Skip to main content

Radioul public are de ales între Media Consulta şi Best Advertising

 

Postul public de radio este în plin proces de selectare a unei regii care să se ocupe cu vinderea de spaţiu publicitar pentru staţiile Radio România Actualităţi, România Cultural, Antena Satelor şi Radio România Regional. Până acum, două firme de publicitate şi-au depus ofertele: Media Consulta şi Best Advertising.

Publicitate

Selecţia câştigătorului va fi făcută pe baza comisionului solicitat (comision din suma de bani adusă radioului public din publiciate). 

Radioul Public a încercat să organizeze o licitaţie pentru un vânzător de publicitate, însă regiile nu s-au îngrămădit să participe. Radioul  public cerea un venit minim garantat de 700.000 de euro pentru fiecare an (1,4 milioane de euro cel puţin pe cei doi ani de contract).

După ce licitaţia a fost lansată la sfârşitul anului trecut şi nu a avut niciun "pretendent", conducerea postului public de radio a decis să renunţe la venitul minim garantat, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Până anul trecut, spaţiul publicitar a fost gestionat de Clir Media.

Cine sunt jucătorii?

  • Media Consulta este o companie condusă de Mihai Craiu.
  • Best Advertising este o firmă "abonată" la licitaţiile organizate de instituţiile publice.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihaita Mihaita
    Este adevarat ca Best Advertising are abonament la anunturi si licitatii cu institutii publice! La orice licitatie la stat unde au fost ei a fost si Media Consulta. O prezentare mai echilibrata a jucatorilor este: Media Consulta este o companie condusa de Mihai Craiu si Best Advertising este o cmpanie condusa de xxxx.... Sau o alta varianta ar fi fost Media Consulta si Best Advertising sunt doua companii specializate in domeniul achizitiilor publice...
  • alin2005 alin2005
    Nu inteleg oamenii astia care se trezesc ei dimineata se uita in oglinda si isi spun ca sunt atotstiutori. Mancati la micul dejun Media Consulta si la pranz Best Advertising…iar seara ca sa nu va pice greu ceva mai usor un Mc Cann?:) Toata lumea isi da cu parerea, suntem cei mai buni la asta…”radiosant” rules ce sa mai. Totul e simplu: verificati www.mediaconsulta.r si www.bestadvertising.ro si va lamuriti cu ce face fiecare.
  • emil vladmirescu emil vladmirescu
    draga cristina, la fel cat de mult ai auzit tu de best, la fel de mult am auzit si eu despre tine. asa ca pot sa spun ca ma mir ca ai putut tasta cand gura iti era ocupata
  • PETRE_TUTEA PETRE_TUTEA
    Gafe peste gafe si la radio romania actualiteti. Se aude lafel ca in anii 70 emisia, inca se lucreaza pe benzi care se taie cu forfecuta pe aparatura ruseasca, porcii in costum care NU FAC NIMIC acolo au sute de milioane salariul pe luna, iar noi fetele care acceptam sa fim regulate de ei castigam 7 milioane lunar (normal si oral). Pacat ca tot ei numara si ascultatorii de e pus RRA pe locuri fruntase la fiecare val de sondaje. Daca ar intra radioul digital puternic in mase, si s-ar contoriza in sfarsit pe bune atunci alta ar fi discutia si cu vanzarea de publicitate.
  • cristina cristina
    Bai sa fim seriosi, sa fi nebun sa ajunga la Best. Niste tzepari recunoscuti n-au cum sa gestioneze asa ceva. Ma mira cum de s-au calificat la un asemenea pitch. Astia n-au ce cauta in asemenea pitchuri. Insa Media Consulta pt ce a construit in ultimii 3 ani, au tot RESPECTul si fara litere portocalii.
  • Gogu PintenogLu Gogu PintenogLu
    Craiu câştigă, e scris cu litere portocalii pe cerul albastru...
  • zosolica zosolica
    Nu ca n-as fi de acord ca pitchurile in Romanica se cam dau pe ochi frumosi, dar din cate stiu eu compania lui Mihai Craiu nu este la prima licitatie pentru Radio. Si nu a castigat! A cui este Best Advertising?
    Oricum, cand vindea Mihai Craiu pentru Jurnalul, de exemplu, nu am auzit ca ziarul sa fi avut vreodata probleme cu banii. Zic si eu, ca unul care lucreaza inca in presa si isi ia salariul o data la doua luni.........
  • conta conta
    Pentru ca nu sunt in stare. Pentru ca se fura si se fac spagi. Pentru ca tentatia e mare pentru un agent de vanzari, baiat destept, platit cu 2.000 de lei. Pentru ca tot ce zic eu s-a dovedit in trecut.
  • vetanase vetanase
    Eu tot nu (prea) inteleg : de ce nu-si vinde direct radio-ul public spatiul publicitar ?
  • Dondonel Dondonel
    E blat! Best e mana moarta si "castigatorul" e (tobe, tobe, tobe).... Media Consulta.

Trimite un comentariu

sus