Skip to main content

Rodica Culcer: "Este vorba despre presiuni politice inacceptabile"

 

UPDATE: Oficialii TVR au trimis o comunicare prin care au anunţat că decizia Consiliului de Adinistraţie urmează să fie analizată, "având în vedere că aprobarea „angajării şi concedierii personalului societăţii” este atribuţia exclusivă a directorului general al TVR, Alexandru Lăzescu"

Publicitate

"Este vorba despre presiuni politice inacceptabile într-un stat civilizat", a declarat Rodica Culcer, şefa Ştirilor TVR, pentru paginademedia.ro, după ce Consiliul de Administraţie al TVR a decis, astăzi, ca mandatul acesteia să fie întrerupt.

Surse din TVR au declarat pentru paginademedia.ro că "trebuie verificat în ce măsură este legală decizia CA din punct de vedere juridic". "Altfel se creează un precedent periculos", au mai spus aceleaşi surse.

Rodica Culcer ocupă interimar funcţia de director al direcţiei Sport şi Emisiuni Informative, după ce aceasta a împlinit vârsta legală de ieşire la pensie, iar postul său a fost scos la concurs, după cum paginademedia.ro a anunţat aici.

Poziţia oficială a TVR în continuare

Consiliul de Administraţie (CA) al TVR a hotărât astăzi, 18 ianuarie 2012, cu şapte voturi „pentru”: „încetarea delegării mandatului Rodicăi Culcer pe postul de director interimar al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport”.

Având în vedere că aprobarea „angajării şi concedierii personalului societăţii”, potrivit art. 28 lit d) din Legea nr. 41/1994 este atribuţia exclusivă a directorului general al TVR, Alexandru Lăzescu a informat Consiliul de Administraţie că votul dat pe această hotărâre va fi supus unei analize privind temeiul juridic, în raport cu atribuţiile Consiliului de Administraţie, prevăzute la art. 27 din Legea nr. 41 – 1994.

Rezultatul analizei va fi comunicat Consiliului de Administraţie în următoarea sa şedinţă, din 26.01.2012.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • rodica culcer rodica culcer
    Te-ai gandit ca mai exista si jurnalisti care spera si cred in libertatea presei? Antene, RTV-uri sau B1TV, toate au beneficiat de specialisti crescuti in TVR, de ce oare?
  • aidan aidan
    ce vigilenta domnule radar, va meritati porecla. avem pierderi de cand a venit tudor giurgiu. am stagnat sub sassu si intr-un an si jumatate lazescu a devalizat tvr cu 100 de milioane de euro.si daca ne invidiati amintiti-va de cfr si atunci ii luati pe toti la gramada numai ca necolaiciuc era multimiliardar pe cand impiegatul murea de foame.asa e si in tvr. nu ne mai confundati cu cei care au drept de decizie si-si pot cara bani cu nemiluita din averea institutiei. ganditi-va putin inainte de a da cu piatra. 2000 de angajati ai tvr primesc aceiasi suma la salariu ca cea pe care o primesc ultimii 400 de angajati si zecile de sefi din tvr. faceti un calcul 5.000.000 impatiti la 2000 si 5.000.000 impartiti la aproximativ 450. cat va da per persoana in cele doau cazuri?in primul 2.500 roni in al doilea 11.111 roni. cu nedreptatile astea supravietuim noi domnilor care ne blamati.timp in care facem emisiuni la care oamenii se uita si se simt bine.ne dau like pe facebook nu vorbesc fara sa stiu.toata tara e in situatia asta in care doar cei aserviti politicii sunt bine remunerati.sper ca oamenii muncitori si apolitici din tvr sa-si gaseasca curajul si sa iasa si ei in strada sa-si strige durerea.si vom folosi anonimatul pana cand nu va mai fi nevoie de el. poata ca nu mai e mult pana atunci.
  • aidan aidan
    draga marius, poate nu ai primit ordine pentru ca tu le dai!(sic!)
  • aidan aidan
    domnule popa, cand te angajezi la patron, ala iti spune ce vrea de la tine de la inceput si tu esti sau nu de acord.cand te-ai angajat acum 20,30,35 de ani in tvr ai prins asa:comunismul,asa zisa democratie,asa zisa democratia originala, partidul lui iliescu, a lui constantinescu, iar a lui iliescu si de 7 ani a lui basescu.puteti sa-mi spuneti la cine mai sunt angajat?si cand e vorba de banii publici trageti-i de urechi pe presedintii nostri si acolitii lor pentru ca taie si spanzura cu o cruzime demna de o cauza mai buna.si pe bani grei nu ca noi, prostimea.de cand in romania angajatul il trage de urechi pe presedintele tvr sau pe sefa stirilor? si sa nu ne spuneti sa ne cautam de lucru in alta parte,noi am fost buni pana la debarcarea termitelor lui lazescu si culcer. lumea ne iubea si ne viziona. ani de zile am fost pe locul 3 in audiente. sa plece ei si noi ne revenim.chiar pe pagina dde media se pot vedea audientele incepand cu 2002 parca.
  • Horea Horea
    Cred ca ti s-a defectat "Radarul"!

    Citez:
    "DECONTAREA CONCEDIILOR ORIUNDE AR FI FOST EFECTUATE"

    Visezi omule sau esti iubitori de SF--uri? Unde, cand si de la cine ai auzit de asemenea decontari?
  • Miha Miha
    Stancu,belciu, Rusu,bucur,marean,lupea...toți spalati pe creieri de pedelistii din conducerea TVR...
  • lola.. lola..
    Aceasta d-na sa-si faca televiziune proprie , ca sa zica ce vrea dinsa de Basescu...si acolitiii...T V R-UL ar trebui sa slujeasca ,marelui public , nu Basescului...Stiti...mi-a fost rusine.. cum s-a comportat Alina Stancu cu V. Ponta intr-o emisiune... si credeti-ma nu- l iubesc de loc...
  • Radar Radar
    Observ cu mare tristete ca sunt postate cateva epistole de oameni angajati ai TVR.Plangaciosii astia uita sa spuna ca de fapt ei se oftica de pierderile avute pe plan financiar.Dau un exemplu:DECONTAREA CONCEDIILOR ORIUNDE AR FI FOST EFECTUATE !!!!!!Pi asa viata pierduta? Nu le vine sa creada si acum,tot sub tot felul de pseudonime scriu ca ce rau este si ca ce greu le merge.Eu lucrez tot intr-o televiziune si am salariul cu care m-am angajat si nu mai plang atata.TVR-sistilor,aveati drepturi financiare demne de americani nu de amarata asta de romanie,reveniti-va!
  • Alex.D Alex.D
    tipic pedelist,nu ai argumente ajungi la invective,du-te si roadei ciorapii lu' stapanu' si taci.
  • CiprianVS CiprianVS
    E... si nu e asa.
    In ce priveste mass-media privata, ati avea dreptate doar daca aceia despre care discutam s-ar declara explicit "organe de partid". Atat timp cat clameaza echidistanta dar fac propaganda, PR sau publicitate mascata sunt VINOVATI. (punct!)
    In ce priveste TVR... aici e o problema grea care tine de o ipocrizie generalizata: traim in tara cu cea mai mare independenta mimata pe cap de vita furajata. Noi avem presedine nepartizan (ha-ha-ha!) si conduceri numite si responsabilizate politic dar... neutre (ha!!!). E o problema de sistem care nu se rezolva prin numiri sau demiteri de persoane. Persoanele sunt vinovate de intretinerea sistemului dar, din '90 incoace, tot constatam ca mereu se vor gasi sclavi dipusi sa se auto-comercializeze. Asa ca, atat timp cat mecanismul functioneaza, indiferent cine este cel care apasa pe buton, el va avea oricand la dispozitie piese de schimb.
  • Nicu Nicu
    @popa: eu nu sunt de acord cu tine. Intr-o tara normala spațiul public nu este domeniul privat al unui canal de televiziune.

    Nu poți sa ieși in public si sa imprastii minciuni sau sa denaturezi grosolan realitatea. Unde s-a mai întâlnit situatia unui premiu oferit intr-o emisiune de știri pentru asmutirea populației împotriva unei singure persoane? Poate in trecut in Vestul Sălbatic dar nu intr-o tara democrata din secolul al XXI-lea.

    Redactarea știrilor de la televiziunea publica cât si a celor de la televiziunile private trebuie sa se ghideze după aceleași reguli.
  • Madalin Iancu Madalin Iancu
    Mamaie, stai acasa si miroase-ti basismele! Presiunile politice imbecile, adica pedeliste, au interzis profesorilor si doctorilor sa mai profeseze fie si o luna peste varsta de pensionare! Nu cumva sa ia din buget bani care li se cuveneau doar lor! Lacomi, tupeisti si cinici, ca si matale, madam'Culcer!
  • Miha Miha
    Doamna ex ziua? Va rog intorceti.va la presa scrisă sau online...
  • marius marius
    Draga Miha,

    Stau in redactie, semnez stiri cu nume.prenume si ma amuz de mesajul tau, jurnalistic vorbind. Tare as vrea, in calitatea ta de realizator, sa ma privesti in ochi si sa-mi spui ca am primit ordine de undeva. Sincer, jurnalistii pe care ii stiu eu isi argumenteaza opinia..doar sub masca ratiunii, nu anonimatului.
  • Miha Miha
    Ai dreptate! Dar cum sa instauram in TVR acest principiu al echidistantei, nepartizanatul etc.toți directorii si preferi tii din TVR, de 22de ani mi e teama ca sunt la fel...trebuie sa reformam dinlauntru...asta mi e tot mai evident!

Trimite un comentariu

sus