Skip to main content

RCS&RDS, penalizat că a scos un post local din grilă

 

Operatorul de cablu RCS&RDS a încasat o amendă de 100.000 de lei pentru că a scos din grilă, în Arad, postul regional West TV.

Publicitate

West TV, o televiziune aflată pe lista televiziunilor care intră sub incidenţa principiului “must carry”, a fost scoasă pe 7 decembrie din pachetul analogic din Arad al operatorului de cablu RCS&RDS.

Potrivit legislaţiei audiovizuale, societăţile de cablu au obligaţia, la nivel regional să includă în oferta lor cel puţin două programe regionale, criteriul de selecţie fiind indicele anual de audienţă.

Potrivit reprezentanţilor West TV prezenţi astăzi la CNA, RCS&RDS nu a avut nicio discuţie cu oficialii postului regional înainte de a scoate postul din grilă. "A intrat peste noi o altă televiziune. Nu dorim să facem o polemică cu acel post", a spus Andrei Ando, reprezentantul West TV.

Din discuţiile de la CNA, West TV a fost înlocuit în reţeaua RCS&RDS din Arad cu televiziunea România TV, controlată de Sebastian Ghiţă.

Oficialii West TV au mai spus că televiziunea continuă să emită în celelalte zece judeţe, însă în Arad nu se mai vede deloc pentru că în respectiva zonă RCS&RDS deţine monopolul pe cablu.

Membrii CNA au considerat scoaterea West TV din grila RCS&RDS ca fiind o încălcare extrem de gravă. În stabilirea sancţiunii, forul audiovizual a ţinut cont şi de faptul că RCS&RDS a mai fost atenţionat de CNA şi pentru scoaterea din grilă a televiziunilor Naţional 24 Plus şi Gsp TV.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alecu Alecu
    vezi comentariul ptr dl Andrei
  • Alecu Alecu
    atat timp cat oamenii accepta...de ce nu? Daca RCS-ul poate sa faca ce vrea...noi nu facem ce vrem. Nu te obliga nimeni sa fii abonat RCS. Noi le permitem sa-si bata joc de noi. Cum ar fi daca abonatii RCS ar renunta la abonamente. Atunci ce ar mai face RCS-ul?
    Asa ca...noi cu gura ei isi fac de cap pentru ca noi ii finantam. Pe principiu..daca nu ai paine...poti face mamaliga. Alternative exista la cablu, dl Andrei.
  • Alecu Alecu
    Asa-i. Si eu as fi facut precum dl de la RCS. L-as scoate de pe post pe cel care ma da in judecata.
    Totusi, zecile de firme care sunt sarite de la plata de ani de zile tot de dl de la RCS...astia ce greseli au mai facut? Inteleg ce a facut Teszari cu Intact-ul, dar nu inteleg de ce nu-si plateste datoriile catre oamenii care nu au facut nimic altceva decat sa fie onesti. Asta nu o mai inteleg.
  • mike mike
    Aveti niste pareri ciudate, ca sa nu zic mai mult.

    Din punctul meu de vedere ar trebui sa fie in grila de programe orice post care nu incalca prevederile CNA.

    De ce? Pur si simplu, e logic. Fiecare se uita la ce program vrea si ii place. Nu iti place nu te uiti. E mai simplu ca buna ziua. Puterea sta in telecomanda fiecarui client. Ce va agitati atat?

    Recunosc ca nu cunosc foarte bine mersul "afacerilor" din domeniul televiiunii si distribuirii dar asta e o parere simpla a unui telespectator.
  • Daniel Daniel
    Eu as scoate si Antena 3. Atunci sa vezi tolvaieli.
  • Saga Saga
    Este anormal ca domnul asta cu nume de ungur sa faca mereu cartile in domeniul asta! Nu vi se pare la misto toata chestia cu:daca nu vreti sa primiti ce va dau eu si cum va dau, mergeti la alt furnizor de cablu! Acum am vazut ca ultima razbunare cu Intact este scoaterea din pachet a Antena 2, un post care nu face politica ci numai emisiuni, unele chiar reusite,la care chiar te uiti.CNA, nu-i lasati pe astia de la RCS RDS sa faca ce vor, felicitari pentru masurile luate!
  • drandronache drandronache
    asta e mana numai a motanului care are cativa sobolani infiltrati in CNA, cum sa dai 100.000 LEI amenda pentru scoaterea unui post local?
    banuiesc ca acesta e maximul de amenda, daca puteau dadeau si 1.000.000 de lei.
  • cornel cornel
    eu m-as bucura sa scoata Trinitas, Mynele si inca vreo 2 programe d-astea penibile
  • mad79 mad79
    hai ca de la euforia mai ai ce vedea,o reteta buna,din cand in cand si un film bun si un show fain,dar de restul imi e lehamite (GSP,A2)N24 plus se vede inca!
  • seba seba
    E si mai trist ca unii isi dau cu parerea fara a fi informati indeajuns. Pai ba, daca tu ai fi in locul lui Teszari si Intact-ul te-ar da in judecata cerand 60 de milioane de euro pentru nimic, tu ce ai face?
  • marius marius
    ce se mai plangeau brancu ieri la capatos si oreste de dimineata la neata cu dani si razvan, Vaiiii ne-au scos din grila, si recomandau oamenilor sa se dezaboneze de la rds.
    pai cum sa nu te apuca sila si ura fata de astfel de oameni?
    eu in locul la cei e la rcs as fi scos si euforia ca tot nu este in “must carry”
    puteti sa ma criticati cum vreti dar cum sa nu te apuce sila cand vezi ca iti recomanda sa dezabonezi de la rcs?
    eu unu am sa incerc sa nu mai urmaresc antenele si desi le aduc un beneficiu enorm avand ceva la tv despre care nu am voie sa vorbesc
  • vasile vasile
    Va multumesc pentru posturile "must carry" de asta am Neptun Tv si alte nenorociri in lista.
  • cristian cristian
    cei de la RCS RDS sunt de o nesimtire crasa in frunte cu boanghina numita Tesari Zoltan, romans de doi lei care de la umil intinzator de cablu pe bloc a ajuns patronul de tot rahatul. Isi bate joc constant de clienti pe segmentul televiziunii scotind si introducind posturi dupa cum vrea neuronul lui de mare magar. E trist ca ajunge o companie ca aceasta pe mana unui nesimtit care intr o tara civilizata ar spala WC urile in gara de nord.
  • andrei andrei
    Bravo! Asa le trebuie! Isi fac de cap de ceva timp si nimeni nu ia masuri. A ajuns Rds-ul sa-si bata joc de abonati.. Sa le dea amenzi pana se satura si pana vor baga toate posturile la loc!!

Trimite un comentariu

sus