Skip to main content

Sancţiune: OTV, transmisia întreruptă 10 minute

 

Publicitatea politică la Partidul Poporului îl costă pe Dan Diaconescu încă 10 minute din emisie.

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, pentru a doua oară, întreruperea emisiei postului OTV timp de 10 minute, ca urmare a publicităţii poltiice pe care Dan Diaconescu o face Partidului Poporului la televiziunea pe care o conduce.

Difuzarea de publicitate politică în afara campaniei electorale este o practică frecventă la postul controlat de preşedintele Partidului Poporului.

"Aţi vrea 20.000 euro să-i investiţi cum vreţi? Aţi vrea să fie juraţi în instaţe? Aţi vrea ca averea ţării să se întoarcă la dumneavoastră? (...) Ştiţi ce aveţi de făcut!", aşa arată unul dintre mesajele electorale ale lui Dan Diaconescu care rulează pe banda de News Alert a postului OTV.

Potrivit legislaţiei audiovizuale, postul OTV este obligat să îşi întrerupă emisia pentru zece minute şi să difuzeze doar textul deciziei de sancţionare a CNA în 24 de ore din momentul în care televiziunea primeşte documentul oficial cu decizia de sancţionare. Postul trebuie să difuzeze textul sancţiunii în intervalul 19.00 - 19.10.

OTV nu este la prima întrerupere de emisie din cauza publicităţii politice pe care o face. Ultima sancţiune de acest gen primită de OTV a fost în luna octombrie 2011, emisia fiind întreruptă pe 6 octombrie.

Măsura luată de CNA împotriva acest practici ilegale ale OTV-ului nu a avut niciun efect. A doua zi după ce a primit sancţiunea de întreruperea emisiei, Dan Diaconescu şi-a continuat nestingherit campania electorală.

Sancţiunea dată astăzi de CNA vizează emisiunile difuzate în perioada 7 octombrie 2011-12 ianuarie 2012.

Iată cum sună câteva din anunţurile electorale care curg pe banda News Alert a postului OTV:

  • "Dan Diaconescu va fi mâine dimineaţă în municipiul Iaşi, începând cu ora 9.30. La acesta s-a adăugat Dan Diaconescu va avea la sediul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei o întrevedere privată cu Înalt Prea Sfinţia Sa Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei. La ora 10.00 Dan Diaconescu se va afla în mijlocul credincioşilor veniţi să se roage la moaştele Sf. Paraschiva. La ora 13.00, Dan Diaconescu se va întâlni cu simpatizanţii săi din Municiliu Iaşi în bulevardul Independenţei nr. 32, iar la ora 15.00 Dan Diaconescu va fi în mijlocul fanilor săi din judeţul Iaşi la Casa Sindicatelor din bulevardul Socola - ora 21.26", mesajul este din 14 octombrie.

În emisiunea Dan Diaconescu Direct, din 15 octombrie, pe banda News Alert în intervalul orar 21.45 - 02.00 a rulat mesajul:

  • "Au mai rămas 407 zile până la marea schimbare. Aţi vrea 20.000 euro să-i investiţi cum vreţi? Aţi vrea să fie juraţi în instaţe? Aţi vrea ca averea ţării să se întoarcă la dumneavoastră? Aţi vrea să primiţi dividende din averea României? Aţi vrea să fie locuri de muncă pentru toţi românii? Aţi vrea să aveţi siguranţa zilei de mâine? Aţi vrea să scadă impozitele şi TVA? Aţi vrea ca băncile să plătească pentru criză şi nu poporul? Aţi vrea să fie confiscate averile ilicite? Aţi vrea să fie construite locuinţe pentru cei fără casă? Aţi vrea să avem o autostradă de la estul la vestul ţării? Aţi vrea agricultura bio pe cele 4 milioane ha nelucrate? Aţi vrea ca pensiile şi salariile să crească? Aţi vrea ca cei din actuala Putere să fie pedepsiţi pentru jaf? Dacă vreţi ca toate să se întâmple, ştiţi ce aveţi de făcut!"
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stelio Stelio
    Cred ca CNA-ul si-a facut treaba legal pana acum,aplicand sanctiunile legale,dar deja este cazul sesizarii organelor competente pentru cercetarea acestui personaj cu privire la instigare impotriva sigurantei statului...
  • C C
    și cu antena 3 ar trebui făcut același lucru.
  • geo geo
    nu 10 minute, 10 zile ar trebui, pentru inceput...
  • Adrian C. Adrian C.
    O sanctiune cu efect pentru OTV este anularea licentei de emisie.

Trimite un comentariu

sus