Skip to main content

Dilema Veche introduce plata online

 

Dilema Veche introduce plata online începând din 15 martie, scrie The Industry.

Publicitate

Abonamentele vor costa 3 euro pe lună, respective, 21 de euro pe an. Site-ul va include mai mult conţinut decât în actuala versiune.Înainte de lansarea abonării online, va exista şi o perioadă de testare de 30 de zile, timp în care fiecare utilizator va putea să-şi facă un cont şi va avea acces la toate informaţiile de pe site. În plus, cei care se vor abona la varianta print a publicaţiei, vor deveni automat abonaţi şi la varianta online.

Mircea Vasilescu, Dilema Veche:

Planul este făcut mai demult, acum trecem la aplicarea lui. Explicaţia e simplă. Pe de o parte, veniturile presei au scăzut, aşa că trebuie să găsim alte formule pentru a compensa aceste scăderi. Pe de altă parte, e greu să menţii gratuitate deplină pentru un site precum dilemaveche.ro, care oferă conţinut de foarte bună calitate, de negăsit în altă parte. Ne-am decis acum şi pentru că „am prins curaj” văzînd că ideea de a cere bani pentru conţinutul online se răspîndeşte şi ajunge tot mai aproape de noi – în Slovacia, de pildă…

Site-ul va fi o combinaţie între gratuit şi plătit, a explicat Mircea Vasilescu. “O parte a conţinutului va fi în continuare accesibil tuturor. Cititorii vor putea în continuare să comenteze articolele fără să plătească. Cei care se vor abona însă vor avea acces la tot conţinutul (text, audio, video), la arhivă şi, bineînţeles, la conţinutul nou, exclusiv online, pe care îl vom îmbogăţi treptat (de exemplu, e-books descărcabile de pe site sau secvenţe audio)”, a explicat Mircea Vasilescu pentru The Industry.

Sursa Foto: The Industry

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Narcis Iorgu Narcis Iorgu
    Oricum e cu continut pro-basist si deci are un continut jalnic si nul. Cititorii sunt pe masura, deci poate sa dispara, daca nu ii da cineva deface. Dupa parerea mea merita un deface si baza de date merita golita si stearsa. Deci sa se pregateasca de plata electronica intai si mai vedem dupa. Romania e de-abia la inceput cu deface-urile la siteuri de kakao.
  • rezboiu rezboiu
    Daca dilema are tiraj de 4-5000, probabil se vind 2500-3000 de exemplare. Probabil sa faca 5-700 de platitori de continut, din care 70% sa fie din afara tarii. Acuma, daca platitorii astia le asigura macar plata chiriei sediului, atunci ImCiu poate va continua sa le dea bani de ziar...
  • Robert Robert
    Din pacate nu toti cititorii Dilemei sunt de calitate, asta se vede din calitatea comentariilor postate la articole.
    E amuant ca cei la care ma refer nu vor mai putea sa injure gratis!
  • delatara delatara
    Articol publicat in Dilema Veche in care autorul se pronunta cu privire la scepticismul introducerii platii online: http://dilemaveche.ro/sectiune/tema-saptaminii/articol/starea-natiunii-ro
  • observator observator
    Aurelian Amuraritei e un fel de stie-tot in presa, adica nu prea stie nimic. Baiatul asta gonflat si proprietar de BMW X5 facea pe desteptul acum vreo doi ani si pe la Realitatea-Catavencu, alaturi de alti taietori de frunze la caini pe bani grei. De vreo 10 ani e numai director, de orice, dar director! Daca-l scuturi nitel, omul e praf! Are insa calitatea de a se vinde bine, de a face niste grafice in care arata de 150 de afisari fata de 50 reprezinta o crestere-record de 300 %! Chiar si asa, el nu face decat sa stea toata ziua pe net, dand impresia ca gandreste, ca are viziuni etc. In afara de Imre si de cateva putori din board (cine se aseamana, se aduna!), lumea s-a prins cate parale face!!!
  • sdg sdg
    18 abonati in 2012. Asta va fi reteta financiara:)
  • dan dan
    As fi inteles daca pentru unele articole, sa zicem cele mai accesate, s-ar fi cerut o suma modica de bani pentru a fi citite. Dar sa introduci plata pentru tot ziarul, in Romania, si intr-o perioada de criza financiara, asta da prostie.
  • socateledelaweb socateledelaweb
    domnul de la dilema veche cand da exemplul slovaciei o face probabil stand pe wc sau l-a pacalit venerabilul amuraritei, adica baiatul ala corpolent, director online integration and web de la adevarul holding, care trebuie sa intre in companie pe usile alea glisante dar asa, din profil... chiar si atunci trebuie sa isi traga burta.

    in slovacia a existat un agreement intre toti publisherii ca sa fie pusa plata pe continutul online si cu un abonament poti sa accesezi mai multe site-uri, nu doar unul singur. spre exemplu, cu 2,90 de euro poti citi Pravda si Sport. in romania, pentru ca sunt oameni cu mot ca amuraritei, vasilescu etc, platesti 3 euro pe luna pentru o publicatie cu un continut prafuit. eu zic ca folosind aceasta "strategie", or sa aduca acest centru de cost pe zero: adica or sa il inchida de tot.
  • Intelectualul Intelectualul
    Mircea Vasilescu, bati campii cu gratie. Ramai la scrierile tale, nu te mai da tu publisher, ca nu tine. O sa va bage si pe voi Imre in faliment.
  • play play
    Evident ca daca nu citeai cind era gratis si nu-l iei nici cind e pe taraba, probabil te uiti pe tabloide gratis. Fii linistit ca nu esti in target! Poti sa-ti dai cei 3 euro pe luna pt un abonament la click sau cancan sau de ce nu, sa-i pastrezi pentru bomboane agricole mestecabile la meciuri. Cu parere de rau, un sincer " hai siktir!" :))
  • luhyj luhyj
    looool, nu ii citeam nici cind erau gratis...
  • udi alan udi alan
    hahaha!... asta i demna de filmele cu prosti! ...de ce trag clopotele, rusinedinupatriciu?

Trimite un comentariu

sus