalte zece judeţe, însă în Arad nu se mai vede deloc pentru că în respectiva zonă RCS&RDS deţine monopolul pe cablu.

Membrii CNA au considerat scoaterea West TV din grila RCS&RDS ca fiind o încălcare extrem de gravă. În stabilirea sancţiunii, forul audiovizual a ţinut cont şi de faptul că RCS&RDS a mai fost atenţionat de CNA şi pentru scoaterea din grilă a televiziunilor Naţional 24 Plus şi Gsp TV.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • antoanela bagiu antoanela bagiu
    pai d-lor de la rds daca sunteti companie asa de mare si va respectati de ce trimiteti angajatii din anumite judete sa distribuie facturi scoateti post d-lor pentru asa ceva
  • Brindusa Albu Brindusa Albu
    Nu sintem toti inculti si manelisti sau in mintea copiilor ca sa fim obligati sa platim pt canale pe care nu ne uitam niciodata. De ce in programul de baza,pe linga programele gratuite, nu se introduce un numar de programe la alegere,macar pt cet ce avem si HBO.Doresc sa vad din nou Antena2 si N24Plus
  • adrian adrian
    deci rds scoate si baga cand si cum vrea fraierilor, care sunteti si platiti milionu pe luna pentru asta! a ajuns mai scumpa factura la pachetul rds ca si factura la curent gaz etc. sunteti fraieri ca in ziua de azi doar suni alt operator si maine ai altceva ! dar romanu si cu ceausescu a rezistat zeci de ani ca doara prosti sunt toti numa unii abuzeaza de asta??????
  • Dan Dan
    M-am saturat de bataia de joc a RDS-ului! Scot si baga ce programe vor din grila. Efectiv isi bat joc de clienti, iar majoritatea lor chiar contribuie la asta nefacand absolut nimic! Nu se poate asa ceva! Trebuie sa luam atitudine, altfel o sa ajungem intr-o piata unde RDS face ce vrea si o sa ne dea TV cu portia, si doar ce vor ei. Trist si pacat!
  • andrei andrei
    Eu am renuntat de mult la RDS, de cand am vazut in ce mizerie se scalda, deci nu mie trebuie sa-mi adresezi mesajul. Stiu o parte din nesimtirile care se fac acolo! E o adevarata mizerie! Dar din pacate majoritatea nu procedeaza la fel, si uite asa RDS face cum vrea... Orice s-ar intampla nimeni nu o sa-mi schimbe ideea ca ce se intampla la RDS e bataie de joc si o jignire la adresa abonatilor! Eu sunt sigur ca va veni si vremea cand RDS va trebui sa se alinieze la preturile de pe piata, atunci vreau sa-i vad ce o sa faca....
  • nelu nelu
    * scoata
  • nelu nelu
    10 tv nu au cum sa-l scoate ptr ca e al lor
  • ionutzu ionutzu
    25 000 euro amenda mi se pare un scuipat, Inainte de campania electorala vor scoate Antena 3 si Realitatea unde RDS va primi multi bani de la PDL
  • vasile vasile
    Nu sunt de acord cu tine. Cel mai bine ar fi sa ai la alegere ce programe vrei si sa platesti pentru fiecare in parte, sa nu mai "manance si gura lor" a celor de la posturile de manele si alte posturi cretinoide
  • stefan stefan
    vad ca nimeni nu spune sa scoata din grila Duna TV, Trinitas, 10TV, DDTV, TarafTV.
    sa inteleg ca sunteti telespectatori fideli ?

    eu as vrea sa scoata Duna TV. cand zapez si nimeresc pe el ma apuca greata. nu stiu exact de ce.
  • mad79 mad79
    la mine se vede cristal prin decodor,dar si prin fibra optica se vedea bine!Programele HD<se vad impecabil,mai ales cand ai si un televizor cu LED sau in 3D,desi nu ai programele ca atare!
  • liam liam
    Perfect!Sper sa urmeze antena 3!
    Sau macar sa le capitoneze studiourile sa nu se raneasca
    saractii.Bravo RCS !
  • jej jej
    E si vina celor de la UPC care nu intind fire in zonele in care RDS are monopol.

    Sigur ca nu vor sari zeci de mii de oameni sa se mute de la RDS la UPC din prima dar in timp, UPC-ul ar castiga o gramada de clienti.Acestia trebuie doar sa stie ca au alternativa. Ia sa piarda RDS-ul vreo 200-300,000 de abonati intr-un an... sa vezi cum vor incepe sa le pese de ceea ce vor clientii.

    Eu sunt abonat UPC de mult timp si acum vreo 2 ani erau probleme netul(pica mai mereu).Am vrut sa ma mut la RDS dar am zis sa mai am rabdare un pic si acum nu regret.

    De vreun an nu mai am nici o problema.S-au schimbat multe la UPC.
    La TV se vede cristal (mai ales programele HD).
  • geo geo
    ce este asa ciudat?
    voiculescu cere in judecata zeci de milioane rcs-ului pentru transmisia antenelor!
    eu nu nu vreau sa platesc nici macar un ban lui voiculescu, nu m-am gandit in viata mea ca voi ajunge sa platesc bani acestui om.
    hai bine pentru voi sa fie antena sa o bage cu taxa ca pachetul hbo sa platiti voi bani lui voiculescu sa vedem atunci mai vreti antenele?
  • cristian cristian
    Cei care stau la bloc in anumite cartiere nu isi pot pune antne parabolice pentru ca nu au semnal, iar singura companie de cablu din zona cu monopol e RCS . De asta profita nesimtitii de la aceasta mizerabila companie cu niste oameni de nimic si cu o boanghina tampita pe post de manager.Drept pentru care nu va falimenta prea cuand tocmai din acest motiv!

Trimite un comentariu

sus