Skip to main content

Elan Schwartzenberg, despre incidentul de la RTV: Răitaru TV funcţionează şi azi cu sculele Realitatea TV. Nu pot să nu mă gândesc la proverbul "Hoţul strigă hoţii!

 

Nu pot să nu mă gândesc la proverbul "Hoţul strigă hoţii!" pentru că Răitaru TV funcţionează până astăzi cu sculele Realitatea TV”, a declarat pentru Paginademedia.ro Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea TV.

Publicitate

Declaraţia lui vine după ce, miercuri dimineaţă, la ora 6, Elan Schwartzenberg şi un echipaj de Poliţie au intrat la RTV. “O intervenţie în forţă”, au declarat cei de la RTV. “Acţiunea de azi dimineaţă face parte din anevoiosul proces de recuperare al echipamentelor”, spune Elan pentru Paginademedia.ro.

Declaraţiile lui Elan Schwartzenberg, pe larg, în continuare:

Elan Schwartzenberg a declarat pentru Paginademedia.ro că acţiunea de la RTV a urmărit recuperarea echipamentelor din proprietatea Realitatea TV pe care postul lui Sebastian Ghiţă le deţine.

Acţiunea este urmarea “unui ordin judecătoresc” (vezi foto).

(P) Vrei să explorezi pieţe noi şi mai riscante, dar cu un potenţial de creştere mai mare?

Elan Schwartzenberg, pentru Paginademedia.ro:

“Nu pot să nu mă gândesc la proverbul "Hoţul strigă hoţii!" pentru ca Răitaru TV funcţionează până astăzi cu sculele Realitatea TV. Acest fapt este de notorietate publică şi de altfel există un inventar oficial şi actualizat la zi cu sute de repere tehnice proprietatea mea, aflate în Casa Presei (poate fi făcut public oricând).

Acţiunea de azi dimineaţă face parte din anevoiosul proces de recuperare al echipamentelor, este obligaţia si datoria administratorului judiciar Deleanu/Rovigo si la ordinul direct al Tribunalului Bucureşti.”

Schwartzenberg susţine că la intervenţie nu au participat mascaţi.

Schwartzenberg:

“Echipajul de poliţie a fost format din 5 agenţi, nici unul dintre aceştia mascat, dar având în vedere că în trecut au mai fost tentative de recuperare în prezenţa poliţiei (fără succes), cred că dacă veneau mascaţii pentru a duce la îndeplinire un ordin judecătoresc era perfect normal.

Emisia nu a fost întreruptă nici un moment şi această ipoteză halucinantă este emoţionantă, dar lipsită de adevăr.”

Războiul mogulilor, etapa pe articole: Realitatea dă despre vacanţa lui Ghiţă cu Ponta, RTV contraatacă cu vizita lui Elan la PDL

Conflictul Sebastian Ghiţă – Elan Schwartzenberg s-a văzut şi în articolele publicate de instituţiile media ale acestora. După ce Realitatea.net a publicat ştirea cu vacanţa lui Sebastian Ghiţă în Dubai, împreună cu Victor Ponta, RTV a reacţionat cu un material despre vizita lui Elan la PDL.

Elan Schwartzenberg, pentru Paginademedia.ro:

“În altă ordine de idei, dacă dorim să fim deontologi şi să permitem accesul publicului la informaţii reale, fac următoarele precizări:

Site-ul Realitatea.net a postat ştirea despre vacanţa familiilor Ghiţă/Ponta în Dubai. Peste două ore am primit sms de la Sebi Ghiţă în care eram atenţionat asupra unei riposte pe RTV.

A urmat o emisiune întreagă despre participarea mea la şedinţa PDL şi despre certitudinea candidaturii mele la Primăria Bucureşti.”

De ce a fost la PDL?

“Cu regret vă informez că nu am participat în viaţa mea la nicio şedinţă a niciunui partid. Am fost dintr-un motiv personal şi absolut trivial în vizită la sediul PDL din Modrogan (dacă aveam ceva de ascuns nu intram văzând camerele de filmat din faţa porţii) unde am stat maximum 10 minute.

Nu candidez la Primăria Bucureşti şi la niciunul din cele 6 sectoare! Nu am făcut niciodată afirmaţia că doresc să candidez şi le-am raspuns celor de la Răitaru că această informaţie este incorectă."

Despre scrisoarea deschisă a redacţiei RTV către premier şi către ministrul de interne:

Nu-mi permit să dau sfaturi nimănui şi în niciun caz stimaţilor jurnalişti de la Răitaru care au scris această scrisoare deschisă, dar în acest caz specific cred că este mult mai înţelept şi apropiat adevărului să formulaţi o a doua scrisoare deschisă adresată instituţiilor statului, cât şi unora dintre politicieni prin care să le mulţumiţi că v-au licenţiat o televiziune pirat care funcţionează în spaţiul deţinut ani de zile de Realitatea, cu sculele Realităţii, în studiourile Realităţii, că v-au îndesat cu forţa politică în grila operatorilor de cablu şi, de asemeni, că au grijă să acorde grupului de firme deţinut de Sebi multiple contracte cu ministere şi diverse instituţii ale statului pentru a vă putea plăti salariile...

Un demers jurnalistic corect poate fi să investigaţi legitimitatea acestor contracte, să vă interesaţi ce firmă se ocupă de soft-ul pentru electorale... pentru că, având în vedere că ne aflăm în "Săptămâna Mare" sau mai bine spus, în acest caz, "Săptămâna Patimilor", colegii mei din redacţia Realitatea TV vor da dovadă de milă creştinească şi vor evita aceste subiecte extrem de neplăcute şi jenante pentru multă lume!"

Redacţia România TV: "Intervenţie în forţă"

Într-o scrisoare deschisă către primul ministru şi către ministrul de interne, publicată de Paginademedia.ro aici, redacţia Realitatea TV vorbeşte despre o "intervenţie în forţă", la care au participat "un grup de reprezentanţi ai unei firme private, însoţiţi de şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Actiuni Speciale (SIAS) din IGPR, comisarul-şef Teodor Stanca."

Scrisoarea deschisă:

Domnule Prim- Ministru,
Domnule Ministru al Administraţiei şi Internelor,

Jurnaliştii România TV au decis să vă trimită această scrisoare deschisă după ce, în această dimineaţă, la ora 6, au înregistrat scene incredibile la intrarea în sediul postului de televiziune. Ei au filmat o intervenţie în forţă a unui grup de reprezentanţi ai unei firme private, însoţiţi de şeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIAS) din IGPR, comisarul-şef Teodor Stanca.

Deşi, conform atribuţiilor funcţiei, şeful SIAS intervine doar în situaţii de o gravitate maximă, precum cazuri de terorism sau trafic de droguri, jurnaliştii au văzut cum comisarul Stanca acţiona la ordinele omului de afaceri Elan Schwartzenberg, care susţinea că are un litigiu comercial cu România TV. Dl comisar nu s-a sfiit să susţină acţiunea omului de afaceri vorbind chiar despre arestări, moment în care i s-a atras atenţia că acţionează fără mandat.

În acel moment, spre uimirea celor prezenţi, dl Schwartzenberg l-a sunat şi a discutat în repetate rânduri de pe telefonul sau mobil cu şeful Poliţiei Române, chestorul-şef Liviu Popa, singurul comandant direct al şefului SIAS. Mai grav este că şeful IGPR şi şeful SIAS au fost puşi să vorbească unul cu celalat chiar pe telefonul lui Elan Schwartzenberg. După două ore în care prezenţa sa a fost lipsită de orice obiect, şeful SIAS a plecat fără a răspunde în vreun fel întrebărilor noastre. Nici chestorul şef Liviu Popa nu a răspuns telefoanelor noastre pe parcursul acestei zile, întărindu-ne temerea că ştia despre acţiunea subordonatului său.

De aceea, va rugăm, Domnule Prim-Ministru şi Domnule Ministru al Administraţiei şi Internelor, să cereţi public un răspuns de la conducerea IGPR despre implicarea unui serviciu special, cum este SIAS, într-o intervenţie privată, la comanda dlui Schwartzenberg. Înţelegem supărarea dlui Schwartzenberg la adresa jurnaliştilor Romania TV după ce aceştia au înregistrat pe cameră prezenta dlui Scwartzenberg la o şedinţă a PDL, prezidată de dl Emil Boc. Însă, nu înţelegem cum şefi din structura IGPR se pot implica în asemenea operaţiuni clandestine.

Sperăm, Domnule Prim-Ministru şi Domnule Ministru, că - aşa cum aţi declarat în repetate rânduri - nu veţi tolera abuzuri săvârşite de funcţionari ai administraţiei pe care o conduceţi. Pentru a ajuta demersul dvs, vă putem pune la dispoziţie imagini cu dl comisar-şef Stanca secondându-l pe dl Elan Schwartzenberg.

În speranţa unui răspuns rapid, vă asigurăm de toată deschiderea noastră pentru a lămuri acest incident cu potenţiale consecinţe grave pentru libertatea de exprimare a presei din România.

Foto: Laurenţiu Obae

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • midem midem
    In viata nimic nu ramane neplatit( pentru ,,fapte bune")!!!!
  • midem midem
    te pot contrazice: au luat bani din ambele parti, deci doua salarii,pentru cine au lucrat? Nu mi se pare corect ca au fost oameni care si bolnavi au venit la munca, cu boli cronice(cancer,hepatita diabet)si nu au vazut niciun ban.iar cei care deja au salarii,,nesimtite"au luat din ambele parti. Unul dintre cei bolnavi, l-a iertat Dumnezeu acum doua luni,si nimeni nu l-a ajutat,dar in viata sunt scari de urcat si de coborat, nu se stie cui ii vine randul!!!!!
  • Gelu Gelu
    Pentru corecta informare: Subiectul despre concediul lui Ponta in Dubai a fost aruncat pe piata de europarlamentarul PDL Petru Luhan, inca de vineri seara. Era la emisiunea lui Tudor Musat - in studio mai erau Doru Buscu si Dorin Chiotea - cand a spus ca "dupa congresul USL Victor Ponta a plecat intr-o vacanta de lux in Dubai, cu bilete la business class, totul a costat peste 7.000 euro".
    Deci, Petrisor, vrei degeaba sa insinuezi ca Elan si-a pus angajatii sa i-o traga lui Ghita, ca nu-i asa!
  • zzzzzz zzzzzz
    @midem aceeasi problema o au si cei care au ramas la realitateatv dar au avut contract cu firma lui ghita.nici ei nu au primit bani pe aprox. o luna. Asa ca in acesta problema este egal.
  • @midem @midem
    "oameni cu care si-a facut treaba ani de zile". Despre ce "ani" vorbesti?! Elan Schwartzenberg a cumparat Realitatea acum vreo 11 luni! Si, pana la separare, managementul Realitatii a fost asigurat de dom' Ghita!!!!........
  • blackman blackman
    Eu stiu ca, legal, daca ai actele in regula vis-a-vis de bunurile ce trebuie sa le recuperezi, le recuperezi fara probleme cu executor si politie daca e cazul. Asa fac bancile sau firmele de leasing fara mare bataie de cap. Aici ar trebui sa fie si mai usor pentru ca inteleg ca echipamentele sunt in functiune, deci la vedere ceea ce inseamna ca pot fi identificate usor dupa model, serie, nr de inventar, etc. Nu cred ca ai cum sa ascunzi TOATE echipamentele dintr-o televiziune :). Cred ca adevarul este undeva la mijloc...
  • andrei andrei
    ...... si atunci te-ai gandit tu ca daca ai vinde vreun birou ramas de la realitatea te-ai "scoate " cu cateva zile de concediu.nu te asocia cu problemele altora pentru ca nu vei rezolva nimic.
  • midem midem
    ,,hotii striga hotii!" dar care hot e mai mare? d. elan s-a uitat in gradina lui? sant multi oamenii care au lucrat la el si nu si-au vazut salariul sau banii pe zilele de concediu. au muncit,,voluntar" sau d. elan e ,,hot"?oare acei oameni cu care si-a facut treaba ani de zile au vreo vina sa nu isi vada retributia doar ptr ca au ramas la romania tv? mai merita vreo ,,atentie" d elan?
  • aidan aidan
    pana iere, elan a incercat sa-si recupereze sculele(atata timp cat a cumparat realitatea si aparatura era pe inventarul realitatii inainte de venirea lui ghita, se pune ca e cu acte a lui elan)in mod amiabil si discret. de cate ori nu au fost sa-si recuperez aparatura si au fost tinuti afara cu actele doveditoare in mana!ghita se foloseste de faptul ca nu poti intra in casa lui! lucrurile erau in casa realitatii care a devenit a lui ghita. e ca si cum cineva iti cumpara casa dar pune samavolnic mana pe tot ce era in casa plus nevasta plus copiii si ii declara ca fiind ai lui! o magarie!practic ghita face emisiuni cu aparatura rivalului sau d.p.d.v. publicistic!o situatie cum numai la noi putea sa existe!nu mai spun ca nici pana azi nu a inapoiat realitatii, arhiva!aia din 2006,2007,2008,2009,2010! a arestat-o,o copiaza si o da inapoi cu lingurita!prost sa fie elan daca nu-l da in judecata pentru folosirea imaginilor de arhiva!cu cine s-a aliat fiecare, e alegerea lor, dar ghita a intins coarda pana s-a rupt!
  • Costin Costin
    Chelemen? Un isteric, care se crede (doar se crede) important.
  • andrei andrei
    domnule Elan daca din intamplare mai mergeti la RTV puteti face un mic gest, o laba peste ochi domnului chelemen, daca nu il recunoasteti este o "treaba mica", neterminata, cu gura mare. un idiot fara margini care de ceva vreme isi permite sa imparta lumea in bun si rau mai ceva decat mai marii lumii. prin acest gest,dumneata domnule Elan ai fi razbunatorul a catorva zeci de oameni de televiziune care au trecut pe acolo si au plecat scarbiti de acest personaj, multumesc
  • zzzzzz zzzzzz
    cred ca este corect redactia realitateatv tiinad cont ca pana si mesele si scaunele pe care sta stimabili jurnalisti de la rtv sunt pe inventarul realitateatv. Asta ca sa nu mai vb de celelalte echipamente.
  • Barbu Barbu
    Trebuie sa recunoastem ca, prin scrisoarea de mai sus, doamna jurnalista deontoloaga C. Dragotescu si colegii si-au atins scopul. Au reusit marea performanta de a deturna discutia de la subiectul real - hotia si abuzul lui Ghita&Raitaru - si sa focalizeze interesul pe descinderea "abuziva" a politiei in sediul RTV. Spre rusinea lor, jurnalistii de la Adevarul le-au cazut victime(?). Din fericire, Pagina de media a solicitat si punctul de vedere al celeilalte parti. Spre cinstea ei!
  • diana diana
    redactia romania tv voiai sa spui, nu realitatea tv.

Trimite un comentariu

sus